Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Question Problema DM500 , pare sa nu vrea sa iasa pe net.

    Buna ziua, mii de scuze daca nu postez unde trebuie , va rog mult sa ma ajutati daca puteti.
    Deci...povestea mea suna cam asa :

    Acum 3 zile am gasit second-hand un DM500S (are MAC de original) , l-am luat si de atunci au inceput problemele mele
    Am instalat pe el prima data gemini 4.20 , apoi 4.70 , ambele luate de pe www.dreambox.it , am pus CCcam , linie...toate bune si frumoase...DAR...
    Ambele imagini merg perfect, cu o singura exceptie : conexiunea in router si iesirea pe internet .
    Cand este oprit DM-ul, led-ul indicator de LAN din router sta aprins frumos, cand pornesc DM-ul sta aprins doar cateva secunde dupa care incepe sa palpaie.
    In acel moment DCC-ul semnalizeaza deconectat FTP-ul, iar imaginea (decodata) de pe canalul care ruleaza in acel moment in TV "ingheata". Daca schimb canalul, ruleaza din nou cateva secunde...apoi ingheata...si tot asa. La conexiunea din DCC nu imi mai vede IP-ul Dreambox-ului.
    Ce am mai observat...cand setez IP-ul in DM500S, cu Gemini 4.70 imi apare un mesaj de eroare (la gemini 4.20 nu zice nimic ), testul NU imi da ok, daca ignor mesajele si trec mai departe cu DHCP deselectat imi vede intr-un final reteaua dar doar pana cand pornesc canalele TV.
    Daca bifez DHCP...DM-ul ignora pur si simplu routerul si-si pune singur un IP halucinant :

    IP: 10.0.0.97
    Netmask: 255.0.0.0
    Nameserver: 127.0.0.1
    Gateway: 127.0.0.1

    Asta in timp ce routerul meu da IP-uri din clasa 192.168.1.xxx. Ciudat este ca am mai gasit ceva asemanator , si DM-ul omului primea un IP IDENTIC cu cel primit de al meu cu DHCP activat : http://www.world-of-digital.com/foru...-not-connected

    Sincer, am ajuns la capatul rabdarii si cu nervii la pamant, daca cineva ma poate ajuta sunt profund recunoscator.

    Multumesc anticipat pentru orice sfat sau idee.



  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca sa schimbi alimentatorul dreamboxului cu un altul tot de 12 volt 1 amper si daca nu functioneaza asa atunci trebe vazut daca nu are ceva condensatori umflati inauntru.schimba eventual si cablu ethernet si portul din router la care ai legat dm 500.

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mmm1967 View Post
    incearca sa schimbi alimentatorul dreamboxului cu un altul tot de 12 volt 1 amper si daca nu functioneaza asa atunci trebe vazut daca nu are ceva condensatori umflati inauntru.schimba eventual si cablu ethernet si portul din router la care ai legat dm 500.
    Mersi de sfat, esti in Italia? Eu sunt in Rimini si p-aici astia nu stiu sa raspunda decat cu " ia altul"
    O sa incerc sa gasesc un alimentator de 1V si vedem,. poate se schimba ceva. Acum ma apucasem de setat un alt router (Sitecom) sa pun in locul TPLink-ului pe care-l am.

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da.tplink e mult mai fiabil ca marca decat sitecom.dar tu incearca

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    nowhere
    Posts
    480
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca si asta: scoti cablul UTP din DM.Pornesti Dm-ul astepti 1 minut , dupa aia bagi inapoi cablul UTP.La un prieten numai asa merge partea de LAN la DM500.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut!am o problema cu un DM500S(cred ca e clona),nu mai se conecteaza cu internetul,cred ca s-a stricat conexiunea Lan.Se mai poate repara(sau se mai merita repara)?Am verificat cablul lan si este bun,merge cu alte receivere.Stie cineva ce piese se defecteza,ce pot sa le schimb si eu.Multumesc!

  7. #7
    nuca de cocos Mentor
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    SV.Romania
    Posts
    502
    Posts Thanks / Likes

    Post modificare lan DM500

    cine are probleme cu DM500 la conexiune lan , faceti modificarea de aici : http://www.dreambox.it/guide_modifica_lan_dm500.htm

    in locul la C65 220uF 16v low impedance, puneti un cond.470 micro/16v sau chiar de 1000 micro/16v , iar in locul celor 4,7 micro de tantal am pus electrolitici
    OCTAGON SF4008 4K the best receiver enigma2 , VU+ultimo 4K,Vu+solo2,Xtrend9200 , Dream500 S , Sky Star HD2 , Antena 1.8 Circulara Al motorizata, Antena 1.6 Circulara Al Fixa Lnb Twin , 2 Antene 1.2 Ofset Fe Lnb Quad , Antena 1.0 Ofset Fe Lnb Quad , Focus Sat Full HD , FreeSat TVR HD

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mmm1967 View Post
    da.tplink e mult mai fiabil ca marca decat sitecom.dar tu incearca
    Deci...incercat sa alimentez cu 12V/1A (el a venit cu alimentare de 12V/1,5A) , aceleasi probleme...ba mi-a mai sarit si inima din piept ... la un momendat a rebootat de vreo 5 ori si nu credeam sa se mai opreasca (citisem undeva pe forum ca asta e simptomul dinainte de obstescul sfarsit).
    Surpriza a aparut cand am schimbat routerul, am pus Sitecomul si si-a luat IP corect. Rezolvat cu bunavointa unui coleg de forum care a dorit sa ramana anonim si caruia ii multumesc mult.

