Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    362
    Posts Thanks / Likes

    Default verificare calitate linii C/F in server CCcam

    salut,de cateva zile imi restarteaza la greu serverul CCCam (fara ca sa fi adaugat linii noi). In web CCcam Info Page totul e ok (dupa mine) nici un client care sa traga exagerat. Am incercat sa dezactivez toate liniile F mele (cu un # in fata). In asa caz serverul merge brici. As crede ca vre-un partener de schimb a inceput bazakoniile cu linia mea C, adica o foloseste in OSCam etc etc. Inteleg, ca cel mai sfant e sa iau liniile rand pe rand la puricat si sa vad cum merge serverul cu si fara ele, dar totusi CUM POT ALTFEL VERIFICA care este raportul la schimb cu fiecare partener in parte. Cate cereri am eu si cate cereri are partenerul meu ? Multumesc
    Last edited by prodi; 2nd October 2013 at 21:44.

  2. #2
    un simplu user Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aceeasi problema am avut-o si eu cu ceva timp in urma, dar era de la liniile N.
    Daca serverul CCC il ai pe un PC linux sau daca ai loc pe flash-ul receptorului (pe stick sau HDD intern/extern) startezi CCC-ul cu comanda /calea catre CCCam -d >> /calea catre fisierul .log & .... exemplu in cazul meu pe un server linux " /var/bin/CCcam.x86 -d >> /var/log/cccam/cccamdebug.log & ". Apoi iei la purecat fisierul log si studiaza ultima (ultimele) linii de log inainte de restart(uri), si vei vedea care linie sau linii (N/C/F) iti creeaza probleme. Acestea, din pacate, va trebui sa le elimini din CCC.


    PS. fisierul log trebuie creeat inainte cu atribut 644 sau mai bine 666 pt. ca CCC sa aibe drepturi de scriere in acesta.
    Last edited by eddyg; 3rd October 2013 at 01:58.
    1 x DM800SE + 1 x Offset 0,9 m + 1 x LNB Inverto Black Ultra 0,3dB + 1 x H-H mount DM 2400
    UPC Ro (FocusSat) Full & FreeSat Ro

  3. #3
    un simplu user Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @prodi
    Ca raspuns la PM-ul de la tine scriu aici pentru ca este posibil sa fie si altii interesati de problema monitorizarii cccam-ului.

    Te loghezi ca root

    [email protected]:~$ sudo -s
    [sudo] password for user: (introduci parola de login a userului "user")
    [email protected]: (esti logat ca root)

    Creezi fisierul cccamdebug.log in /var/log si pui atribut 666

    [email protected]:~# cd /var/log
    [email protected]:/var/log# nano cccamdebug.log (se deschide utilitarul nano, scrii un # in el, apoi ctrl+x ... y ... ENTER)
    [email protected]:/var/log# chmod 666 cccamdebug.log

    Pornesti cccam-ul cu comanda /var/bin/CCcam.x86 -d >> /var/log/cccamdebug.log &

    Dupa aparitia problemelor citesti fisierul cccamdebug.log si identifici hiba.

    [email protected]:/var/log# nano cccamdebug.log

    Iei masurile de rigoare.

    Locatia si denumirea fisierului de log poti sa o stabilesti tu dupa bunul plac (eu am folosit denumirea cccamdebug.log si locatia /var/log pe o masina Ubuntu Linux 10.04.4 in acest exemplu)
    In mod normal fisierul binar executabil al cccam-ului trebuie sa fie in /var/bin, iar cccam.cfg trebuie sa fie in /var/etc. Se pot pune si in alte locatii fisierele dar in cazul in care se schimba locatia fisierului cccam.cfg cccam-ul se porneste cu comanda /calea catre binarul cccam -C /calea catre fisierul de configurare.

    [email protected]:/var/log# /var/bin/CCcam.x86 -h
    usage: CCcam [-d] [-C <configfile>]
    -d run in the foreground (implies -v and -q)
    -v be verbose
    -q don't use syslog (use on old systems)
    -C <configfile> use <configfile> instead of default (/var/etc/CCcam.cfg)
    -f filter on specific demux data (saves some CPU,
    but some platforms might not handle this very well)
    -n show network packets
    -s disable server
    -t show timing
    -l disable self-learning capabilities


    Spor la treaba.

    PS. Parerea mea: Cel mai bine folosesti OSCAM 1.10rc-svn build #6089, acesta fiind mult mai stabil decat cccam dar cu setarea ignorereshare = 0 in oscam.conf si ccchop = 1 la liniile N in oscam.server (asa e corect !). OSCAM 1.20 este, in primul rand un consumator mai mare de resurse decat predecesorul sau 1.10 si inca este inca in stadiul "unstable" neajungand pana acum in stadiul de "release candidate".
    Last edited by eddyg; 3rd October 2013 at 14:16.
    1 x DM800SE + 1 x Offset 0,9 m + 1 x LNB Inverto Black Ultra 0,3dB + 1 x H-H mount DM 2400
    UPC Ro (FocusSat) Full & FreeSat Ro

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    362
    Posts Thanks / Likes

    Default

    MERCI MULT ! Asta cautam si cum ai spus si tu SIGUR la multa lume o sa le fie de folos. Am creat fisierul. A aparut acest fisier(cccamdebug.log) in /var/log Dar dupa 5 min am deschis fisierul cccamdebug.log si nu am nimic in el, decat diezul # la inceput de rand. Ori este normal sa fie gol si apare ceva doar cand incep problemele ? multumesc

  5. #5
    un simplu user Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by prodi View Post
    MERCI MULT ! Asta cautam si cum ai spus si tu SIGUR la multa lume o sa le fie de folos. Am creat fisierul. A aparut acest fisier(cccamdebug.log) in /var/log Dar dupa 5 min am deschis fisierul cccamdebug.log si nu am nimic in el, decat diezul # la inceput de rand. Ori este normal sa fie gol si apare ceva doar cand incep problemele ? multumesc
    Ai pornit cccam cu comanda /calea_catre_cccam -d >> /var/log/cccamdebug.log & ?
    Ai schimbat atribut la cccamdebug.log /var/log# chmod 666 cccamdebug.log ?

