Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
 1. #1
  FLEX-IBIL Expert
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Mall d'Ovax
  Posts
  5,282
  Posts Thanks / Likes

  Default Pentru nenea Nicu...

  De pe alt forum:


  Buna ziua tuturor celor pasionati de folosirea energiei regenerabile.
  Vreau sa construiesc in regie proprie un AC cu absorbtie primitiv. In primul rand vreau sa gasesc persoane care deja au experimentat ceva asemanator ca sa aflu ce probleme au aparut initial
  Vreau sa fac 3 circuite.
  Unul compus din 2 rezervoare pentru circuitul amoniacului , altul va fi circuitul de incalzire umplut cu ulei de transformator sau ulei ars de masina (daca nu am de transformator) si ultimul va fi circuitul apei racite care ne intereseaza
  Se va incalzi uleiul de la concentratorul solar existent http://elforum.ro/download/file.php?id=38714&mode=view si va pleca la vasul cu solutia amoniacala ca sa distileze "braga" amoniacala si sa obtinem in al doilea recipient de otel "palinca" de amoniac. Am folosit acesti termeni pentru ca imediat ne imaginam procesul si instalatia.
  Amoniacul fierbe la temperaturi mult mai joase decat apa si deci pentru a preveni distilarea apei si plecarea ei in celalalt rezervor va trebui pus un termostat DE SIGURANTA ca sa scoata concentratorul din soare. Ma GANDEAM LA O TEMPERATURA DE 90 C desi asta trebuie testat experimental, pentru ca instalatia e sub presiune si apa fierbe la peste 100 C iar specificul instalatiei este ca randamentul maxim este un pic peste 100C. Din acest motiv am preferat ca agent termic uleiul. Desigur ca sunt necesare niste supape de sens din otel in sau pe traseul amoniacului pentru a face circuite separate ca cel de incalzire si cel de racire. Schimbatoroarele de caldura vor fi formate di 2 tevi din otel de diferit diametru montat unul in altul cu iesiri separate pt amoniac si agent termic. Astvel cand se distileaza va trece prin circuitul care va raci aburii amoniacali.
  Iar cand este scos din soare , datorita supapelor de sens vaporii de amoniac vor veni inapoiin rezervorul "cu braga" in care se vor dizolva cu degajare mare de caldura. Deci trebuie racita "braga" cu circuit separat. acum partea care ne intereseaza este fenuomenul de evaporare si deci absorbtie de caldura. Recipientul cu amoniac lichid ("palinca" amoniacala) va avea circuitul care merge la racirea camerei umplut cu antigel irculatia lichidului rece va fi termosifon, insa a circuitului de racire a amoniacului inca nu stiu..
  Exista varianta ca in locul apei sa fie folosit CaCl2. Inca nu ii cunosc capacoratea de absorbtie a acestei sari. Capacitatea de dizolvare a NH4 in apa este de 900l in 1 litru de apa... Cred ca cu apa este mai robust sistemul si mai eficient. Pe de alta parte cred ca e mult mai putin periculos sistemul cu CaCl2 in caz de avarii pt ca nu se elibereaza instantaneu prea mult amoniac din sare. Alt avantaj ar fi ca nu exista pericolul ca apa sa migreze dintr-un vas in altul..
  Vroiam sa stiu daca a experimentat cineva cu sisteme de genul acesta..
  E atractiva si ideea folosirii caldurii care se dejaja in procesul de distilare, dar si in procesul invers, de dizolvare a amoniacului in rezervorul de apa. Ar merge ca o pompa de caldura in anotimpurile reci dar insorite.


  Ce zici?
  LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
  NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

  Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

 2. #2
  dibaci Expert
  Join Date
  Oct 2002
  Location
  44.26’24 /26.10'50
  Posts
  10,804
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Exact ideea mea pe care ţi-am expus-o acum 1 an.
  [SIGPIC][/SIGPIC]

 3. #3
  Super Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  bucharest
  Posts
  3,473
  Posts Thanks / Likes

  Default

  big atention on the flex
  1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

 4. #4
  Multi Banned User Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Posts
  11,217
  Posts Thanks / Likes

  Default

  spitalul de arsi se cheama Bagdazar ?

 5. #5
  Priceput in multe Teacher
  Join Date
  Jan 2003
  Location
  Belgravistan,cultivand gaze de sist
  Posts
  434
  Posts Thanks / Likes

  Decat sarac si bolnav mai bine bogat si sanatos

 6. #6
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Feb 2012
  Posts
  46
  Posts Thanks / Likes

  Post

  Spitalul de arsi este cel de pe Calea Grivitei, inainte se numea Steaua, acum se numeste ''Spitalul de chirurgie plastica ,reparatorie si arsuri''

 7. #7
  dibaci Expert
  Join Date
  Oct 2002
  Location
  44.26’24 /26.10'50
  Posts
  10,804
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by ursan2003 View Post
  Foarte tare.Cam la asta ma gandeam si eu numai ca incalzirea mixturii de amoniac cu clorura de calciu sa se faca intr-o instalatie tip panouri solare pentru incalzirea apei.La un momentdat in Tehnium era data schema pentru frigiderul care functiona cu biogaz.
  Nenea Garlic
  uite pdf.ul
  http://www.financiarul.ro/wp-content...aker-solar.pdf
  [SIGPIC][/SIGPIC]

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top