Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
 1. #1
  Platinum member Expert
  Join Date
  Jul 2002
  Posts
  5,154
  Posts Thanks / Likes

  Default Televiziunea prin satelit, mai accesibilă ca oricnd

  Lupta pe segmentul de televiziune prin satelit se poartă n cinci, după intrarea pe piață a ncă doi jucători, iar ofertele sunt foarte atractive.
  Romnii se uită la televizor mai mult dect americanii. Surprinzător sau nu, aşa arată datele francezilor de la institutul Mdiamtrie. Conform studiului Une anne de tlvision dans le monde, care a vizat 107 teritorii, Romnia deţine primul loc ntre ţările din Europa n privinţa consumului de programe de televiziune, romnii uitndu-se la televizor, n medie, timp de 5 ore şi 30 de minute pe zi. Suntem urmaţi de greci şi spanioli cu 4 ore şi 33 de minute, respectiv 4 ore şi 6 minute. Pe de altă parte, conform aceluiaşi studiu, consumul TV n Statele Unite ale Americii s-a menţinut stabil, aproape 5 ore pe persoană pe zi.  Acesta este unul dintre motivele care a determinat Orange Romnia, cel mai mare operator telecom din ţara noastră, cu peste 10 milioane de clienţi, să lanseze platforma de televiziune prin satelit Orange TV. Dar ce nseamnă televiziune prin satelit? Conform ANCOM, televiziunea prin satelit reprezintă transmiterea de către sateliţii de televiziune a programelor TV către diverşi receptori: antene parabolice sau reţele prin cablu. Cu alte cuvinte, cu ajutorul unei antene parabolice, al unui receptor şi al unui abonament, te poţi bucura de televiziune n cele mai inaccesibile locuri. Termenul de televiziune prin satelit este des folosit doar cu sensul de DTH (direct to home). La jumătatea anului trecut existau 6,03 de milioane de abonaţi la serviciile TV, din care 2,19 milioane de abonaţi la serviciile DTH, conform celor mai recente date ale ANCOM.

  RCS&RDS, Romtelecom şi UPC deţin peste 90% din piaţa serviciilor TV, nsă n ceea ce priveşte televiziunea prin satelit lucrurile se pot schimba odată cu intrarea pe piaţă a jucătorilor Orange şi FreeSAT. Piața telecom din Romnia este foarte dinamică și astfel de mișcări sunt naturale, iar clienții au doar de cștigat. n ceea ce i privește pe operatori, este o provocare continuă pentru aceștia de a veni pe piață cu oferte inovative și suntem ncrezători n ofertele noastre și n ceea ce privește experiența pe care o putem asigura clienților, au declarat oficialii Romtelecom.

  Piaţă aglomerată

  Romtelecom, care avea la sfrşitul anului trecut 1,26 milioane de abonaţi la serviciile TV (DTH, IPTV şi cablu), oferă abonaţilor, de luna acesta, posibilitatea de a alege doar serviciul de televiziune prin satelit. Pentru 28 lei/lună, TVA inclus, clienţii primesc 99 de canale TV, printre care se numără unele n exclusivitate, precum ShortsTV şi AXN Spin. RCS&RDS, lider pe piaţă cu peste 1,2 milioane de clienţi, oferă un pachet cu 81 de canale la preţul de 33 de lei, nsă abonaţii nu pot vedea canalale trustului Intact şi ale grupului Discovery. n schimb, compania mizează pe preţul mic şi pe canalele proprii, precum cele de sport sau de documentare.

  Focus Sat, divizia de televiziune digitală prin satelit a UPC Romnia, avea 319.800 clienţi la sfrşitul primului trimestru şi este singurul operator de servicii DTH din țară care oferă un sistem de plată prin cartele de rencărcare pre-pay. Clienţii Focus Sat au la dispoziţie mai multe pachete, cel mai scump fiind pachetul Complet, care include peste 80 de canale şi costă 60 de lei pe lună. Focus Sat nu percepe taxe de intrare n sistem sau taxe de instalare, singura sumă pe care clientul o achită la conectare fiind de 70 lei. Astfel, clienţii au acces timp de trei luni la pachete de programe ce valorează, fără reducere, 135 lei, bucurndu-se aşadar de o reducere de 50%. De asemenea, Focus Sat nu percepe chirii pe echipamentele necesare clientului pentru recepţionarea canalelor, a declarat Cătălin Iţu, director Focus Sat.

