Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Question Conectare la al doilea tv

    Hristos a inviat! Am un receiver Opticum HD TS 9600 si i-am luat un prelungitor de senzor IR telecomanda pentru a-l comuta de la al doilea tv de care l-am legat cu cablu coaxial insa am avut o mare (si urata) surpriza : receiverul nu are iesire RF ci doar antena out (n-am citit inainte ce scrie) si acum nu stiu cum il pot conecta la cel de-al doilea tv (dist. cam de 6 m).Mentionez ca tv-ul are doar scart si rca insa nu-mi spuneti de av-sender caci costa prea mult si nu am atatia bani de aruncat pentru un tv ce-l folosesc doar cand am invitati in sufragerie. Va multumesc pentru atentie!
    PS Gaura dintre camere prin perete e cam mica ,cam cat 3 cabluri coaxiale.

  2. #2
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,692
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cel mai simplu conectezi un videorecorder bagi semnalul pe scart si il scoti pe rf.Asa a-ti ajunge un cablu coaxial.



  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    46
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by johnny-m View Post
    Hristos a inviat! Am un receiver Opticum HD TS 9600 si i-am luat un prelungitor de senzor IR telecomanda pentru a-l comuta de la al doilea tv de care l-am legat cu cablu coaxial insa am avut o mare (si urata) surpriza : receiverul nu are iesire RF ci doar antena out (n-am citit inainte ce scrie) si acum nu stiu cum il pot conecta la cel de-al doilea tv (dist. cam de 6 m).Mentionez ca tv-ul are doar scart si rca insa nu-mi spuneti de av-sender caci costa prea mult si nu am atatia bani de aruncat pentru un tv ce-l folosesc doar cand am invitati in sufragerie. Va multumesc pentru atentie!
    PS Gaura dintre camere prin perete e cam mica ,cam cat 3 cabluri coaxiale.
    cel mai ieftin e prin cablu cu mufe rca la capete

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by di.fm View Post
    cel mai ieftin e prin cablu cu mufe rca la capete
    Si merge cu un cablu de 10 m caci mai mic nu am gasit ?

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Posts
    475
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Un cablu coaxial de impedanta buna cu mufa RCA la capete- pentru semnalul video si un cablu telefonic oarecare pentru semnalul audio .. Semplice

    Un adaptor SCART RCA de 2 lei si gata

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    46
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by johnny-m View Post
    Si merge cu un cablu de 10 m caci mai mic nu am gasit ?
    merge garantat

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    287
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum spunea colegul mai sus cu cablu rca daca gasesti mai lung daca nu il confectionezi,eu cumparam cablu din ala bifilar ecranat (de calitate mai buna) si mufe rca,am pus si 20m si semnalul era ok.

  8. #8
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ATENTIE! Toti cei care ti-au raspuns au uitat sa iti mentioneze ca avand conectate ambele tv-uri , indifernt de ce tip de mufa scart sau/si rca pe ambele tv-uri vei putea vizualiza acelas prg. tv
    Asta deoarece exista doar un singur receptor de satelit conectat la 2 tv-uri
    Mai trebuie vazut in setarile receptorului ce tip de semnal alaogic este setat ca iesire video , astfel ca :
    - Daca este setat semnal videocomplex ca semnal video de iesire se pot folosi ambele tipuri de conexiuni video scart si rca-uri
    - Daca insa ai setat ca semnal video de iesire - r, g, b - atunci doar prin mufa scart ( conectat la tv tot prin mufa scart ) , vei putea vizualiza prg. tv receptionate cu receptorul de satelit
    Insa indiferent de tipul de conexiune folosit si a tipului de semnal , ambele sunt in format analog si astfel vei putea vizualiza prg. tv cu o rezolutie de maxim 720 x 576 , cat este suportat in analogic
    Deci chiar dca vei putea receptiona prg. tv hd de pe satelit , acestea vor putea fii redate la rezolutia scrisa mai sus , din cauza tipurilor de conexiuni video analogice , sper sa ma fii facut inteles

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @lupull. stiam de chestia cu acelasi prg la ambele si stiam si de faza cu semnalul video. am semnal si pe rca si pe scart insa pe scart e un pic cam blurata imaginea asa ca o sa le leg pe amandoua la rca printr-un spliter ceva.oricum ambele tv-uri sunt non-hd si ca urmare nu ma prea intereseaza calitatea imaginii , ce-i mai bun am in dormitor dar acolo e alta poveste.

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    46
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by johnny-m View Post
    @lupull. stiam de chestia cu acelasi prg la ambele si stiam si de faza cu semnalul video. am semnal si pe rca si pe scart insa pe scart e un pic cam blurata imaginea asa ca o sa le leg pe amandoua la rca printr-un spliter ceva.oricum ambele tv-uri sunt non-hd si ca urmare nu ma prea intereseaza calitatea imaginii , ce-i mai bun am in dormitor dar acolo e alta poveste.
    daca ai blur pe euroscart incearca cu un cablu mai gros in sectiune...pe al 2-lea tv ai aceiasi problema ?

  11. #11
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am cautat pe net dupa receptorul tau si am vazut ca are iesire rf.este acolo unde scrie antena out.acolo conectezi al 2 tv si cauti semnalul in uif
    boy2good

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by boy2good View Post
    am cautat pe net dupa receptorul tau si am vazut ca are iesire rf.este acolo unde scrie antena out.acolo conectezi al 2 tv si cauti semnalul in uif
    Pai asa am crezut si eu dar i-am dat cautare si nu gaseste nimic. Daca avea rf out (nu antena out) trebuia sa aiba si in meniu o rubrica de unde sa selectezi canalul de iesire dar nu are asa ceva. Poate e vreo setare pe undeva......dar totusi nu cred ca e posibil.

  13. #13
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    altfel nu are rost.poate e defect rf desi m-as mira.
    boy2good

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top