Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 1 of 1
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  May 1971
  Location
  in curtea scolii
  Posts
  1,300
  Posts Thanks / Likes

  Default Teleportarea devine realitate

  Inventie tehnologica revolutionara: Teleportarea informatiilor intre doua puncte

  Oamenii de stiinta de la Institutul Elvetian de Tehnologie din Zurich au reusit in premiera sa teleporteze 10.000 de biti de informatie pe secunda intre doua puncte. Inventia tehnologica remarcabila demonstreaza de ce ar putea fi capabil un computer cuantic.


  Cercetatorii au teleportat informatiile intre punctul A si punctul B pe o distanta de sase milimetri si intr-un circuit in stare solida, similar cu un cip de computer, potrivit Mashable.


  In experimentul lor, echipa a distantat trei circuite electronice de marimea unui micron pe un cip de computer de sapte pe sapte milimetri. Doua dintre circuite au lucrat ca un mecanism de trasmisie, iar celalalt a servit drept receptor.


  Acest lucru este diferit de modul in care calculatoarele transfera de obicei informatiile, electronii transporta informatii prin fire sau prin aer, cu ajutorul undelor radio. In acest caz, niciun bit de informatie nu a avut un traseu, pur si simplu informatiile au disparut dintr-un loc si au aparut intr-altul.


  Alte experimente au teleportat biti cuantici si au facut acest lucru pe o distanta mult mai mare. Dar aceste echipe au facut teleportarea sa functioneze din cand in cand. Pe cand echipa elvetiana de cercetatori a reusit teleportarea a 10.000 de biti cuantici in fiecare secunda si aceasta a functionat normal si in mod constant.


  "Practic, putem apasa pe un buton si acest tip de teleportare functioneaza de fiecare data", a spus Andreas Wallraff, profesor in cadrul Departamentului de fizica si conducatorul studiului.


  Sursa 1(originala):
  http://news.discovery.com/tech/telep...mkcpgn=rssnws1

  Sursa 2(limba romana):

  http://www.ziare.com/internet-si-teh...puncte-1252008
  Last edited by catalinn; 17th August 2013 at 17:34.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top