  Pe lngă cei trei mari operatori, anul acesta şi-a făcut loc şi FreeSat, care reprezintă o colaborare ntre firma Freesat din Oradea şi compania franceză Eutelsat. Compania se diferențiază de celelalte de pe piaţă oferind clienţilor posibilitatea de a plăti, o singură dată pe an, o taxă de 99 de lei. Pentru a beneficia de serviciul FreeSAT, este nevoie de un kit de recepţie şi de o cartelă Freesat. Freesat vinde doar cartela care costă 79 de lei şi accesul la pachetul de programe, nu şi echipamentul şi serviciile de instalare.

  Cel mai periculos concurent este nsă Orange Romnia. Francezii au venit pe piaţă cu trei pachete de programe cu prețuri ntre 5 şi 12 euro pe lună. Cel mai scump pachet, Univers HD, include 97 de canale dintre care 37 HD. Orange oferă şi cel mai mare număr de canale documentare - 15, iar abonaţii beneficiază de preţuri speciale. Conform reprezentanţilor companiei, cele mai multe cereri de instalare au venit de la clienţii deja abonaţi la serviciile de telefonie mobilă aflaţi n Bucureşti şi n localităţile apropiate.

  UPC Focus Sat
  Pachet: Complet
  Număr canale: 89
  Chirie receiver: nu se percepe
  Instalare: taxă de conectare 70 lei
  Preţ: 60 lei/lună
  RCS&RDS

  Pachet: Extra Complet
  Număr canale: 81
  Chirie receiver:
  6 lei lună/ preţ integral 150 lei
  Instalare: taxa activare decodor 50 lei
  Preţ: 33 lei/lună

  Orange TV

  Pachet: Univers HD
  Număr canale: 95
  dintre care 37 HD
  Chirie receiver: 3 euro
  Instalare şi activare: 40 euro
  Preţ: 12 euro/lună
  Romtelecom
  Pachet: TV Maxim
  Număr canale: 99
  Preţ: 12,28 euro/lună,
  Chirie receiver: Standard 1,74 euro lună/preţ integral 49 euro,
  Instalare: Dacă nu foloseşti şi alte servicii Romtelecom, este necesară achitarea unei garanţii de 120 lei la achiziţia serviciului de televiziune. Garanţia va fi returnată după 6 luni.
  FreeSAT

  Pachet: FreeSAT
  Număr canale: 12 garantate şi pnă la 500 de televiziuni internaţionale free-to-air
  Chirie receiver: -
  Instalare: 89 lei
  Preţ: 99 lei /an


  Sursa: www.capital.ro 01.07.2013
  Remember you are born to live.
  Don't live because you are born!
  Don't go the way life takes you...
  Take life the way you go!
  prays
  Happiness Lies In Your Own Hand...

 2. #2
  Om ... cu farfurie ! Expert
  Join Date
  Mar 2007
  Location
  Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
  Posts
  1,302
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Hmmmm ... sursa spune totul ! Nu am nici un pic de incredere in Capital ... e plin de fraieri pe acolo . Pe scurt - se bat campii cu gratie pe acolo . Orange TV si Freesat o sa fie de bagati in seama numai dupa ce vor ajunge la macar cate 20.000 de abonati . La ritmul de acum ... mai dureaza !
  Oricum faptul ca avem de unde alege ... este cel mai imbucurator lucru . Pacat ca Orange TV se vrea un apendice la serviciile lor si nu un serviciu for all , asta s-ar putea sa-i coste pe termen mediu si lung .
  In fine vom vedea ... !
  L.E. Nu am dat cu parul , doar am sintetizat puctul meu de vedere !

 3. #3
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2004
  Location
  bucharest
  Posts
  3,468
  Posts Thanks / Likes

  Default

  upc, pachetul full este undeva la 71 lei.

