Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Milano
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Default Instalat antena, SkyStar2, ProgDVB. NOW WHAT ???!

    Ieri mi-au sosit in sfarsit aproape toate componentele comandate.
    Adica antena offset 85cm + LNB Ku 0,3dB + Technisat Skystar2 + satfinder + diverse fiare pentru fixarea antenei. Din pacate pentru motorul SatTracer3 mai am de asteptat (probabil ajunge dupa anul nou).
    Repede hop pe acoperis! Dupa 2 ore de munca antena era fixata si orientata (pe Hotbird-credeam eu, "Ba nu, pe Astra 19,2" mi-a zis placa odata intors in casa). In asteptarea motorului am hotarat s-o las asa (deh, e prea frig pe acoperis...).
    Este momentul sa aduc multumiri threadurilor de aici de pe care am invatat cum s-o montez. Mentionez ca acum 10 zile nu stiam nimic despre receptia satelit (dincolo de cateva generalitati care tin mai mult de cultura generala...)
    Intors in casa, ma reped la computer, instalez placa, ultimele drivere (updatate de pe site), DVB Viewer si ulterior ProgDVB. Scanez, actualizez lista programelor si ZAP, PROGRAMELE!
    Pana aici am inteles (sper, tot) si in consecinta m-am descurcat. De-aici incep nelamuririle si cer AJUTOR:
    O gramada de programe care ma intereseaza imi apar cu rosu in lista (adica codate).
    "Bine" zic eu, "Hai la S2-emu si la Yankse!". Descarc, instalez in folderul plugins.
    "Unable to open SoftCam" zice SS2.
    Da-i, citeste, stoarce creerii si Bingo! "Pai n-are softcam.key!". Repede download Softcam Editor 5.5 care, sa vezi minune, imi propune "No softcam.key found. Do you want to create one?". "Pai bine, musiu, de ce crezi ca te-am descarcat?!" raspund eu si apas linkul "download softcam.key from here" (sau cam asa ceva...).
    Si uite asa ma aleg cu un fisier care continea o gramada de keys. Din pacate toate astea nu-mi servesc la mare lucru, fiindca programele apar tot cu rosu. E drept, acum cand selectez Cartoon Network sau Discovery si deschid Plugins->Yankse->Show Monitor imi apare o fereastra cu diverse simboluri in ea, unele care se schimba (adica ceva munceste inauntru...)
    [img]nu_stiu_cum_se_pune_o_imagine[/img].

    Urasc postarile de genul "Buey, care e mai jmeker p-aici, zi si mie cum se face kestia, ca io n-am nici timp si mi-e si lene sa caut mancatzash!" dar ma vad silit sa cer ajutor cuiva mai priceput si suficient de amabil sa-mi explice si mie cum se face (kestia...)
    Multumesc.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru inceput foloseste doar s2emu. Cu acesta poti deschide tot ce e decodat pana la ora actuala. Pe langa asta iti trebuie un softcam valid,eu iti recomand urmatoarea adresa unde apare zilnic softcam-ul actualizat :http://upload.dvhk.pl/index.php il download-ezi dupa care il pui in plugins impreuna cu s2emu.dll.
    Atentie: dupa ce pui s2emu.dll si softcam.key in plugins trebuie sa stergi s2emu(configuration settings) din directorul principal al ProgDvb deoarece aceste setari s-au facut in momentul cand ai pornit tu prima data Progdvb.
    In continuare iti recomand sa intorci antena pe Hotbird deoarece pe Astra nu prea ai ce vedea(majoritatea canalelor sunt criptate si nu se pot decoda decat prin sharing).
    S2emu si restul fisierelor utile le poti lua de pe : http://rezjoo9.freeownhost.com/index...me=Plugins.rar

    Sper sa te descurci. Bafta!

  3. #3
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

  4. #4
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da' ce a patchuit MiBi ai pus acolo in system32/drivers? adica un fisier mic numit skynet?
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Milano
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc de ajutor, am scos toate fisierele Yankse, am sters s2emu.ini, adus s2emu.dll si softcam.key in Plugins am pornit ProgDVB si tot asa e (adica "Wrong Key...").
    Am o nelamurire: Fisierul softcam.key se gaseste de download in foldere numite cu date calendaristice (26-12-2005, 27-12-2005 s.a.m.d.).
    Eu am pus fisierul din 26-12-2005. Nu cumva alea-s cheile valabile maine? (nu radeti de mine, sunt noob! )
    Oricum, maine ma urc pe acoperis si "Hotbird, here I come!" (la cum se misca asa numitul curier "rapid" in Italia cine stie cat mai am de asteptat motorul )
    KB, multumesc pentru link-uri, la noapte am de citit

