Vodafone Group a obţinut acordul majorităţii acţionarilor Kabel Deutschland pentru oferta de preluare a operatorului german de servicii prin cablu, n valoare de 7,7 miliarde de euro, relatează Bloomberg.
Kabel Deutschland a anunţat că cel puţin 75% dintre acţionari au aprobat oferta pnă la termenul limită de 11 septembrie. Acţionarii care nu şi-au dat ncă acordul mai au această posibilitate n perioada 17-30 septembrie.
Compania germană este un element esenţial al strategiei de extindere a Vodafone, grupul britanic fiind n căutare de soluţii de creştere a veniturilor.
Kabel Deutschland este cea mai mai companie de servicii prin cablu din Germania, cea mai mare piaţă a Vodafone, şi a atras o ofertă şi din partea Liberty Global.
Achiziţia de către Vodafone a fost pusă n pericol de investitorii care şi-au păstrat acţiunile n speranţa unui cştig mai mare. Elliott Management, companie condusă de miliardarul Paul Singer, a cumpărat acţiuni şi a devenit cel mai mare acţionar al Kabel Deutschland, cu o participaţie de 10,9%, n zilele de dinaintea termenului limită.
Fondul de hedging a vrut să profite de o lege germană potrivit căreia un cumpărător care obţine cel puţin 75% din acţiunile unei companii trebuie să ofere mai mulţi bani restului acţionarilor, a spus o sursă apropiată situaţiei.