    PS. CCcam trebuie restartat ... killall -9 -w "denumirea binarului cccam"
    /calea_catre_cccam -d >> /var/log/cccamdebug.log &
    Last edited by eddyg; 3rd October 2013 at 14:29.
    1 x DM800SE + 1 x Offset 0,9 m + 1 x LNB Inverto Black Ultra 0,3dB + 1 x H-H mount DM 2400
    UPC Ro (FocusSat) Full & FreeSat Ro

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    362
    Posts Thanks / Likes

    Default

    serviciul CCcam l-am restartat , fisierul cccamdebug.log are atributul 666 (verificat cu click-dreapta pe fisier /Properties). Serverul functioneaza ..... Dar fisierul cccamdebug.log este gol, are doar diezul. Poate din cauza ca acuma serverul functioneaza fara probleme ?
    Last edited by prodi; 3rd October 2013 at 15:41.

  7. #7
    un simplu user Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by prodi View Post
    serviciul CCcam l-am restartat , fisierul cccamdebug.log are atributul 666 (verificat cu click-dreapta pe fisier /Properties). Serverul functioneaza ..... Dar fisierul cccamdebug.log este gol, are doar diezul.
    Procedeaza altfel atunci
    Pune in cccam.cfg linia DEBUG: yes
    Porneste normal cccam /calea_catre_binar_cccam &

    log-ul va fi scris in /var/log/syslog ceva de genul:
    Oct 3 14:46:46 vmserver1 CCcam: ================================================== ====================
    Oct 3 14:46:46 vmserver1 CCcam: starting CCcam 2.3.0 compiled on Dec 16 [email protected]:45:16
    Oct 3 14:46:46 vmserver1 CCcam: ================================================== ====================
    Oct 3 14:46:46 vmserver1 CCcam: online using nodeId 5d8c0b19c20a0e78
    Oct 3 14:46:46 vmserver1 CCcam: create 1 cam device(s)
    Oct 3 14:46:46 vmserver1 CCcam: calculated EGT: 0 us
    Oct 3 14:46:46 vmserver1 CCcam: conax card found
    Oct 3 14:46:46 vmserver1 CCcam: card added to broker with caid b02
    Oct 3 14:46:46 vmserver1 CCcam: added 0 keys from /var/keys/SoftCam.Key
    Oct 3 14:46:46 vmserver1 CCcam: added 0 keys from /var/keys/AutoRoll.Key
    Oct 3 14:46:46 vmserver1 CCcam: added 0 keys from /var/keys/constant.cw
    Oct 3 14:46:46 vmserver1 CCcam: parsed 0 entries from /var/etc/CCcam.prio
    Oct 3 14:46:46 vmserver1 CCcam: added 837 provider names from /var/etc/CCcam.providers
    Oct 3 14:46:46 vmserver1 CCcam: added 12019 channel names from /var/etc/CCcam.channelinfo
    Oct 3 14:46:46 vmserver1 CCcam: server started on port 12000
    ......................

    Singurul dezavantaj e ca va trebui sa sapi prin fisierul syslog si sa cauti liniile care vin de la cccam.
    1 x DM800SE + 1 x Offset 0,9 m + 1 x LNB Inverto Black Ultra 0,3dB + 1 x H-H mount DM 2400
    UPC Ro (FocusSat) Full & FreeSat Ro

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    362
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multumesc. incerc si asa.

  9. #9
    un simplu user Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca rezolvi problema cu cccam-ul hai sa facem un schimb de C si N apoi sa monitorizezi la tine sa vezi daca mai cade ccc-ul, eu iti voi da C si N din oscam, sunt curios daca crash-uie ccc-ul din cauza oscam-ului sau din cauza ca unii umbla cu fake-uri. In prima faza iti voi da pe C numai cardul local b02 pt. care pot sa ma arunc si in foc ca nu e fake iar apoi daca totul e ok iti dau si hop1. Apoi punem rezultatele aici.
    Sunt tare curios ..... poate sunt si altii curiosi, de aceea scriu aici si nu in PM.
    1 x DM800SE + 1 x Offset 0,9 m + 1 x LNB Inverto Black Ultra 0,3dB + 1 x H-H mount DM 2400
    UPC Ro (FocusSat) Full & FreeSat Ro

  10. #10
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @prodi incearca asa

    touch /tmp/CCAM.log
    apoi CCAM_2.30 -d >> /tmp/CCAM.log

    so sigur o sa ai inregistrari

    acuma inlocuiesti tu calea spre fisier si versiunea de CCAM !
    Daca ai probleme , ma poti contacta pe mess ... indeosebi seara.
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top