Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2

Thread: Adrian Sarbu

 1. #1
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Sep 2012
  Location
  CARANSEBES
  Posts
  183
  Posts Thanks / Likes

  Default Adrian Sarbu

  Adrian Sârbu părăseşte Central European Media Entreprise
  Central European Media Enterprises Ltd. (CME) anunţă, într-un comunicat de presă, că Adrian Sârbu a demisionat, miercuri, din funcţiile de Preşedinte şi Chief Executive Officer (CEO) ale companiei.


  "Adrian Sârbu a jucat un rol decisiv în cadrul companiei pentru aproape două decenii. A început ca partener al CME în 1995, când compania a lansat postul PRO TV pe piaţa din România. Ulterior, din 2007 până în 2009, a ocupat funcţia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Preşedinte şi CEO al CME", se arată în comunicat.

  Ronald Lauder, fondatorul CME şi şeful boardului directoral al CME, îi mulţumeşte lui Adrian Sârbu, prin intermediul aceluiaşi comunicat, pentru "numeroasele contribuţii la succesul companiei CME, pentru pasiunea, dedicarea şi viziunea creativă de excepţie de care a dat dovadă încă din 1995".

  "În toată această perioadă, Adrian a creat şi implementat strategia multichannel pentru CME şi divizia new media. Şi-a îndeplinit cu succes atribuţiile de CEO, reuşind să menţină compania în poziţia de lider de piaţă într-un context macroeconomic foarte dificil şi într-o perioadă de tranziţie a industriei media. Îi suntem recunoscători lui Adrian pentru toate aceste realizări şi ne dorim să continuăm colaborarea şi în viitor", spune Ronald Lauder.

  Adrian Sârbu a declarat că este "mândru" că a făcut parte din CME pentru aproape 20 de ani şi că a contribuit la succesul neîntrerupt al companiei în această perioadă plină de provocări. "Este o organizaţie extraordinară, cu oameni foarte talentaţi. Sunt încrezător în succesul companiei şi în viitor. Misiunea mea la CME a fost îndeplinită", spune Sârbu, citat în comunicat.

  Adrian Sârbu va fi în continuare angajat CME până la 1 ianuarie 2014. Boardul companiei l-a desemnat pe Duco Sickinghe, membru al boardului, să conducă temporar comisia directorală până la preluarea sarcinilor de către un CEO permanent.

  Potrivit comunicatului, boardul companiei susţine strategiile de business implementate de către managementul CME în anul 2013, inclusiv intenţia de creştere a tarifelor de publicitate TV şi a tarifelor pentru retransmisie, care ar trebui să conducă la o creştere a business-ului şi la performanţe notabile pentru CME.

  Adrian Sârbu a promovat, în 1990, prima lege a audiovizualului, care a pus bazele televiziunii independente private din România. El a revoluţionat piaţa de media din România, odată cu lansarea PRO TV, în decembrie 1995.

  Adrian Sârbu este unul dintre cei mai importanţi acţionari individuali în CME, ca urmare a fuziunii dintre CME şi Media Pro din 2009 şi deţine Mediafax Group.
  CAMPIONI AM FOST CAMPIONI VOM FII STEAUA BUCURESTIII

 2. #2
  Platinum member Expert
  Join Date
  Jul 2002
  Posts
  5,154
  Posts Thanks / Likes

  Default

  De ce a DEMISIONAT Adrian Sârbu. Părerea analistului Iulian Comănescu
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/de-c...u-1054151.html
  Faptul că Adrian Sârbu a plecat de la PRO TV, cel mai popular post de televiziune, este deja de notorietate, comentariile şi analizele legate de acest „eveniment media” fiind departe de a se fi stins.

  Analistul media Iulian Comănescu notează pe blogul său că „plecarea lui Adrian Sârbu din fruntea CME e de ani de zile o mantră repetată mai ales de competitorii celui care a inventat televiziunea comercială în România. Problema a început să se pună mai ales de prin aprilie 2012, când viitorul CME era previzibil, ca urmare a ultimei tranzacții cu Time-Warner”.

