Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 44

Thread: Astra 19.2 e

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Vutcani, jud. Vaslui
    Posts
    361
    Posts Thanks / Likes

    Default Astra 19.2 e

    Salutare. mai intampina cineva prb cu aceasta pozitie orbitala ? La mine mai mult de jumatate din frecvente sunt moarte, iar pe frecventele care au semnal nu se mai deschid posturile respective. de ex : 12188 h 27500 unde era RTL, RTL2, RTL NITRO, au zburat aceste canale si este rtl austria si etc. insa nu asta e prb, sunt cazute multe frecvente . si asta numai de azi pt ca ieri totul a functionat normal.multumesc. antena e reglata perfect cu 19,2 e in focar secundar si 16e in principal. semnal bun 73-74% tp-uri dvb-s si 50-65% tp-uri dvb-s2, receptor alma

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vest
    Posts
    548
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu a zburat nimic, semnal 91% pe frecventa asta

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Vutcani, jud. Vaslui
    Posts
    361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ciudat. si atunci care o fi problema ? frecventele inalte sunt moarte toate. 12728, 12633, 12663.... toate astea sunt duse. iar pe 12188 h este ultimu tp inalt unde am semnal. ce vine dupa e mort.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai intai vezi daca si pe alti transponderi din banda high horizontal nu ai semnal. S-ar putea ca lnb-ul sa se fi dus intr-una din benzi. Sau uita-te in menu daca nu s-a intamplat ceva la setarile lnb si nu mai e setat pe universal (sau 9750/10600)

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Vutcani, jud. Vaslui
    Posts
    361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc Kroky. S-a rezolvat. era problema la setarile lnb-ului. era pus pe LNB Universal 9750-10550 in loc de LNB Universal 9750-10600. acum functioneaza totul in parametrii normali

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    no
    Posts
    472
    Posts Thanks / Likes

    Default

    12070h ,12148h astra 2c not receiver on Mideast
    on 1.8m
    dom

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2014
    Location
    timisoara
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salutari tuturor.
    scriu aici pentru ca titlul subiectului este cel care ma doare si pe mine.
    am si eu o mica problema.
    zilele trecute mi-am luat din real un receiver suuny. l-am luat pentru ca magazinul se inchide, erau reduceri, m-am impiedicat de el pe-acolo iar cand am scanat pretul si-am vazut ca-i 51 ron.... de-aici a inceput distractia. urmarea a fost "o oala" si lnb-ul, pe care le-am luat de la peruvision (oala 0,9 m - omul mi-a spus ca-i de-ajuns - si lnb inverto eco off). am venit acasa, am ridicat o tzeava deasupra casei (pentru ca-i taman pe directia sud) pe care-m montat "oala". am pornit receiver-ul si....am prins urmatorii:
    - astra 3a/3b.....23,5E
    - badr 4/5/6......26E
    - eutelsat 9a......9E
    - eutelsat 16a....16E
    - nilesat 101/102.......7W
    toate astea cu antena fixa, dupa ce ma chinui de vreo 2,3 zile sa fac "reglaje fine". calitatea nu urca mai muly de 66, 67% dar e ok.
    acum, problema mea: vreau astra 2c(), pe care sa fiu al dracu daca reusesc sa-l prind oricat am invartit de antena, in sus, in jos, stanga, dreapta,....e vreun "schepsis" cu el? tre` sa invart lnb-ul? toti satelitii enumerati mai sus ii prind, asa cum am spus, cu ea pe pozitia actuala, fixa, fara s-o misc de la unul la altul si de-aia nu inteleg cum dracu prind astra 23,5E si eutel 16E si astra 19,2E NU, care teoretic e intre ei! TEORETIC....sau?! gresesc undeva sau pot sa arunc tot la gunoi si tre` sa iau alte "scule"?
    multumesc.
    ps: toata povestea asta se petrece in timisoara.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    antena e mica pentru ce vrei tu/sa inteleg ca ai antena motorizata sau muti manual ?
    si bine ai venit pe rdi-board

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2014
    Location
    timisoara
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multumesc.
    pana la motor....manual!
    dar...crede-ma ca mut cate-un mm si...stau vreo 10 sec cu ochii in televizor la semnal sa vad daca se schimba ceva si dupa aia....iara mut...etc. oricum, e normal sa-i prind pe "aia" 2 sateliti si pe cel dintre ei NU?

