Microsoft a lansat Microsoft Surface 2 si Microsoft Surface Pro 2 - autonomie mai mare, putere sporita si mai multe aplicatii

http://www.hit.ro/stiinta-generala/M...ulte-aplicatii

Microsoft a lansat in aceasta seara, in cadrul unui eveniment organizat la New York, cea de-a doua generatie a tabletelor sale cu Windows si Windows RT si o noua serie de accesorii pentru device-urile companiei.
Surface Pro 2
Surface Pro 2 are un display ClearType HD ce ofera 46% mai multa acuratete a culorilor. Surface Pro 2 dispune de tehnologie de sunet Dolby.
Microsoft spune ca Surface Pro 2 ofera o performanta grafica mai mare cu 50% fata de prima generatie si o performanta generala mai buna cu 20%.
Tableta va rula Windows 8.1 la lansare.
Microsoft Surface Pro 2 foloseste procesoare Intel Haswell care nu ofera doar putere mai mare ci si un consum mai mic ce se traduce prin cresterea autonomiei de lucru cu 75%.
Noua tableta a Microsoft vine in versiuni de 64GB si 128 GB stocare (ambele cu cate 4GB RAM), dar si in variante cu SSD de 256GB si 512GB - si 8GB RAM.
Surface Pro 2 dispune de un stand integrat (ca si generatia anterioara), insa care ofera acum unghiuri de rabatare cu 22 de grade mai mari.
De asemenea, Microsoft a prezentat si Surface Power Cover, o husa cu tastatura si baterie de 30wh. Tableta, spun oficialii Microsoft, poate fi utilizata o zi intreaga fara sa fie nevoie de incarcare, ceea ce transforma Surface Pro 2 in "cea mai productiva tableta a momentului".
Surface Docking Station este alt accesoriu prezentat de companie si care completeaza calitatile de productivitate - dispune de trei USB 3.0, un USB 1.0, Mini DisplayPort, Ethernet, Audio in, Audio Out, Power.
Docking Station-ul poate conecta doua monitoare la tableta Surface Pro 2!
Type Cover 2 este o alta tastatura dedicata Surface Pro 2 si care vine in mai multe culori si este realizata din policarbonat.
Si aceasta husa dispune de tastatura. Este mai subtire cu un mm decat prima versiune a Type Cover si ofera si iluminarea tastelor, ceea ce este important.
Desigur, Type Cover 2 dispune de o baterie si de un senzor care activeaza si dezactiveaza iluminarea in functie de mediul de lucru.
Surface 2 (urmasul Surface RT)
Microsoft spune ca si in cazul Surface 2, cu Windows RT 8.1, autonomia a crescut cu 25% si este mai subtire, mai usoara si mai rapida decat prima generatie.
Surface 2 are acum un display fullHD ClearType si vine cu finisaj din magneziu.
Procesorul este puternic (cel mai probabil vorbim despre un chipset Nvidia Tegra 4), dar economic, iar tableta rezista peste 12 ore in regim de lucru. Stocarea este de 32GB sau 64GB.
Microsoft a prezentat si un Touch Cover special.
Surface 2 va fi lansata pe piata direct cu update-ul Windows RT 8.1, iar Microsoft promite 100.000 de aplicatii disponibile in Market (fata de 10.000 cate erau disponibile la lansarea primei versiuni de Surface RT).
De asemenea, Microsoft a implementat Outlook RT in a doua generatie a Surface RT.
Imbunatatirile pe care Microsoft le-a adus in Windows RT 8.1 se reflecta si asupra puterii de multitasking a tabletei Surface 2, dupa cum afirma oficialii companiei.
"Dezvoltarea celei de-a doua generatii a Microsoft Surface a durat 18 luni" - Panos Panay, Vice Presidentele Microsoft Surface.
Toate versiunile noii generatii de tablete a Microsoft ofera porturi micro SD, USB 3.0 si HD Video out sau mini Display/Port (in cazul Pro 2).
Preturi si disponibilitate:
Microsoft va comercializa in continuare si Microsoft Surface RT la un pret de 349 dolari.
Microsoft Surface Pro 2 va costa 899 dolari si va fi disponibila din 22 octombrie in 21 de tari.
Microsoft Surface 2 va costa 449 dolari si va fi disponibila din 22 octombrie in 21 de tari.
Toate produsele prezentate in aceasta seara la New York pot fi precomandate incepand de maine (in cele 21 de tari)