Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2

Thread: virusi @ mac

 1. #1
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default virusi @ mac

  Bitdefender, producătorul celei mai performante soluții antivirus din lume, avertizează utilizatorii de Mac că în ultimii ani atacurile informatice care vizează sistemul de operare OS Xau crescut, iar problema lor nu mai poate fi tratată superficial.
  “Am văzut în ultimii ani creşterea atacurilor informatice care vizează sistemul de operare OS X și constatăm totodată că au și o raspândire foarte violentă. Spre exemplu, raportat la baza totală de utilizatori ai sistemului de operare, Flashback a reușit să infecteze un procent mult mai mare de computere, decât a reușit cel mai agresiv virus de Windows”, a declarat Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

  “Mai multe surse din industrie au dat numărul total de infecții cu Flashback ca fiind de peste 600.000 de useri, practic o populație de dimensiunile unui oraș european major. Este clar că problema nu mai poate fi tratată superficial”, adaugă acesta.

  Bitdefender a lansat noul Bitdefender Antivirus for Mac care va fi disponibil exclusiv în Româia timp de o săptămâna de la lansare şi aduce în premieră un motor de scanare complet nou, mult mai rapid decât generația precedentă, dezvoltat special pentru cerințele sistemului de operare OS X.

  Integrand tehnolgia TrafficLight – o aplicație ce filtrează traficul de web și blochează accesul la paginile cu malware – noul produs oferă utilizatorilor protecţie completă pentru browsere-le principale (Safari, Chrome, Firefox) mai ales în ceea ce privește atacurile de tip phishing. Ele ramân o amenințare serioasă împotriva computerelor Apple.

  Impactul noului Antivirus for Mac asupra mașinii este diminuat semnificativ datorită tehnologiei de scanare. Ea acţionează selectiv, verificând doar fișierele noi sau cele care au suferit modificari. Astfel, Antivirus for Mac intervine doar atunci când este cazul, amprenta sa asupra vitezei de lucru a calculatorului fiind extrem de redusă. În timpul scanării sunt verificate atât amenințările informatice caracteristice Mac-urilor, cât și cele pentru Windows.

  “Atata timp cât Macurile sunt conectate la o reţea ele pot transmite către ceilalţi utilizatori anumite componente de malware scris special pentru Windows. Practic, fără să fie direct infectate, sistemele OS X devin gazde care pot afecta rețeaua per ansamblu. Este și acesta unul dintre motivele pentru care recomandam tuturor utilizatorilor de Mac să folosească o soluție antivirus”, a mai spus Coșoi.
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 2. #2
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2004
  Location
  bucharest
  Posts
  3,468
  Posts Thanks / Likes

  Default

  chestie de marketing. Nu știu cum să își mai vândă produsele. dacă toate softurile de pe propriul tău mac, le cumperi de pe appstore sau le achiziționezi de la diverse firme care îți oferă softuri care îți acoperă nevoile tale e totul ok.

  La ora actuală pe mac nu ai cum să iei viruși. Există programe care conțin virusi, și atât timp cât rulează programul respectiv rulează și virusul. Ideea constă în ce program ai încredere și în care nu. Acealași lucru se întâmplă și pe tablete sau telefoanele iphone.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top