Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default Poate fi de la internet?

    Am un Alien simplu si o conexiune internet la Idilis si de ceva vreme am observat ca decodorul reactioneaza foarte greu la telecomanda si trebuie sa apas de 5 ori ca sa pot schimba un canal. Daca-i scot cablul de la internet merge normal si nu se mai blocheaza. Mai am si un laptop cu linux care la fel in ultimul timp merge foarte greu pe net ceea ce mi-a dat de gandit ca reteaua are o problema cu linux-ul asa ca as vrea o parere , am vreun temei sa ma cert cu cei de la Idilis sau ma iau de ei degeaba? As putea sa remediez si eu inconvenientul?La testul de viteza imi da: Download Speed: 983 kbps (122.9 KB/sec transfer rate)Upload Speed: 155 kbps (19.4 KB/sec transfer rate)Latency: 80 ms Jitter: 2 ms insa de multe ori pe linux imi da eroare la speedtest. Multumesc !

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    112
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca problema e de la internet, trebuie sa iei legatura cu ei, si eu am patit asa cu cei de la Romtele. am sunat si era problema de la ei.

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am sunat la ei si mi-au spus ca n-au ce sa-mi faca , ca nu blocheaza ei linux-ul ci e problema cu decodorul meu care incearca sa-si actualizeze ceva si asta-i ia prea mult din resurse... . Am dat o resetare la modem si laptop-ul cu linux merge normal acum insa Alienul se blocheaza tot asa. Va rog sa ma ajutati cu un sfat caci alt provider de internet n-am aici si trebuie sa stau la mana astora. PS I-am sunat mai demult sa-i rog sa-mi deschida portul 8888 caci nu pot intra in oscam si au zis ca nu se poate si acum imi cam vine sa trantesc cu ele de pamant .

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    M-am gandit ca poate este si un conflict intre linii (as lasa doar cate una activa sa vad care face belele) si as vrea sa va intreb cum pot intra sa modific in oscam daca cei de la idilis nu vor sa-mi deblocheze portul 8888 ? Ar merge cu un cablu cross utp intre laptop si alien sau stiti alta posibilitate sa am acces direct la oscam (nu cu instalare de pe usb) ?

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,780
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu zic ca nu mai face fata receptorul la trafic. da comanda top si vezi cat are incarcarea procesorului. Apoi dezactiveaza userii care fac trafic inutil/mare.
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  6. #6
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    iesi la internet printr-un router cu NAT? adica CONEXIUNE-IDILIS->ROUTER_PERSONAL->DECODOR? daca nu, atunci e posibil sa fie de la domeniul de broadcast parerea mea e ca decodorul tau sta si rumega trafic. Eventual poti sa pui un laptop/calculator intre conexiunea si decodor, si cu un tool de traffic inspection, vezi ce trafic se face.
    yada yada

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armandino View Post
    da comanda top si vezi cat are incarcarea procesorului. Apoi dezactiveaza userii care fac trafic inutil/mare.
    Si cam cum se face treaba asta , unde dau comanda aia? Daca e din oscam , am zis mai devreme ca nu pot intra in el ......
    PS Pai am routerul wireless de la idilis (receptioneaza semnal de la un releu de zona) de la care ma leg prin lan la decodor. E enervanta treaba cu blocatul asta......grrrrrrrrr.....
    Inca doua informatii: 1. de la butoane merge sa schimb fara probleme 2. la un test de viteza a internetului imi da : "Test timed out". Eu tot cred ca de vina e conexiunea de internet.....

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    125
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Viteza pe care o ai e foarte mica ,iar IDILIS foloseste wi max,puterea de emisie a routerului catre releu e variabila in functie de banda de upload/cerinte si distanta .
    Ce rssi si CINR ai?le gasesti la interfata web a routerului .
    In primul rand trebuie sa iti maresti semnalul receptionat de la ei care e slab.Probabil locuiesti intr-o zona cu semnal slab sau esti la distanta de releul lor .
    Un sfat util :fa rost de folie aluminiu pentru gatit .Afla in ce parte e releul Idilis si acopera routerul pe partea opusa fata de releu si semnalul iti va creste .
    Pune routerul un pic mai sus ,pe mobila,etc si invarte-l stanga dreapta.Starea semnalului o vezi continuu in interfata web.
    Daca vrei sa iesi extern cu port trebuie sa platesti in plus un euro pe luna
    Te asteptam cu rezultate
    2 cutii cu linucsi si 2 oale

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by technomate View Post
    Ce rssi si CINR ai?le gasesti la interfata web a routerului .
    RSSI: -83.57dBm
    CINR: 20.82/16.50(R3/R1)dB
    TX power: 28dBm
    RF Temperature: 35 C
    Am uitat sa mentionez ca nu face mereu figuri , cam o zi doua pe saptamana si de obicei in weekend insa e enervant rau , practic nu-l pot folosi deloc. Si pe Spark are o mare nebuneala (permanenta) apas odata si se schimba de 5 ori canalul dar aia e din soft ca nu inceteaza cand scot cablul de internet asa cum se intampla pe E2.
    Semnal am foarte bun , eu cred ca se aglomereaza reteaua si cei de la Idilis nu asigura banda din contract.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    125
    Posts Thanks / Likes

    Default

    RSSI-ul e un pic cam mare in raport cu CINR-ul dar nu cred sa fie asta problema.Ce e ciudat e ca la speedtest ai valori asa mici cu acest CINR .
    Pune totusi pe partea opusa a routerului fata de releu folie de aluminiu dar roteste-l si un pic ca sa obtii valori cat mai mici la RSSI .
    Cum aloci ip-ul fix receptorului ,din router sau il pui din receptor ?
    2 cutii cu linucsi si 2 oale

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by technomate View Post
    Cum aloci ip-ul fix receptorului ,din router sau il pui din receptor ?
    Pai nu-i aloc eu nimic , imi apare ip-ul 10.1.1.1 , nu prea ma pricep la chestii din astea dar ip-ul il ia automat prin DHCP insa la speedtest imi apare ip de alt tip 89.45..... si in fiecare zi e altul deci banuiesc ca-i dinamic... .

  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,780
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu cred ca receptorul nu mai are resurse. intra via telnet pe el si dai comanda top sau free.
    Top e in timp real /// free iti arata cat ram mai ai liber
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    125
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai daca nici macar nu ii aloci ip fix receptorului in reteaua ta locala nu ai cum sa iti accesezi oscamul.
    Cauta in meniu la receptor sa nu fie pe dhcp ,pune-i un ipfix din seria 10.1.1.2-10.1.1.250 .

    Ip-ul cu care iesi in exterior este dinamic si e posibil sa nu fie nici extern macar .Daca nu e extern poti fi doar client cu oscam .
    Sugestia de mai sus e buna ,Da-i comanda "top" in telnet pe ip-ul receptorului ca sa vedem ce resurse ai libere .
    2 cutii cu linucsi si 2 oale

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armandino View Post
    eu cred ca receptorul nu mai are resurse. intra via telnet pe el si dai comanda top sau free.
    Top e in timp real /// free iti arata cat ram mai ai liber
    I-am setat decodorului ip-ul 10.1.1.10 si tot nu pot intra in oscam - acces denied. Partea cu top-ul n-am deslusit-o, am deschis linia de comanda , am scris telnet apoi dupa ce mi-a aprut telnet> am scri top si nu recunoaste comanda.....

  15. #15
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,780
    Posts Thanks / Likes

    Default

    START - RUN - CMD -- TELNET ip_receptor / introduci user parola si apoi in receptor scrii top
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top