  Mică, expansionisă, mobilă şi vizionară

  Comănescu oferă „la cald, câteva explicaţii”. Şi anume: „Adrian Sârbu este un vizionar media, care a creat excelenţă în România și pe alte piețe pe care le-a gestionat prin CME, cu costuri mari. Pierderile financiare din ultimii ani se văd în toate comunicatele de presă. În momentul de faţă, CME înseamnă mai degrabă Time-Warner, o companie cu o filozofie diferită de a CME. Dacă poate fi comparat cu ceva, CME-ul lui Ronald Lauder seamănă cu Ringier, adică o firmă mică, expansionistă, mobilă şi vizionară, care se întinde până departe. Time-Warner e, comparativ, un colos cu mulţi acţionari, AGA şi o presiune pe dividende/profit care nu exista în CME-ul lui Sârbu şi Lauder”.

  Ieşire şi reintrare spectaculoasă

  Comănescu mai precizează că problemele CME au început să apară în criza economică, atunci când creditele care finanţau expansiunea au devenit oneroase pentru firmă. „În 2009, compania a cedat 31% din acţiuni către Time-Warner, pe o sumă modică, 241,5 milioane de dolari, ceea ce înseamnă o valoare a întregii companii de 780 de milioane de dolari. Cu doi ani înainte, pornind de la tranzacțiile între Adrian Sârbu şi Ronald Lauder, se putea calcula o valoare de un miliard de dolari numai pentru operațiunea din România”.
  Analistul consideră că „date fiind pierderile din ultimii ani, putem să ne-arătăm viteji după război și să spunem că lucrurile se puteau face altfel. Conflictul cu Romtelecom, de la începutul anului, a fost unul simptomatic”, subliniază Comănescu. „Ieşirea şi reintrarea posturilor PRO de pe telecomanda Dolce a fost spectaculoasă. Probabil, CME şi PRO TV SA aveau nevoie imperioasă de nişte bani, din piaţa autohtonă şi nu numai. Cred că Adrian Sârbu e foarte atent, în momentul de față, la faptul că telecomurile/cabliştii şi business-urile TV au ajuns pe curs de coliziune şi s-ar putea ca asta să se traducă într-o linie de acţiune”.

  Zvonuri consemnate ca atare

  Ce va face, mai departe, Adrian Sârbu? „În primul pas, conform informaţiilor oficiale, va asigura transferul de management din CME. În al doilea rând, ar putea rămâne legat, în sensul de business, într-o formă sau alta de compania al cărei acţionar încă mai este. În al treilea rând, preocuparea lui pentru asseturile deţinute în nume propriu în România, Mediafax Group, nu poate fi negată: Sârbu a făcut în anii trecuți achiziţii în zona de print, ceea ce înseamnă un commitment considerabil, dată fiind starea în care e printul în România. M-am distrat puţin de postul lui Orlando (Nicoară, boss-ul de la Mediafax Group), care se întreabă cât timp va găsi Adrian Sârbu pentru compania proprie din România.
  Dincolo de aceste lucruri relativ certe, mai există zvonurile despre o asociere cu RCS-RDS, dar le consemnez doar ca atare, ca zvonuri, fiindcă nu am informații proprii şi pertinente (...). Mai circulă ceva asemănător cu privire la transformarea Cancan TV în televiziune, pentru care s-au făcut deja investiții la Buftea. Oricum, nu-l văd pe Adrian Sârbu la pensie, în niciun caz...”, precizează Comănescu, concluzinând că „pe cale de consecinţă, demisia lui Sârbu e un fel de inhibitor al întregei piețe TV din România”.  Remember you are born to live.
  Don't live because you are born!
  Don't go the way life takes you...
  Take life the way you go!
  prays
  Happiness Lies In Your Own Hand...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top