 4. #4
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by scary View Post
  upc, pachetul full este undeva la 71 lei.
  Scary,aici nu se vorbeste de upc cablu ci de upc focussat unde pachetul full este de 60 lei


  Daca te referi si la pachetul maghiar + HD este 77 lei.......dar nu sunt toate pe o cartela
  ----------------------------------------------

 5. #5
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2004
  Location
  bucharest
  Posts
  3,468
  Posts Thanks / Likes

  Default

  focus total + Hd + maghiar + filmbox = 51+10+7+11=79 lei

 6. #6
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Gresit
  Trebuie sa pui cea mai scumpa cartela + extra
  Complet = 60 lei
  maghiar = 7 lei
  HD = 10 lei
  total = 77

  Ca daca e s-o luam pe bucati:
  hd =10
  panoia =7
  cinema = 16
  filmbox = 11
  mozaic = 10
  familia =26
  sport= 11

  total 91 lei
  ----------------------------------------------

 7. #7
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2010
  Location
  192.168.0.1
  Posts
  1,289
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by cipaul66 View Post
  Hmmmm ... sursa spune totul ! Nu am nici un pic de incredere in Capital ... e plin de fraieri pe acolo . Pe scurt - se bat campii cu gratie pe acolo . Orange TV si Freesat o sa fie de bagati in seama numai dupa ce vor ajunge la macar cate 20.000 de abonati . La ritmul de acum ... mai dureaza ! Oricum faptul ca avem de unde alege ... este cel mai imbucurator lucru . Pacat ca Orange TV se vrea un apendice la serviciile lor si nu un serviciu for all , asta s-ar putea sa-i coste pe termen mediu si lung . In fine vom vedea ... ! L.E. Nu am dat cu parul , doar am sintetizat puctul meu de vedere !
  Agree. Iar freesat este deocamdata o joaca de copii mici...

 8. #8
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2008
  Posts
  938
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Paradoxal Antena play a trecut de 24000 de abonati, nu cred ,dar cifra ramane.

 9. #9
  Junior Member Friend
  Join Date
  Oct 2011
  Posts
  41
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by dammi View Post
  Paradoxal Antena play a trecut de 24000 de abonati, nu cred ,dar cifra ramane.
  Nici eu nu cred ca au 24000 abonati... la cat de varza e site-ul si calitatea, lasa de dorit foarte mult.

 10. #10
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2003
  Location
  Romania
  Posts
  677
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by laur21 View Post
  Gresit
  Trebuie sa pui cea mai scumpa cartela + extra
  Complet = 60 lei
  maghiar = 7 lei
  HD = 10 lei
  total = 77

  Ca daca e s-o luam pe bucati:
  hd =10
  panoia =7
  cinema = 16
  filmbox = 11
  mozaic = 10
  familia =26
  sport= 11

  total 91 lei
  Trebuie sa specificam corect si numarul canalelor:
  Familia:51+18 FTA canale=26 lei
  Mozaic:18 canale=10 Lei
  Hd:10 canale=10 Lei
  Cinema:4 canale=16 Lei
  Sport:2 canale=11 lei
  Filmbox:2 canale=11 lei
  Panonia:20 canale=7 lei

  Deci TOTAL CANAL:125 =77 lei/luna(Complet+HD+Panonia)

 11. #11
  căutător pe gugăl Expert
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  No Man's Land
  Posts
  1,239
  Posts Thanks / Likes

  Default

  daca la Focus a fost inclus pretu la pachetu Complet (Familia, Mozaic, Cinema, Sport, FilmBox) atungi Digi este de 48 RON /luna (HBO maxpack+adult) nu 33 RON cum este in articol ;Dolce 19,60 /luna (MAXPAK+Midnight); Orange tv 10,9 /luna (Univers Hd+ SuperNights)
  pai !ori suntem golani ori numai suntem
  Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!
  I.L. Caragiale - O scrisoare pierdută 12. #12
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2004
  Location
  bucharest
  Posts
  3,468
  Posts Thanks / Likes

  Default

  dar la orange pe lngă 11 euro pe lună (cu doua simuri active) ai uitat să bagi chiria la receptor. Iar Digi Full este 47 de lei. Att plătesc eu.

 13. #13
  căutător pe gugăl Expert
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  No Man's Land
  Posts
  1,239
  Posts Thanks / Likes

  Default

  daca mai bag si chiria la receptoare o sa dea lumea in "orbu ganilor" la ce preturi o sa iasa!
  Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!
  I.L. Caragiale - O scrisoare pierdută 14. #14
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2004
  Location
  bucharest
  Posts
  3,468
  Posts Thanks / Likes

  Default

  la orange nu poți să fi abonat dacă nu plătești chiria la receptor. Ăia nu ți vnd receptorul pentru că este foarte bun.... și nu-și permit, doar să ți-l nchirieze.

 15. #15
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2008
  Posts
  938
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Pacat,romanii au simtul proprietatii.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top