Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Multi Banned User Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Posts
  11,217
  Posts Thanks / Likes

  Default Secretul longevității este ascuns n apele minerale din Oltenia

  Izvoarele minerale din stațiunile de pe Valea Oltului sunt indicate n tratamentul bolilor digestive, căilor urinare și afecțiunilor dermatologice


  Efectele beneficie ale apele minerale din stațiunile județului Vlcea sunt cunoscute ncă de pe vremea romanilor. Se spune, de exemplu, că apele izvoarelor minerale de la Călimănești-Căciulata au fost folosite de mpăratul Napoleon al III-lea pentru a-și trata boala de rinichi de care suferea. Secretul vieții lungi stă ascuns n aceste ape minerale, vlcenii fiind locuitorii cu cea mai mare longevitate din țară. Apele minerale din Vlcea au un rol foarte important n prevenția multor boli, iar locuitorii de aici au o cultură de utilizare a lor care le menține sănătatea, este de părere dr. Luiza Spiru, conferențiar universitar la Catedra de Geriatrie și Gerontologie a Universității de Medicină Carol Davila din București.

  Băile Olănești, Mecca diabeticilor

  n stațiunea Băile Olănești sunt cele mai multe izvoare de ape minerale naturale din țară peste 30, bogate n hidrogen sulfurat, clor, sodiu, brom și iod. Apele tămăduitoare de la Olănești sunt recomandate att n cura internă, ct și n cea externă.
  Studiile experimentale au arătat că după ingestia unei cantități de 150 mal de apă minerală bogată n hidrogen sulfurat, la 90 de minute se produce o scădere semnificativă a glicemiei (13-17%) n cazul bolnavilor cu diabet zaharat de tip II. n cazul persoanelor sănătoase, scăderea este de 4-7%.
  Băile generale de 20 de minute n apele minerale la 36-37 grade Celsius au rezultate favorabile n reumatisme degenerative cronice, articulare, afecțiuni dermatologice (alergice, eczeme, acnee, psoriazis, dermatită seboreică), neuropatii cronice periferice, boli ale căilor biliare.
  Proceduri: cure interne cu apă minerală, băi calde cu apă minerală, aerosoli, electroterapie și hidroterapie, masaj medical, gimnastică medicală, kinetoterapie. La recomandarea medicului, se pot servi meniuri dietetice, corespunzătoare afecțiunii tratate: dietă hiposodată, hipoacidă, hipolipidică, hipoglucidică. Durata tratamentului complex este de 18 zile pentru cura terapeutică și de recuperare și de 12 zile pentru cura profilactică. Aceste cure se pot efectua anual sau chiar cu repetare la șase luni.
  Ct costă: Tariful standard valabil de la 1 mai pentru o cameră single este de 110 de lei pe noapte la hotel de trei stele și 135 de lei pe noapte de persoană. Cei care vin la tratament plătesc 83 de lei pe zi, pnă la sfrșitul lunii mai, ofertă care include cazare, pensiune completă (meniu fix), două proceduri pe zi și o cură de ape. Sejurul minim este de șase nopți. Pacienții veniți la tratament trebuie să aibă la ei bilet de trimitere de la medic, adeverință de asigurat sau cupon de pensie și o copie după buletin.

 2. #2
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Da o pwlaDorna rules
  ----------------------------------------------

 3. #3
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Apa de KaraKal rulez :P
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 4. #4
  Multi Banned User Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Posts
  11,217
  Posts Thanks / Likes

  Default

  KaraKal sau KaraCoul ?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top