Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.2624 /26.10'50
    Posts
    10,799
    Posts Thanks / Likes

    Default Băuturi făcute n casă

    Dragi prieteni
    După ndelungi cercetări am descoperit reţeta băuturii răcoritoare numită limonadă.
    Fără E-uri,J-uri sau alte chimicale.
    Să ncepem.
    componente:
    -3 lami
    -1 mandarină
    - 450 gr. zahăr

    se curăţă coaja de pe lămi şi mandarină cu peeler-ul(cuţitul de curăţat catofii),doar porţiunea galbenă şi portocalie de coajă.
    După această operaţiune se curăţă porţiunea albă de coajă de pe lămi si mandarină şi se aruncă.Miezul de la lămi şi mandarină se taie cubuleţe iar coaja se taie fideluţă.Se pun toate ntr-un borcan peste care se toarna zahărul.Se lasă 5-6 zile la macerat pnă se topeşte tot zahărul.
    Se scoate compozitia din borcan şi o punem ntr-o oala mare ca să o putem amesteca cu 5 litri de apă.După ce amestecăm strecurăm lichidul.Miezul de lămie şi mandarină le punem ntr-un vas(blender) şi le amestecăm cu blender-ul.
    "Noroiul" rezultat se pasează prin strecurătoare.Lichidul obţinut se amestecă cu cei 5 litri de limonada.Acest model de limonadă este la fel ca limonada pe care o beam la cofetărie cnd eram copil.
    Se da la frigider.
    Urmatoarea ncercare va fi şi cu ghimbir iar la vară cu frunze de mentă.
    Poftă bună
    P.S.
    să-mi spuneţi şi mie cum v-a ieşit.

    următoarea reţetă - lichior de OO
    P.S.2
    Aici postăm doar reţete tesate de noi!
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  2. #2
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.2624 /26.10'50
    Posts
    10,799
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O sa incerc si indulcirea cu miere.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  3. #3
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    5,075
    Posts Thanks / Likes

    Default

    zeama de varza e sfanta .....MOARE

  4. #4
    Junior Member Master
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    54
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nicule ai inventat limonada/urmeaza apa calda

  5. #5
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    asteptam reteta sucului de hamei. poate berarul de la Cluj o are.

  6. #6
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.2624 /26.10'50
    Posts
    10,799
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by kamara View Post
    nicule ai inventat limonada/urmeaza apa calda
    Incearca reteta.N-are legatura cu zeama de lamaie indulcita cu zahar pe care o ofera toate restaurantele la carafa decorata cu frunze de menta.
    Intre timp am pus si o bucata ded ghimbir rasa.Belea!
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  7. #7
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.2624 /26.10'50
    Posts
    10,799
    Posts Thanks / Likes

    Default Lichior de oo

    Ingrediente
    - 10 oua
    - 1 L lapte
    - 800 gr. zahar
    - 750 ml. alcool dublu rafinat (90-96 grade)
    - esenta de vanilie si de rom dupa gust

    Mod de preparare
    Se freaca ouale cu zaharul dupa care se toarna laptele fierbinte amestecand mereu.
    Cand s-a racit se adauga usor alcoolul amestecant continuu ca sa nu se taie compozitia.
    Se adauga esentele.
    Se lasa o zi la frigider.
    Erata
    se lasa o saptamana cel putin la frigider
    urmeaza erata 2 cu proportiile de esente
    erata 2
    juma de sticluta de esenta de rom si juma de flacon de esenta de vanilie.
    Bestial
    L-am terminat
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  8. #8
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.2624 /26.10'50
    Posts
    10,799
    Posts Thanks / Likes

    Default Lichior de kaka-o

    Ingrediente

    - 1 L de lapte
    - 1 pachet de 50 gr. de cacao de calitate
    - 800 gr. zahar
    - 750 ml. alcool dublu rafinat
    - esenta de vanilie optional

    Mod de preparare

    Se fierbe laptele cu zahar si cacao.
    Dupa racire se adauga alcoolul si eventual esenta de vanilie.
    Se lasa la frigider pana a doua zi.
    Daca iese prea deschis la culoare se mai poate adauga cacao
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  9. #9
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.2624 /26.10'50
    Posts
    10,799
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stal View Post
    zeama de varza e sfanta .....MOARE
    Moarea e sfanta a doua zi.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  10. #10
    FLEX-IBIL Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Mall d'Ovax
    Posts
    5,275
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satenicu View Post
    O sa incerc si indulcirea cu miere.
    In vreo doo zile vine si mierea...
    LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare nvinge totul Vergiliu, Georgica
    NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate Vergiliu, Bucolica, VIII, 63.

    Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, nțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

  11. #11
    Moderator Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,241
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cidru de mere: mere, zahar, apa, drojdie. Durata fermentatie minim 4 luni insa rezultatul merita asteptarea.
    MDL: Merele se zdrobesc (paseaza dupa preferinta), la acestea se adauga 30% apa, zahar 1/10 (prima faza) si 1/20 ultima faza de fermentatie (pentru cei care vor dulce nu sec) si drojdie (un cubulet). Spor!

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    26
    Posts Thanks / Likes

    Default Socata

    Valabila pentru un borcan de 10l
    7-8 flori de soc
    1 kg de zahar
    1 lamaie taiata felii
    1/2 cubulet de drojdie
    Apa pana umplerea borcanului
    Se adauga toate aceste ingrediente in borcan,se acopera cu un tifon si se lasa la soare 2 zile,apoi se strecoara,se pune in sticle de 2 litri la frigider.

  13. #13
    trolololo Mentor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Parish
    Posts
    609
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satenicu View Post
    Dragi prieteni
    După ndelungi cercetări am descoperit reţeta băuturii răcoritoare numită limonadă.
    Fără E-uri,J-uri sau alte chimicale.
    Să ncepem.
    componente:
    -3 lami
    -1 mandarină
    - 450 gr. zahăr

    se curăţă coaja de pe lămi şi mandarină cu peeler-ul(cuţitul de curăţat catofii),doar porţiunea galbenă şi portocalie de coajă.
    După această operaţiune se curăţă porţiunea albă de coajă de pe lămi si mandarină şi se aruncă.Miezul de la lămi şi mandarină se taie cubuleţe iar coaja se taie fideluţă.Se pun toate ntr-un borcan peste care se toarna zahărul.Se lasă 5-6 zile la macerat pnă se topeşte tot zahărul.
    Se scoate compozitia din borcan şi o punem ntr-o oala mare ca să o putem amesteca cu 5 litri de apă.După ce amestecăm strecurăm lichidul.Miezul de lămie şi mandarină le punem ntr-un vas(blender) şi le amestecăm cu blender-ul.
    "Noroiul" rezultat se pasează prin strecurătoare.Lichidul obţinut se amestecă cu cei 5 litri de limonada.Acest model de limonadă este la fel ca limonada pe care o beam la cofetărie cnd eram copil.
    Se da la frigider.
    Urmatoarea ncercare va fi şi cu ghimbir iar la vară cu frunze de mentă.
    Poftă bună
    P.S.
    să-mi spuneţi şi mie cum v-a ieşit.

    următoarea reţetă - lichior de OO
    P.S.2
    Aici postăm doar reţete tesate de noi!
    Si eu care credeam ca stiu cum se face o limonada)
    De ce nu cureti fructele direct de coaja? Sau portiunea galbena se amesteca cu restul?
    If you're going through hell, keep going ! W Churchill

  14. #14
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.2624 /26.10'50
    Posts
    10,799
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Portiunea alba de coaja se indeparteaza pentru ca e amara.Portiunea galbena(sa zicem pielita)da culoarea si aroma.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Azi am incercat si eu o bautura facuta in casa, de manuta mea. Avantajul este ca se face foarte repede si merge bine la o masa copioasa. Deci:
    Se ia un pahar de 250 ml, se umple pe jumatate cu vin alb sau rosu sec, iar cealalta jumatate cu sifon, soda sau apa minerala. Se bea cu prietenii.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top