Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    850
    Posts Thanks / Likes

    Default DM500S remine cu led verde aprins......

    Sal.
    Dupa ce scriu DM500s cu dreamUP totul este ok cam 2-3 saptamini apoi nu
    mai proneste.
    Remine cu ledul verde aprins si nu mai face nimic.
    Il scriu iar cu dreamUP si functioneaza iar.
    Am schimbat si sursa de alimentare.

    Am 3 dm500 cu acelasi defect,ambele au functionat bine cam 2 ani
    2 din ele cunt clone unul este original.
    Am JTAG-UL pregatit sa incerc cu jtag

    multumesc anticipat

  2. #2
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca alta imagine.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    362
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sirius View Post
    Sal.
    Dupa ce scriu DM500s cu dreamUP totul este ok cam 2-3 saptamini apoi nu
    mai proneste.
    Remine cu ledul verde aprins si nu mai face nimic.
    Il scriu iar cu dreamUP si functioneaza iar.
    Am schimbat si sursa de alimentare.

    Am 3 dm500 cu acelasi defect,ambele au functionat bine cam 2 ani
    2 din ele cunt clone unul este original.
    Am JTAG-UL pregatit sa incerc cu jtag

    multumesc anticipat
    pai de ce jtag, daca le vede DreamUP-ul ?

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    850
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sal.
    Am incercat diverse imagini.
    Rezultatul e acelasi adica:
    Aparatul functioneaza 2-3 saptamini
    Dupa care moare......remine Cu ledul verde aprins.

    Am scris si erase.img ...
    Am incercat si dreamUp mai vechi....

  5. #5
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E problema hardware, verifica in primul rind sursa, sa aiba cel putin 21 W.
    La 12 V, cam 2 A minimum ...
    Cu jtag nu faci mare lucru, cind e defect hardware in placa, eu cred totusi ca e sursa subdimensionata.

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    850
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si sursa este probata 100%
    are ceva indicii ca nu va merge si dupa ce il rescriu cu dcc..adica:
    daca il scot din priza si il pun iar are monente cind nu mai face nimic remine blocat(cu led verde aprins ) nu booteaza
    il opresc de 2-3 ori si i-si revine
    dar il citeva saptamini nu mai porneste de loc.
    astept usb to paralel sa probez

    cu dcc nu se poate scrie toata memoria de aceea cred ca jtag-ul ar putea fi o solutie
    daca ar fi fost din hard nu cred ca ar fi mers nici un pic.
    trebuie sa fie din soft cred ca aparatul a avut ceva musafiri

    o sa revin cu detalii dupa ce il rescriu cu jtag

  7. #7
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt sectoare bad in flash, fa-i flash erase cu dream-up si pune imaginea apoi curat ca merge.
    19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  8. #8
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sunt curios de finalitate, sincer,....sunt putin sceptic,...chiar sa fie bad sectors in Flash
    pai in cazul acesta , mai bine il vinde, sa scape de el,.....sau il arunca la gunoi.

  9. #9
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca aveai erori in flash, iti spunea cind scriai imaginea.

    Fac pariu pe o bere ca e eroare hardware.
    Sursa nu se verifica, se schimba cu alta care merge bine de mult timp.
    Sau noua.

  10. #10
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci mie mi-a patit un dm500 original exact treaba asta dupa 7 ani de functionare neintrerupta zi si noapte. Am pus imagine noua pe el prin retea dar facea la fel, am urcat aceeasi imagine cu dream-up si flash erase pe el si merge de vreo 5 luni fara nici o eroare. Despre erori la scriere iti spunea poate doar daca puneai imagine oficiala originala si nici atunci nu e sigur, pot fi sectoarele unde se pune imaginea bune iar cand se "extinde" se impusca singura din cauza unui sector bad. Poate incerca ca nu-i pe bani, eu cred ca 90% va merge.

    @ strike_gabriel
    Dream-up are o optiune sub "extras" de "recover Bad Sector" pt receiverele cu enigma 2 deci e posibil sa fie sectoare bad in flash...
    19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    850
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am primit jtag-ul
    cind am dat "1info.bat" mi-a aratat ca are tuner alps dar un pic mai sus a dat o serie de errori.
    am dat apoi "2alps.bat" si aparatul s-a scris
    apoi cu dcc am pus imaginea cu care nu am avut probleme...Gemini_0470_DM500_max_var_12122009.img

    m-am uitat iar de curizitate cu 1info.bat si nu mai dadea nici o eroare

    daca s-a rezolvat sau nu o va va spun dupa vreo luna sa vad daca mai apare defectul

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    850
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sal
    L-am scris si Cu jtag am pus si erase.img Cu dreamUp.
    Tot asa face:
    Te uitzi la el ce frumos merge si te minunezi.
    Dintr-o data se blocheaza pe imaginé si asa remine.
    Din telecomanda Nu mai ia nici o comanda.
    Il scot din priza il conectez si merge iar ....un timp.
    Ma gindesc sa-i pun 2-3 roate si o sfoara sa se joace fata mea Cu el

    La TOATE 3 apartele le pun si 2-3 leduri
    SAU sa incerc sa lipesc ceva pe acolo Cu un aparat de ala Cu aer cald?
    O avea vreo lipitura rece pe undeva pe placa

  13. #13
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai facut -- cum au zis altii-- block bad sectors
    ------
    daca ai rabdare-- examineaza unde vezi o lipitura rece
    si daca chiar , nu ai altceva de facut in timpul liber,
    apucate sa recositoresti cat mai multe elemente pe cablaj
    dar dupa mine, nu este contact imperfect la cablaj - la piese
    ce la module, daca ai pe el.

    success
    PS intr-un final trebuie sa moara si el, ca noi toti.....

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    850
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sal
    In ce dreamUp este bad sector?
    Dm sunt enigma1
    Multumesc anticipat

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    33
    Posts Thanks / Likes

    Default Dm

    Caldura. Vara din cauza supraincalziri o ia razna . si eu am patit la fel. rezolvare ......cu un cooler pe el. Sa fie de 12Vcc si il alimentezi cu 5 volti pt ca turatia sa fie aproape la jumatate si sa nu deranjeze zgomotul . Succes !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top