Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default semnal slab pe skystar dar 80-85 pe receiver

    Salut, am reinstalat placa pe care o tineam de ceva timp pe dreapta si am o problema cel putin ciudata:
    Pe receiver am semnal 85-90 pe Astra 19 v si pe Hotbird 13 e, 75-80 pe Thor/intelsat2 1v, si 70-75% pe Eutelsat W3 dar cand scot ACELASI cablu si il bag in skystar2 semnalul scade foarte mult, in jur de 25-28 pe Thor, 35-40 pe Astra-Hotbird si 30-40 pe Eutelsat W3 iar la scanare daca imi intra 30% din pachete. Am instalat tot felul de drivere fara nici un rezultat pozitiv, nu stiu ce sa-i mai fac, plz help. Placa mergea foarte bine inainte, nu a avut nici un fel de soc , am tinut-o la loc uscat intr-o cutie...
    Folosesc windows 7 Ultimate X64, progdvb si dvbdream, acelasi rezultat pe ambele playere. Am instalat driverul 4.3.3 beta, am facut upgrate la 4.60 wdm, nimic, acelasi lucru...semnal infect. Cablul este bun, antena este reglata bine iar diseqc-ul schimba impecabil din moment ce pe receiver functioneaza perfect in aceiasi locatie. Va rog, ajutooooor!

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1,275
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca sa scoti prin loop semnalul din rec ,daca este tot slab semnalul incearca si cu alta sursa la calculator sau baga impamantare.

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    935
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu ce rev. e placa,pt rev.2.6 pe W7 folosesti driver 4.4.1. wdm sau 4.6.0.bda.Dezinstalare totala a driverelor actuale .Eventual testezi pe xp .Daca fenomenul nu dispare e cam gata placa.

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am dezinstalat toate driverele, am pus un alt hard, am instalat XP pe el, am pus 4.4.1 si tot asa, acelasi rezultat. INSA: Am urcat pe bloc, am scos diseqc-ul, am pus cablul de la receiver direct in LNB-ul Astra 2D si mi-a intrat semnal full, am scanat fara probleme, mi-a intrat tot dar pe urma am repetat cu celelalte LNB-uri, am pus cablul direct in ele si mi-a intrat ori semnal aiurea ori la scanare imi gaseste doar cateva pachete, doar pe Astra 2D intra totul ok. Am coborat iar jos si am schimbat cablul din skystar2 in receiver apoi am repetat treaba cu cablul in fiecare LNB pe rand si e semnal pe toate LNB-urile ok si intra tot. Am pus diseqc-ul la loc, am scanat cu receiverul, semnal bun pe toti satelitii si intra toate pachetele, am scos cablul din receiver si iar acelasi lucru, nu mai am semnal bun nici macar pe Astra 2D, intra doar cateva pachete de pe toti satelitii dar cand mut de pe un satelit pe altul nu mai am semnal nici macar pe alea pe care aveam...

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am facut rost de alta placa skystar 2 ...acelasi rezultat . Ceva sugestii?

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vest
    Posts
    549
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sa inteleg ca ai motor h-h si muti antena cu receptorul.Pune Altdvb activeaza disecq 1.2 si regleaza antena direct din placa

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    935
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pare a avea comutator diseq caz in care e recomandat DVBViewer,depinde si cum e configurat.

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu am motor, am antena fixa cu 4 LNB-uri reglate pe 4 sateliti diferiti iar cablurile din LNB-uri vin intr-un switch diseqc 2.0 de unde pleaca un singur cablu spre PC. Dupa cum am mai spus, pe receiver semnalul este bun, switchul comuta fara probleme dar pe PC semnalul pe acelasi cablu este foarte prost si comutarea nu se face... sau se face cand vrea ea dar tot nu prind nimic a scanare. Daca pun cablul direct intr-un singur LNB, eliminand swithcul, pe PC semnalul creste putin dar tot nu imi intra toate pachetele decat pe astra 2d. Aceiasi problema si cu AltDv, si cu ProgDvb, si cu Dvb Dream. Semnalul are Lvl ok dar quality este este slab de tot. Pe acelasi cablu la receiver semnallul este in jur de 90 si calitatea intre 70- si 80 deci nu poate fi de vina decat placa sau driverele dupa parerea mea, totusi, intreb si eu desi stiu ca pare tampita intrebarea, poate fi de vina si reglajul antenei? Adica ma refer ca daca semnalul nu are lvl si calitate 100% atunci placa dvb nu poate scana tot? Acum cativa ani, pentru ca au trecut ceva ani de cand nu am mai bagat placa in PC, tin minte ca aveam semnal mediu, ceva quallity intre 55-70 si totusi mergea foarte bine pe toti satelitii insa pe atunci foloseam windows Xp, alte drivere, ProgDvb mai vechi si nu le mai am si nici nu mai stiu ce versiuni erau sa ma apuc sa caut.

