Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2012
  Posts
  46
  Posts Thanks / Likes

  Default Teszari vinde RCS&RDS ?

  Omul de afaceri Zoltan Teszari a decis să vāndă compania RCS&RDS, cel mai important operator de comunicaţii de pe piaţa de profil din Romānia, cu aproape patru milioane de abonaţi.
  Deocamdată nu se cunoaşte cine este cumpărătorul pachetului majoritar de acţiuni al societăţii RDS&RDS, īnsă surse bine informate ale ZIUAnews spun că ar fi vorba despre o companie germană.
  Această decizie oarecum intempestivă a lui Zoltan Teszari de a vinde compania RCS&RDS are legătură, după cum veţi vedea mai departe, şi cu audierea la DNA a directorului general al Antena TV Group, George Sorin Alexandrescu.
  George Sorin Alexandrescu a fost adus, azi, cu mandat la DNA, īntr-un caz de şantaj, directorul de la Antena Group fiind acuzat că a ameninţat administratorul unei firme că va da īn vileag fapte presupus compromiţătoare, dacă nu va semna un contract īn condiţiile impuse de el.
  Īntre RCS&RDS şi Antena Group există de mai multă vreme un război īn toată regula, iar compania deţinută de Teszari a scos din grila sa de programe posturile Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV, toate aparţinānd Antena TV Group, cel puţin de pe platforma digitală.
  Calculele lui Teszari
  Complicaţiile pentru Teszari au apărut īn momentul īn care acesta a īnceput negocierile pentru vānzarea consorţiului RCS&RDS. Īn paranteză fie spus, nu mai departe de acum două săptămāni, mai precis pe 14 mai, DIGI Slovacia, parte a RCD&RDS, a fost vāndută integral de Teszari către Slovakia Telekom, această operaţiune urmāndu-i alteia similare, prin care afaceristul romān de etnie maghiară a renunţat şi la filiala DIGI TV din Croaţia. Coincidenţă sau mai degrabă nu, Slovakia Telekom este parte a grupului german Deutsche Telekom.
  Revenind la negocierile cu compania germană interesată de cumpărarea RCS&RDS, Teszari avea tot interesul să reintroducă posturile Antena Group īn grila sa de programe, pentru a face societatea sa cāt mai atractivă şi a obţine, astfel, un preţ cāt mai bun, dată fiind poziţia foarte importantă de pe piaţa de profil din Romānia a televiziunilor Antena 1 şi Antena 3. Antena 1 este a doua staţie TV generalistă din ţară ca număr de telespectatori, īn vreme ce Antena 3 este lider pe segmentul televiziunilor de ştiri.
  Aici ar fi intervenit şi problemele. Antena Group, prin directorul său general, Sorin Alexandrescu, ar fi īncercat să forţeze māna celor de la RCS&RDS, şi să obţină, la rāndul ei, nişte beneficii. De altfel, potrivit rezoluţiei de īncepere a urmăririi penale īntocmită de procurori, īn perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, George Sorin Alexandrescu „a constrāns un administrator al unei societăţi comerciale să semneze un contract īn condiţii prestabilite, impuse de inculpat, sub ameninţarea că, īn caz de refuz, va da īn vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana īn cauză".
  Singurul lucru care nu se ştie īn momentul de faţă este la ce informaţii compromiţătoare fac referire procurorii DNA īn acest caz de şantaj.
  Interesant este faptul că Deutsche Telekom, grup care a cumpărat DIGI Slovakia, se pare că ar deţine acţiuni şi īn Romānia, indirect īnsă, īn cadrul Cosmote şi Romtelecom, cel mai mare concurent al RCS&RDS. DIGI Slovakia desfăşura operaţiuni īn 10 oraşe şi oferea servicii de cablu şi televiziune şi de internet către circa 300.000 de clienţi,
  RCD&RDS şi Antena Group au mai multe procese pe rol, totul plecānd de la decizia consorţiului lui Teszari din aprilie 2012, de a scoate televiziunile Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV de pe platforma sa de saltelit DIGI. RCS&RDS a anunţat atunci că nu mai difuzează posturile menţionate pe platforma de satelit DIGI, deoarece compania de telecomunicaţii nu mai poate accepta să plătească peste 7 milioane de euro pe an, sumă care ar fi fost solicitată de Antena TV Group, pentru difuzarea prin satelit a posturilor Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV. Antena Group a ripostat şi a acţionat RCS&RDS īn instanţă, societatea din Băneasa considerānd hotărārea consorţiului lui Teszari drept abuzivă. http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-in...-rcs-rds-94608
  Last edited by di.fm; 30th May 2013 at 22:13.

 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  Romania
  Posts
  2,822
  Posts Thanks / Likes

  Default

  s-a mai scris aici
  Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
  La fel si cand esti prost ...
  __________________________________________________ _____________________________________________


 3. #3
  Maul, Darth Maul Teacher
  Join Date
  May 2006
  Posts
  212
  Posts Thanks / Likes

  Default

  S-a cam ramolit SRS; doar cu ciorbe reincalzite umbla?

 4. #4
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2008
  Location
  Romanica
  Posts
  535
  Posts Thanks / Likes

  Default

  "GiGi va fi Dulce". f tare!
  MacMini, MacBookAir, Dolce Interactiv, Focus DTH, Digi CATV digital

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top