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    felicitari.ai o configuratie gresita in tplink,altfel nu se explica fenomenul

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    79
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In setarile dreamului tre sa ai activat dhcp

  11. #11
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca e doar client da , serverul trebuie sa aiba IP local fix

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by TB_968 View Post
    Buna ziua, mii de scuze daca nu postez unde trebuie , va rog mult sa ma ajutati daca puteti.

    Deci...

    REVIN CU PROBLEMA CARE MA SCOATE DIN SARITE

    Pierd conexiunea dintre DM500 si router.
    Cum se manifesta acest lucru :
    1. Pornesc DM-ul , il sincronizez cu routerul si cu laptopul in DCC 296, primesc mesajul "Network OK".
    2. Intru in Telnet si pornesc CCcam-ul cu comanda "CCcam 213&".

    In acest moment, daca sunt pe un canal free, totul este OK (am led aprins in router si raspuns ok la ping-ul Dream-ului).
    Daca mut pe un canal criptat, ledul din router palpaie mult mai slab si mai rar si nu mai am raspuns la ping-ul Dreamului. Am imagine decriptata pentru 10 secunde dupa care imaginea "ingheata".
    Daca mut Dreamul inapoi pe un canal free, conexiunea in router se restabileste. Daca mut pe un alt canal criptat conexiunea se restabileste DOAR pentru alte 10 secunde, dupa care se pierde din nou.

    A mai intalnit cineva o astfel de problema? Stie cineva cum s-ar putea rezolva?




    Multumesc anticipat pentru orice sfat sau idee.



  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    aproape de tine...
    Posts
    909
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca un alt cablu de retea.


    Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
    Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt în scop experimental şi educaţional !

  14. #14
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cand esti pe canal FTA, dream-ul nu face cereri online. Cand esti pe un codat, dreamul face cerinte mai dese ... practic face trafic. Acuma incearca sa :
    - schimba cablu utp
    - pune ip fix pe dream si da ping in el de pe alt pc ... cu pachete din ce in ce mai mari ( Ex. START - RUN - CMD --> ping ip_dreambox -t -l x --- unde X ia valori din ce in ce mai mari 500 / 1000 / 2500 / 5000 )
    - schimba in alt port switch/router
    - schimba routeru

    Daca dupa toata aceastea tot mai sunt probleme ... de placa de retea dream arsa !
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armandino View Post
    cand esti pe canal FTA, dream-ul nu face cereri online. Cand esti pe un codat, dreamul face cerinte mai dese ... practic face trafic. Acuma incearca sa :
    - schimba cablu utp
    - pune ip fix pe dream si da ping in el de pe alt pc ... cu pachete din ce in ce mai mari ( Ex. START - RUN - CMD --> ping ip_dreambox -t -l x --- unde X ia valori din ce in ce mai mari 500 / 1000 / 2500 / 5000 )
    - schimba in alt port switch/router
    - schimba routeru

    Daca dupa toata aceastea tot mai sunt probleme ... de placa de retea dream arsa !
    In primul rand mersi mult de raspuns.

    La cablul UTP m-am gandit si eu de prima data, am schimbat 3...aceleasi rezultate si simptome. Am bagat in toate porturile posibile ale routerului, acelasi rezultat.
    Pe Dream am IP fix cu DHCP nebifat, altfel nu-mi merge. Ce ai vrut sa spui cu pinguri pe dreambox cu pachete ? Ping prin router sau cu computer legat direct in LAN cu Dreamul?
    Cu un alt router ( un Sitecom mai vechi ) reusesc sa ma conectez si sa stau pe canalele codate dar...CATEODATA ( cam de 6-7-8 ori/zi...fara o frecventa regulata si fara un motiv evident) imi blocheaza conexiunea la internet (ADSL2+) cam pentru 30sec-1min dupa care conexiunea revine la normal . Lasand la o parte ca este enervant, in ritmul asta ma da nevasta afara din casa cu tot cu Dreambox
    M-am gandit sa schimb providerul de net si sa incerc si cu un al treilea router, apoi sa intercalez un switc intre DM si router. Daca aveti vreo idee de vreo setare deosebita ce ar trebui facuta in router...mersi anticipat.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top