Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 36
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default Dreambox fara router

    Salutare,
    aveți idee dacă se poate conecta un Dreambox800 la internet prin alte metode in afara de cea prin router?
    Se întâmpla sa stau într-o tara unde serviciile de internet sunt cu 15 ani in urma fata de România si nu exagerez deloc credeți-ma, tara asta fiind italia!
    Ideea este ca m-am saturat sa plătesc de ceva ani buni serviciul lor idiot adsl de 50€ pe luna si m-am decis sa fac un abonament nou la o companie care care de curând oferă net prin intermediul retelelor WiMax ( am instalat o antena/modem pe bloc data de ei din care am coborât cu un cablu de net pana in router ), internet 4G cu alte cuvinte si nu pot sa zic ca Internetul se misca prost ba din contra, in download ajung la "stratosferica" viteza de 800 kb/s pe lângă cei 350 kb/s ce-i aveam înainte este de vis ( încă astept ziua in care o sa descarc si eu cu 1Mb/s in tara asta )!

    Astea fiind spuse constat cu o foarte mare nervozitate ca aceasta noua companie de internet are anumite restricții dupa cum urmează:

    1) Nu-ti permite sa deschizi niciun port din cauza faptului ca IP-ul este static!
    Practic antena/modem instalata pe bloc are un IP Wan de tipul 10.133.0.48 iar IP-ul real începe cu 48.148...... Iar din câte am citit pe net dacă aceste 2 IP-uri nu coincid automat nu am un IP public si deci ImI este imposibil sa deschid vreun port, si asta asa este pentru ca am încercat absolut toate variantele plus ca am citit pe forumuri si toți cei care au net de la aceasta firma au probleme in a deschide orice port (shoutcast, gaming, utorrent, eMule etc)

    2) are anumite filtre care blochează sau mai bine zis limiteaza viteza la fisierele p2p!( asta n-are legătura cu topicul dar ma enervează la culme oricum )!

    Astea fiind spuse va rog sa-mi spuneti dacă exista alta modalitate de a conecta dreambox-ul la internet in afara de router, nu stiu, ma gândeam la un internet key habar n-am pentru ca deja m-am saturat sa cheltui bani pe noi abonamente si pe toate ofertele care ti le baga pe gât nenorocitii astia pe bani mulți si servicii zero!

    Va fac un calcul simplu ca sa vedeți de ce sunt asa pornit pe mafiotii astia:
    Ca sa renunt la vechea companie la care plateam 100€ la 2 luni mi-au cerut 80€, doar ca sa închei contractul cu ei vechi de aproape 7 ani!

    Am făcut abonament cu cretinii de mai sus cu antena/modem (WiMax) in ideea de a mai reduce acest cost foarte mare al facturii in comparație cu serviciile, așadar m-au costat alți 200€ activarea dar m-am trezit ca aveam problemele enumerate mai sus si deci si cu astia o sa închid!

    Acum ma uitam pe net la ce oferta sa ma orientez sa n-aibă restricții p2p si sa aibă IP public, cea mai avantajoasa este undeva la 30€/ luna dar ma costa 150€ activarea serviciului la oricare dintr-e companii as alege de parca cine știe ce dracu ar face sa-ti activeze un nou contract!

    Ca sa închei, toată afacerea asta ma cam costa 500€!
    Sunt de-a dreptul satul de hotii si de incompetentii din tara asta, din toate domeniile nu neaparat in cazul meu, si sper si va spun din suflet dragi romani cu forța de munca plecați prin alte tari ( suntem vreo 4 milioane ) haideti sa ne intoarcem acasa la noi, pe pământul pe care ne-am născut, pe pământul pe care bunicii si strabunicii nostrii si-au dat sângele ca noi sa traim in tara noastră mai bine! Nu e nevoie sa ne mai vindem inteligenta si forța altora!

    Gata, m-am "racorit" , scuza-ti-ma ca am deviat de la subiect si poate cineva totuși ImI da o soluție la întrebarea adresată ?!
    Multumesc
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  2. #2
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    235
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bun,
    ai ip cu 10....bla bla.ala e ip intern deci nu poti da mai departe din dreambox la nimeni.
    Daca tu vrei doar pt tine atunci nu trebuie sa deschizi nici un port...ideea e sa nu ai filtrat traficul catre tine.si atunci se pot face alte chestii dar e mai greu sa dau 5,10,15 reply aici.
    -Poti incerca 1 linie C pe portul 80
    -Poti incerca daca merge sa te conectezi la servere vpn
    -lista continua
    Lasa un id de mess si te rezolv(sper)

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by adelante View Post
    Bun,
    ai ip cu 10....bla bla.ala e ip intern deci nu poti da mai departe din dreambox la nimeni.
    Daca tu vrei doar pt tine atunci nu trebuie sa deschizi nici un port...ideea e sa nu ai filtrat traficul catre tine.si atunci se pot face alte chestii dar e mai greu sa dau 5,10,15 reply aici.
    -Poti incerca 1 linie C pe portul 80
    -Poti incerca daca merge sa te conectezi la servere vpn
    -lista continua
    Lasa un id de mess si te rezolv(sper)
    ai PM, si mersi ca ai raspuns asa repede
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  4. #4
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    235
    Posts Thanks / Likes

    Default

    raspunde pe mess sa vedem daca reusim ceva!

