Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
 1. #1
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default Uniunea Europeană ncearcă să pună capăt serviciului de ROAMING

  Comisarul european pentru agenda digitală, Neelie Kroes, va prezenta n data de 11 septembrie un pachet legislativ care prevede eliminarea tarifelor de roaming n Europa.
  Uniunea Europeană nu mai pledează pentru desfiinţarea serviciului de roaming, ci pentru stimulente n vederea desfiinţării, scrie La Vanguardia. Planul comisarului european pentru Agenda digitală, Neelie Kroes, care urmează să fie prezentat guvernelor statelor membre şi Parlamentului European pe 11 septembrie, prevede eliminarea tarifelor de roaming şi dispoziţii privind asigurarea accesului liber al cetăţenilor la internet, garantnd neutralitatea acestuia, precum şi dispoziţii pentru combaterea criminalităţii cibernetice.  Obiectivul este ca pachetul să fie adoptat de Parlamentul European şi Consiliu, care reprezintă statele membre, n preajma sărbătorilor de Paşte din 2014, adică nainte de alegerile europene, astfel nct noua legislaţie ar putea intra n vigoare treptat n 2015 şi 2016, a precizat purtătorul de cuvnt al comisarului.
  Comisia Europeană a ncercat să abordeze această problemă din 2007, iar o scădere a tarifelor a fost acceptată n 2012. Tariful pentru consultarea de date (pagini de internet, primirea şi trimiterea de email-uri şi poze) pe telefonul mobil sau pe tabletă poate fi maxim 70 de eurocenţi pe megabyte ncepnd cu 1 iulie 2012. Plafonul va fi redus la 45 de eurocenţi la 1 iulie 2013 şi 20 de eurocenţi la 1 iulie 2014. Plafonări degresive vor fi aplicate şi n cazul apelurilor telefonice şi SMS-urilor efectuate şi primite, la aceleaşi date. La 1 iulie 2014, preţul maxim va fi de 19 eurocenţi pentru apelurile efectuate şi 6 eurocenţi pentru apelurile primite şi SMS-uri.
  State membre ale Uniunii Europene precum Belgia, Luxemburg şi Olanda deja au pregătit un plan pentru eliminarea tarifelor de roaming, noile măsuri urmnd să intre n vigoare din această toamnă.
  Ce este ROAMING-ul
  Serviciul de roaming oferă posibilitatea de a utiliza cartela SIM sau terminalul mobil de la un furnizor de servicii de telefonie mobilă din ţara de origine atunci cnd călătoriţi n afara ţării, n cazul n care există acorduri şi legături de interconectare ntre furnizorul dvs. şi operatori din ţara n care călătoriţi. Acest lucru nseamnă că puteţi efectua şi primi apeluri, puteţi trimite sau primi SMS-uri şi MMS-uri sau puteţi utiliza servicii de internet, chiar dacă nu va aflaţi n aria de acoperire a reţelei de origine.
  Serviciile de telefonie mobilă pe care le utilizaţi atunci cnd vă aflaţi n afara Romniei sunt furnizate prin intermediul reţelei unui operator din ţara vizitată, care va percepe un tarif furnizorului ale cărui servicii le utilizaţi n ţara de origine. Aceste costuri nregistrate de furnizorul dvs. se vor regăsi n tarifele cu amănuntul pe care acesta le percepe pentru serviciile pe care le-aţi utilizat. Serviciile utilizate prin intermediul unei cartele SIM/unui terminal de la un furnizor din ţara pe care o vizitaţi sau cele utilizate atunci cnd vă aflaţi n Romnia pentru a comunica cu un utilizator dintr-o altă ţară nu reprezintă servicii de roaming internaţional.

 2. #2
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Mi se pare normal
  ----------------------------------------------

 3. #3
  om fain' Expert
  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Dublin
  Posts
  4,392
  Posts Thanks / Likes

  Default

  A-r fii cazul !

 4. #4
  Banned Expert
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Jul 2004
  Location
  Bucuresti
  Posts
  3,247
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Titlul induce in eroare.
  Nu vor sa puna capat ci vor sa elimine tarifele.

 5. #5
  Silver Member Expert
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  OLTENIA
  Posts
  2,109
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cam ciudat. Inseamna ce te vei putea abona la oricare dintre cei peste 100 de operatori din Europa. Sa vezi concurenta si reclame la TV...

  O sa imi iau cartela din afara si o sa ma pot conecta in Romania la oricare din operatorii existenti fara sa mai duc grija semnalului in anumite zone.

 6. #6
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by gabrield View Post
  Titlul induce in eroare.
  Nu vor sa puna capat ci vor sa elimine tarifele.
  Bine shefu', s-a notat

 7. #7
  Unemployed Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Location
  BeneluX
  Posts
  1,332
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Si eu as vrea sa-mi iau abonament din ro si sa-l folosesc aici. Eu platesc 50 euro +tva pt un abonament full ( telefon+sms+date nelimitat) , in ro cel mai scump abonament e vreo 20 de euro cred ( presupun doar, nu stiu tarifele exacte pe care le aplica operatorii )
  Mai vedem ...
  un server cteva receivere si ceva pasiune...

 8. #8
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default

  ...date nelimitat) , in ro cel mai scump abonament e vreo 20 de euro cred
  Nu gasesti asa ceva la banii astia in Romania

  Sms si voce....poate
  ----------------------------------------------

 9. #9
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Austria
  Posts
  9,501
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Eu am abo cu 8 euro/luna, 1.000 min in orice retea, 1.000 SMS si internet mobil nelimitat (de fapt dupa 2 GB/luna te trece pana la sfarsitul lunii la viteza de 64 k...) Rar trec de 1 GB, numai cand ma uit la TV.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top