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    foloseste programul autosoftcam
    asa o sa ai toate cheile la zi si faci update rapid
    la toate Softcam.key pe care le ai
    ... si alegi Softcam.key

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Milano
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu pot descarca autosoftcam (site-ul nu e disponibil sau fisierul nu exista).
    Oricum, am confirmarea ca acum functioneaza (reusesc sa vad canale cu o cheie ****** valida).
    /later edit:
    am gasit autosoftcam la http://<a href="http://satk.blogfa.c...logfa.com/</a> E un site in araba (cred), oricum, am avut bafta sa apas pe linkul care trebuie si l-am descarcat.
    Oricum, mai mult decat ****** key 07 (culmea, updatata in 04/10/2005) nu-mi intra.
    Sa vedem de maine, pe hotbird ce-mi intra.
    Daca raman tot prost va mai intreb /edit

  8. #8
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,783
    Posts Thanks / Likes

    Default

    astra 19.2 din cate stiu nu prea mai ofera canale decodabile...e preferabil sa pui antena pe HOTBIRD sau HISPASAT macar acolo ai ce sa vezi...

    Best Regards
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    420
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu iti recomand tot Hispasat .Bucura-te de el macar pana la 15 ianuarie cand se pare ca vom ramane fara TV Cabo.Si cand vad ca apar alte si alte canale la TV Cabo dar din pacate N(e)agra 2 le va fi soarta...Oricum pentru a ramane optimisti acest satelit mi se pare combinatia cat de cat reusita intre vizionare canale TV+ download cu SkyNet mai ales pentru cei care nu au posibilitatea sa indrepte atena spre sud-est,cum este si cazul meu.

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Milano
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E vorba aia care zice ca "Daca trei iti zic ca esti beat, trebuie sa te duci sa te culci!". Mi-am mutat antena pe Hotbird si pot sa confirm: trebuia sa ma duc sa ma culc! Acum am mai multe canale intreresante, chiar si din cele cod... Imi lipsesc inca Discovery si Cartoon (primele pe my wish list) mai vedem dupa ce-mi pun si motorul. Multumesc de sfaturi bune.
    Mai e o vorba a lu' unu' Murphy, care zice ca "Orice rezolvare a unei probleme reprezinta inceputul unor noi probleme": Cum fac sa nu ma cert cu fiul meu pe programul de urmarit? M-am gandit sa-i pun si lui in computer o placa SS2. Dar daca el vrea un program in banda low si eu unul in banda high ce facem? Cine comanda LNB-ul? Oare LNB-urile cu doua iesiri rezolva problema?
    Si inca o rugaminte: Dati-mi si mie niste link-uri din care sa pot invata ce-i cu criptarea, ce sunt si cum se folosesc cheile, ce-au inauntru si de ce, s.a.m.d. (adica ziceti-mi cum sa fac sa pescuiesc si nu va mai bat la cap cersind niste pesti ).

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    420
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca tot esti in Italia intra pe http://www.scaistar.com si pune-te pe citit.Ai destule de invatat de acolo desi vad ca nu a mai fost updatat cam de multisor. Dar de acolo poti afla multe lucruri care te vor ajuta .Ai codecuri, softuri si multe,multe altele.Ca sa fi la zi cu softcamul iti recomand spre exemplu http://www.dvbsoft.net. Acolo te duci pe Upload 1 si gasesti cel mai nou softcam.Acum exista si solutia care ti s-a mai recomandat:autosoftcamBeta2.Si bineinteles urmareste tot ce te-ar interesa pe acest forum care ne gazduieste.Eu cred ca-i cel mai bun .Desigur,mai sunt site-urile rusesti si turcesti foarte bune .Daca mai ai probleme intreaba.Cineva iti va raspunde cu siguranta.Mult succes!

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ca sa nu te certi cu fiul tau, pune un Twin LNB (asa cum spui tu, LNB cu doua iesiri), trage-i cablu pana la computer si o sa vada ce program vrea el, independent de tine. Dar daca pui motor, o sa vedeti amandoi acelasi satelit.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. How to broadcast channels from Progdvb installed on skystar2
    By iqbalbhawana in forum RDI - English
    Replies: 2
    Last Post: 23rd May 2006, 03:45
  2. cum pot verifica skystar2 fara antena
    By mag in forum Placi DVB
    Replies: 2
    Last Post: 2nd May 2006, 01:55
  3. SkyStar2/ProgDVB
    By Minitechnikus in forum Placi DVB
    Replies: 3
    Last Post: 30th January 2005, 16:52
  4. A instalat cineva skystar2 in linux?
    By sadicool in forum Placi DVB
    Replies: 6
    Last Post: 29th July 2004, 12:38

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top