Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Gold Member Expert
  Join Date
  Dec 2009
  Location
  prin gropile capitalei
  Posts
  3,604
  Posts Thanks / Likes

  Default Ziua Internationala a Astronomiei 2013

  Dragi colegi,

  Sambata 20 aprilie 2013 este Ziua Internationala a Astronomiei.

  Cu aceasta ocazie, o serie de evenimente vor fi organizate in Bucuresti pentru a populariza aceasta stiinta si a oferi publicului larg ocazia de a vedea Universul din alta perspectiva.
  Toate activitatile sunt gratuite si este o ocazie minunata si pentru cei mici de a se familiariza cu acest domeniu si a se distra.


  1. Revista Stiinta & Tehnica in colaborare cu Astroclubul Bucuresti organizeaza in Parcul Herastrau din Bucuresti, la intrarea din Piata Charles de Gaulle, urmatoarele activitati: observatii astronomice, astrofotografie, astronomie pentru copii, astroexpozitie (autor Alex Conu) si astropovesti J.


  Evenimentul se desfasoara sambata intre orele 17:00 si 22:00. Se vor face observatii astronomice la Soare si petele solare, Luna si craterele ei, planeta Jupiter si satelitii sai si roiul globular Messier 13 insotite de explicatiile necesare.

  http://www.stiintasitehnica.com/ziua...mice_2041.html
  http://sonkab.wordpress.com/2012/04/...a-astronomiei/


  2. Seara de observatii astronomice in Parcul Cismigiu organizata de Astrosnake si Asociatia Astronomica URANIA. Evenimentul se desfasoara sambata intre orele 15:00 si 23:00 la intrarea dinspre Primaria Generala. Se vor face observatii la Soare, Luna, Jupiter si alte obiecte ceresti insotite de explicatiile necesare.

  Daca aveti aparat foto (recomandat DSLR) puteti sa il aduceti pentru fotografii la Luna sau Soare (adaptoare gasiti acolo).

  http://www.astrosnake.com/ziua_inter...stronomiei.htm
  http://urania.ro/


  3. Asociatia Secular Umanista din Romania (ASUR) organizeaza sambata la Baneasa Shopping Center Ziua Astronomiei cuprinzand urmatoarele activitati: observatii astronomice in parcare, prezentari cu tema astronomica in incinta mall-ului , concurs astronomic cu tema „Astronomie vs Astrologie”.


  www.facebook.com/ZiuaAstronomiei


  4. Fundatia Calea Victoriei in colaborare cu Adrian Sonka (coordonatorul Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din Bucuresti) organizeaza incepand cu luni 22 aprilie 2013, seminarul de astronomie
  Miraculosul cer instelat – Atelier de Astronomie pentru copii (8-13 ani) care se va desfasura la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

  http://www.scoaladeartesimaniere.ro/...-pentru-copii/


  5. Pe data de 18 mai 2013, Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti alaturi de Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, Institutul de Stiinte Spatiale si Institutul National de Optoelectronica organizeaza evenimentul „Cu mic, cu mare… prin Univers”, organizat in parteneriat cu Astroclubul Bucuresti si Asociatia Secular Umanista din Romania (ASUR).

  Evenimentul se desfasoara la sediul Facultatii de Fizica din orasul Magurele (str. Atomistilor, nr. 405) incepand cu ora 10:00 si se adreseaza parintilor si copiilor, tinerilor, precum si tuturor celor curiosi sa descopere universul in care traim. Transportul din Bucuresti la Magurele pentru grupurile organizate este asigurat gratuit.

  Printre activitatile la care vizitatorii pot participa se numara o calatorie virtuala dincolo de granitele Sistemului Solar, vizite in laboratoarele facultatii, ateliere interactive, un concurs de desene pentru cei mici, un concurs de astronomie pentru elevii de scoala generala si liceu, clasificarea interactiva a galaxiilor, observatii prin microscop, filme documentare despre astronomie si astrofizica, selectie de melodii cu inspiratie astronomica si multe altele.

  http://www.asur.ro/noutati/magurele-2013
  http://www.prinunivers.ro


  Daca vremea va fi potrivnica, activitatile se vor amana pentru saptamana urmatoare.

  Cer senin,
  Iulian
  Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
  Problema e ca trece si batranetea...

 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Aboard the Destiny
  Posts
  3,184
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Organizam si noi la Sfantu Gheorghe imrepuna cu Observatorul Vega si Asociatia Pentru Comunitate:  Evenimentul pe Facebook:
  http://www.facebook.com/events/479900315408396/

 3. #3
  Gold Member Expert
  Join Date
  Dec 2009
  Location
  prin gropile capitalei
  Posts
  3,604
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by MrMxyzptlk View Post
  Organizam si noi la Sfantu Gheorghe imrepuna cu Observatorul Vega si Asociatia Pentru Comunitate
  De la voi o sa se vada mai bine, sunteti mai aproape de ceruri
  Ca trece tineretea, nu-i mare paguba...
  Problema e ca trece si batranetea...

 4. #4
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Aboard the Destiny
  Posts
  3,184
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Din pacate nu prea am avut noroc cu vremea, insa macar am vazut Soarele, Luna si Jupiter si am tinut o prezentare de fotografii astro si unul despre eclipsele solare.

  Album foto:
  http://www.facebook.com/media/set/?s...6766244&type=1

  Articol in presa locala de azi:
  http://stiri.covasnamedia.ro/2013/04...ronomiei-foto/

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top