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din sapaturi pe internet am inteles ca problema ar fi ca placa dvb nu ar alimenta suficient LNB-urile si asta ar fi cauza pierderii de semnal. Ce ar trebui facut in cazul acesta, cum fac placa sa alimenteze LNB-urile suficient ?

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In DVBViewer imi apare mesajul: "all capable dvb adapters are busy. no free device has been found" si nu pot schimba postul... ceva ciudat se intampla dar nu imi dau seama ce.

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    935
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Inainte de lansare DVBViewer inchizi aplicatiile care ocupa placa.Alimementezi LNB-urile cu recul si prin loop in placa pe tp -uri cu probleme,sa fie pe aceeasi polarizare-asta doar pt verificare.Nu cumva placa e rev.2.8?Daca da mai bine cauti una noua eventual HD.

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Azi ma ocup de repozitionarea antenei, o sa scot flansa suport pentru 4 LNB-uri si o sa pun doar unu pe flansa centrala, apoi o sa merg pe un satelit cu cel mai puternic semnal pe receiver, scanez cu placa si vad ce prind si ce semnal am. Daca cu un singur LNB cu semnal peste 95 la receiver am semnal prost pe skystar atunci asta e, gunoi scrie pe ea. Totusi, am facut rost de inca una imprumut, daca si pe aia o sa am semnal slab atunci ce mai ramane de facut? Va tin la curent mai pe seara dupa ce termin cu testele, o sa scot si placa din PC sa vad ce rev este, dar din cate tin eu minte, e foarte veche, nu aparuse nici 2.6 cand am cumparat-o parca, deci foarte posibil sa fie 2.3.

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci azi am repozitionat antena, semnal destul de bun pe receiver, 75-90 pe toate 6 LNB-urile (am mai pus inca doua, am adaugat eutelsat w3 si amos si am schimbat switchul diseq 1/4 cu 1/6), pe skystar la fel, nici o schimbare, semnal foarte prost si intra doar cateva pachete. Foarte ciudat este ca pe thor cu receiverul prin semnal foarte bun, aproape 90 iar pe skystar imi intra doar digi care este cel mai slab ca emisie... In fine, cred ca am depistat problema, placa skystar nu alimenteaza LNB-urile, daca pun in loop atunci am semnal corect, care poate fi problema, driverele, pierderi de semnal sau s-a terminat placa? Placa este skystar2 REV 2.6B

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    935
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai avut aceeasi problema si cu cealalta placa,poate e problema sursa,cred totusi ca problema e placa.Nu am inteles bine ce ai facut ,dar daca nu ai incercat poti incerca sa reglezi antena cu placa pe un LNB.Am reglat antena cu Echosmart si nu aveam semnal pe placa apoi am reglat cu placa si am avut si pe Eco.

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vest
    Posts
    549
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by edy_smf View Post
    Deci azi am repozitionat antena, semnal destul de bun pe receiver, 75-90 pe toate 6 LNB-urile (am mai pus inca doua, am adaugat eutelsat w3 si amos si am schimbat switchul diseq 1/4 cu 1/6), pe skystar la fel, nici o schimbare, semnal foarte prost si intra doar cateva pachete. Foarte ciudat este ca pe thor cu receiverul prin semnal foarte bun, aproape 90 iar pe skystar imi intra doar digi care este cel mai slab ca emisie... In fine, cred ca am depistat problema, placa skystar nu alimenteaza LNB-urile, daca pun in loop atunci am semnal corect, care poate fi problema, driverele, pierderi de semnal sau s-a terminat placa? Placa este skystar2 REV 2.6B
    ce setari suplimentare pentru alimentare LNB ai in receptor ?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top