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Vutcani, jud. Vaslui
    Posts
    361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca te-ai uita pe harta de acoperire de pe www.flysat.com ai vedea ca ASTRA 2C nu are acoperire pe Romania. Iti trebuie o "tigaie" mult mai mare pentru acest satelit

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai e simplu pe pozitia fiecarui satelit antena trebuie reglata stinga/dreapta si sus /jos pina la semnal maxim
    astra 2c e un satelit cu probleme,are spotul mai mic dar in mod normal in west ar trebui sa mearga/cauta pe cineva din timisoara care te poate ajuta
    sugestia mea /ia un motor h-h si vei fi extrem de multumit

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Stai ca e ceva putred aici. Spui ca "toti satelitii enumerati mai sus ii prind, asa cum am spus, cu ea pe pozitia actuala, fixa, fara s-o misc de la unul la altul si de-aia nu inteleg cum dracu prind astra 23,5E si eutel 16E si astra 19,2E NU, care teoretic e intre ei!"
    Nu poti sa prinzi mai multi sateliti cu un singur LNB, fara sa misti antena! Ca acei sateliti sunt in lista receiverului, asta e altceva. Spune-ne cateva canale pe care le prinzi, sa vedem pe ce satelit esti...
    Sau poate ai un LNB monobloc, asa poti sa prinzi mai multi sateliti fara sa misti antena.

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2014
    Location
    timisoara
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu poti sa prinzi mai multi sateliti cu un singur LNB, fara sa misti antena!
    exact asta cred si eu!
    Sau poate ai un LNB monobloc, asa poti sa prinzi mai multi sateliti fara sa misti antena.
    habar n-am daca-i monobloc sau...altcumva. este: inverto eco off (asa scrie pe factura si-a costat 25 ron la peruvision - defapt scrie LNC nu LNB).
    ca de fapt prind un singur satelit...asa cred si eu! am observat ca pe aproape toti satelitii sunt canale comune (acu` nu m-am pus sa verific cate si cum).
    niste canale...hmm...ar fi: somali channel, royal somali tv, zdf, dw europa, das erste, srf info, armenia tv, veneto link, fuego link,.....
    ce-am observat este ca "farfuria" este orientata mai spre vest cu vreo 5grade (foarte aproximativ) fata de sudul care mi-l arata busola. acu` daca prastia asta de receiver imi arata ca am semnal pe mai multi sateliti, pozitionati la grade diferite, de unde dracu sa stiu eu, ca de fapt EU sunt pe...astra 3a/3b (de exemplu) si nu pe altul? numa` ce m-am dat jos de pe balcon, dupa ce-am invartit, asa cum spuneam mm cu mm, spre vest si....n-a vrut nimic! am facut acelasi lucru si spre est: acelasi rezultat. o sa-mi iau un HH, dar pana atunci m-am gandit s-o iau babeste, poate poate merge. n-a mers! mai mult, sunt bagat in ceata de tot!
    multumesc.

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2014
    Location
    timisoara
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca te-ai uita pe harta de acoperire de pe www.flysat.com ai vedea ca ASTRA 2C nu are acoperire pe Romania. Iti trebuie o "tigaie" mult mai mare pentru acest satelit
    pai....si toti oamenii astia din romania, care vorbesc aici pe forum, ce dracu prind pe 19,2E? ca tocmai despre satelitul asta se vorbeste in titlul! poate m-am exprimat eu gresit: OK, nu-l vreau neaparat pe 2C! e bun si 1KR sau 1L sau 1M. (de fapt cred ca ma refeream mai mult la 19,2E decat in special la astra 2C; scuze daca n-am fost inteles!). pana la urma... nemti sa fie!

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    243
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru a sti exact pe ce satelit , se afla antena ta , trebuie sa spui numele a doua , trei canale tv la care ai imagine si in imagine , vezi sigla tv in cadrul imaginii ....

    Intradevar , sunt frecvente comune pe 2 sau m ai multi sateliti ...

    Asteptam numele a doua , trei canale tv la care ai imagine pe ecran ul tv ului ...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top