Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default dvb dream switch 6 porturi

    Stie cineva cum pot seta un switch cu 6 porturi in dvb dream?
    Am incercat cu optiunea "none" la diseq apoi am dat add la cei 6 sateliti si nu merge in nici un chip, no signal si pace.
    Cu 4 sateliti dar pe un alt switch cu 4 merge fara nici o problema.
    Cu 6 sateliti, cu acelasi switch dar pe receiver, la fel, merge fara nici o problema.
    Cu 6 sateliti pe PC nu vrea sub nici o forma in nici un player.
    Am asa:
    - pe satelitul din portul 1 16E
    - pe satelitul din portul 2 13E
    - pe satelitul din portul 3 9E
    - pe satelitul din portul 4 19E
    - pe satelitul din portul 5 23,5E
    - pe satelitul din portul 6 1W

    Habar nu am cum sa setez, cica trebuie sa pun raw diseqc si nu mai stiu ce mai departe dar nu vrea. Nu merge nici in progDVB nici in AltDVB...

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,528
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by edy_smf View Post
    Stie cineva cum pot seta un switch cu 6 porturi in dvb dream?
    Am incercat cu optiunea "none" la diseq apoi am dat add la cei 6 sateliti si nu merge in nici un chip, no signal si pace.
    Cu 4 sateliti dar pe un alt switch cu 4 merge fara nici o problema.
    Cu 6 sateliti, cu acelasi switch dar pe receiver, la fel, merge fara nici o problema.
    Cu 6 sateliti pe PC nu vrea sub nici o forma in nici un player.
    Am asa:
    - pe satelitul din portul 1 16E
    - pe satelitul din portul 2 13E
    - pe satelitul din portul 3 9E
    - pe satelitul din portul 4 19E
    - pe satelitul din portul 5 23,5E
    - pe satelitul din portul 6 1W

    Habar nu am cum sa setez, cica trebuie sa pun raw diseqc si nu mai stiu ce mai departe dar nu vrea. Nu merge nici in progDVB nici in AltDVB...
    Merge fara probleme in DvbViewer cu uncommited.

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    deci am setat la diseqc "none"
    am dat add satelite pe urma pe toti 6 in ordinea in care ii am pe switch si nimic, am semnal si imi scaneaza doar 16E (portul1) indiferent pe ce satelit dau scanarea imi gaseste programele de pe 16E...ciudat
    am pus pe urma uncommited in felul urmator:

    - pe satelitul din portul 1 16E - Uncommited port 0
    - pe satelitul din portul 2 13E - Uncommited port 1
    - pe satelitul din portul 3 9E - Uncommited port 2
    - pe satelitul din portul 4 19E - Uncommited port 3
    - pe satelitul din portul 5 23,5E - Uncommited port 4
    - pe satelitul din portul 6 1W - Uncommited port 5

    La fel scaneaza doar 16E (portul 1) indiferent pe ce satelit dau sa scaneze

    am incercat apoi asa :

    - pe satelitul din portul 1 16E - Uncommited port 0 - raw command E0 10 39 F0
    - pe satelitul din portul 2 13E - Uncommited port 1 - raw command E0 10 39 F1
    - pe satelitul din portul 3 9E - Uncommited port 2 - raw command E0 10 39 F2
    - pe satelitul din portul 4 19E - Uncommited port 3 - raw command E0 10 39 F3
    - pe satelitul din portul 5 23,5E - Uncommited port 4 - raw command E0 10 39 F4
    - pe satelitul din portul 6 1W - Uncommited port 5 - raw command E0 10 39 F5

    tot la fel.NIMIC, scaneaza 16E indiferent unde scanez.

    Am pus inapoi switchul de 4 am setat diseqc 1.0 am bagat doar 4 LNB-uri si merge perfect.
    Excista alta solutie sa le pot baga si pe celelalte 2 in afara de diseqc 1.1? Mentionez ca switchul este ok din moment ce merge fara nici o problema pe receiver.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,528
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu poti pune toti pe uncomited, pui 4 pe diseqc si 2 pe uncomited.
    Eu am 6 sateliti pusi in cascada pe un diseqc 4/1, 2 lnb simple si 2 monobloc.
    Ex:
    Code:
     - lnb 1 - simplu			- A/A 			- 13E
     - lnb 2 - monobloc 3 grade - uncomited 6 	        - 16E
    					- B/A 			- 19.2E
     - lnb 3 - simplu			- A/B 			- 28.2E
     - lnb 4 - monobloc 6 grade - B/B 			- 5E
    					- uncomited 13 	        - 1W

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai eu am switch diseqc de 6 porturi 1.1 modelul GD-61B, ca asta: http://gecen116.en.alibaba.com/produ...qC_Switch.html
    am pus in portul 1 9E, in portul 2 13E, portul 3 16E, portul 4 19,2E, portul 5 23,5E si portul 6 1W.
    Acum ce nu stiu si nu imi iese este cum sa fac setarile in dvbdream sa imi comute...
    In progdvb am setat multiswitch si am pus lnb-urile in ordine dar nici acolo nu vrea sa comute, imi scaneaza doar lnb-ul din portul 1 indiferent pe ce satelit dau sa scaneze si indiferent cu ce player incerc...
    In schimb cu diseqc 1.0 merge struna, scaneaza corect, comuta ok...habar n-am ce sa mai incerc.
    Sa fac cascada cu 2 switchuri de 4x1 si unul de 2x1 e ultima solutie?
    Dupa cum am spus pe receiver merge struna si cu switchul de 6 dar acolo nu am s2

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dupa cateva sapaturi pe internet am inteles... placile dvb nu stiu diseq 1.1 merg doar cu 1.0 si 2.0 deci nu merg cu mai mult de 4 lnb-uri odata orice ai face

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top