Franța va investi 25 de milioane de euro pentru modernizarea rachetei Ariane 5.

Finanțarea vine prin programul de investiti Programme d’Investissements d’Avenir ( PIA ).

Ca parte a îmbunătăţirilor, vor fi adaugati 2 metri pentru locatia de transport a sateliţilor ce vor fi lansati de catre racheta Ariane 5, fără a reduce performanță vehiculului de lansare.

Upgrade-ul, programat pentru implementare în 2015, are ca scop abordarea tendinței actuale de a se construi sateliți de telecomunicații geostaționari care devin treptat mai mari ca dimensiuni si ca putere.Președintele și CEO al Arianespace ,Stéphane Israel a declarat: "Nu este o sumă imensă pentru industria lansărilor, care numără peste 10.000 de angajați în Franța și în Europa. Ariane 5 este deja cea mai de incredere rachetă de pe piata, iar acest upgrade va spori competitivitatea în viitorul apropiat."

Până in data de 04 septembrie 2013, Arianespace a efectuat un total de 215 lansari Ariane, 31 lansări Soyuz (cinci la Guiana Space Center și 26 de la Baikonur prin Starsem) și două lansări Vega. Arianespace are o rezerva de 19 rachete Ariane 5, 10 rachete Soyuz si 4 Vega, echivalentă cu trei ani de activitate.