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multimedia verifica in oferta operatorului tau daca are si IP public si care ar fi costul. Deasemenea verifica latenta conexiunii de internet si vezi daca e ok pt DM.
    Bafta

    Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armand25 View Post
    Multimedia verifica in oferta operatorului tau daca are si IP public si care ar fi costul. Deasemenea verifica latenta conexiunii de internet si vezi daca e ok pt DM.
    Bafta

    Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
    are ip public dar este rezervat DOAR ptr firme

    cat despre latenta eu zic ca e ok
    am un ping de 91ms pe google.com
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  7. #7
    MICROCHIP Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,885
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si ma rog pana la urma ce te inpiedica sa fii client ?
    ....Nu e orfan cel fara tata si fara mama, ci cel fara invatatura......

    Possiamo perdonare un bambino che ha paura del buio.
    La vera tragedia della vita č quando gli uomini hanno paura della luce.


  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2010
    Posts
    266
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am incercat cu stickul rds miscarea asta,era bagat intr-un router asus.MA puteam conecta la altii ,ei la mine nu.

  9. #9
    EXPERT GIGABLUE & IPTV Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    912
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @multimedia nu prea stiu eu in ce italie stai tu dar o fi cum zici tu

    pai hai un pic sa nu aruncam cu vorbe in vant

    tot 50 euro platesc si eu,TELECOM,insa nu uita un aspect,acesti 50 de euro ii platesti la 2 luni si in comparatia cu un salaru cat de cat mediu nu prea inteleg care e problema

    eu la 50 de euro dau jos cu 1Mb/s.....deci nu prea stiu eu ce oferta ai pe acolo

    probleme cu internetu sant peste tot in lume

    RO nu este mai avansata in iternet decat alti doar ca ofera ceva foarte exagerat dar tinand cont la salaru mediu pe economie nu prea cred ca spun toti prin RO ca internetu e floare la ureche.....dar cred ca se va schimba cat de curand si in RO acest miraj al internetului

    problema nu e ca italia e cu 15 ani in urma fata de RO,ptr ca precum vezi doar RO ofera acest minunat internet in conditiile actuale,restu tarilor de prin Europa sant ca italia asta daca nu altele si mai rau
    GIGABLUE 800HD SE...GIGABLUE



  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gobi2000 View Post
    Si ma rog pana la urma ce te inpiedica sa fii client ?
    Pai nu ma împiedica nimic sa fiu client, dar nu poți fi client la nesfarsit, vreau sa fiu si server!
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  11. #11
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    235
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Spune asa,
    Am crezut ca nu poti sa fi client.
    In cazul asta nu prea ai ce sa faci.
    Server doar in retea vpn...aia presupune sa fiti toti in reteaua respectiva.
    Sau iti iei un Vps(daca nu ai card local)

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Germania
    Posts
    128
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asta vroiam si eu sa iti sugerez sa incerci si in forumul italian,pe mine m-au ajutat mai de mult acolo ..nb

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by timis View Post
    Asta vroiam si eu sa iti sugerez sa incerci si in forumul italian,pe mine m-au ajutat mai de mult acolo ..nb
    o sa incerc sa pun intrebara asta si acolo...cu toate ca desi a avut parte de o mare publicitate aceasta companie la care sunt eu acum, multa lume am vazut ca se plange pentru restrictiile enumerat de mine mai sus!

    Initial cand s-a lansat servicul am inteles ca se dadea IP Public la absolut toata lumea si nu erau restrictii p2p, insa incet incet si fara sa anunte (tipic italian, si o spun chiar ei pe forumuri, ca sa nu mai sara pe mine romanasi din astia italianizati) lumea a inceput sa se trezeasca cu IP Static si restrictii p2p.

    Sincer as vrea sa fac contract cu altii, dar astia cu care sunt acum sunt singurii care ofera un serviciu prepay si in conditiile in care eu vin si cate 2 luni acasa este foarte convenabil! Pana acum plateam indiferent daca foloseam net-ul sau nu, pentru ca aveam abonament!

    In cazul in care o sa rezolv cumva o sa postez aici, poate ajut si pe altii...
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    272
    Posts Thanks / Likes

    Default

    atata timp cat nu ai un IP public alocat, static sau dinamic, mare lucru nu poti face, din punct de vedere al server-ului, ca si client nu e nimic special.

  15. #15
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    235
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu vad doar 1 varianta aici.
    VPS+ conexiune vpn intre vps si cutia ta.
    Doar asa pot sa fi server!
    Dai din cutie in vps o linie N prin reteaua VPN si de acolo dai la peers.
    Altfel nu prea ai cum sa fi server daca ai IP intern(fara sa vb cu ISP sa-ti aloce IP)

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top