Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Old Men Mentor
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  50.49/4.26
  Posts
  803
  Posts Thanks / Likes

  Default mVision HD-270 Combo - un receptor Eco la buzunar


  Am sa scriu cateva cuvinte despre un receptor din seria celor "ecologice la buzunar"(din aceiasi familie cu ATLAS-ul descris intr-un thread mai jos) adica decodoare care permit urmarirea programelor satelit transformand in FTA o buna parte a celor codate, via IKS.
  Acest receptor de marime redusa, dotat cu 2 tunere, unul pt satelit si unul TNT terestru (acolo unde exista acest gen de transmisie)(care pe mine nu m-au convins prin calitatea lor destul de mediocra), 2 lectoare de card (Conax embeded, deci fara probleme pt buna functionare a cartelei Focus), o alimentare externa 220/12V/2.5A (din ai caror parametrii daca iesim aparatul devine instabil sau nefunctional), o telecomanda destul de bine adaptata si cu posibilitatea cuplarii si altor surse pe ea,etc... (o descriere mai complexa a tuturor caracteristicilor aparatului vedeti AICI sau un video AICI ).
  Dupa cum spuneam mai sus, acest aparat permite vizionarea programelor codate (gratuit) cu ajutorul ultimului soft (cred ca 6.06) si cuplarii lui pe Net via RJ45. Spre deosebire de Atlas acesta are inregistrat in soft datelele unui server la care se cupleaza (unul pe undeva prin Hong Kong sau prin Macau) singurul lucru de facut este de a parametra adresa IP de iesire la Net, scanat programele dorite si turul este jucat. Partea proasta, dupa cum spun gurile rele este ca toata minunea dureaza numai un an dupa care se da stingrea la programele codate, pt a permite noilor cumparatori sa se bucure la randul lor de cutia pandorei. Aceasta selectie se face cu ajutorul adresei MAC, inregistrata intr-o baza de date odata cu prima utilizare a aparatului (adresa care se poate schimba de cei care cunosc aceasta manevra, mai bine zis ultimele doua perechi de doua cifre ale adresei si aparatul este din nou funtional pt canalele codate pt inca o perioada de un an).
  In afara de aceasta cireasa de pe tort aparatul mai dispune de o functionalitate, "Videoclub" care permite incarcarea si apoi vizionarea de pe Net a unor fisiere video (unele foarte "culturaleX" dupa cum se poate vedea AICI ) dar si de un acces direct la Youtube.
  O concluzie ar fi urmatoarea: chiar daca tunerul aparatului nu ma convins, in schimb stabilitatea serverului este foarte buna si nu apar freeze decat foarte rar (as spune mai buna decat cele ale Atlasului), cu toate ca uneori au fost cazuri in care sa facut intretineri la server si sa dat stingerea pt o perioada de timp.

 2. #2
  Old Men Mentor
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  50.49/4.26
  Posts
  803
  Posts Thanks / Likes

  Default

  As vrea sa fac o precizare legata de acest aparat, deoarece la vremea respectiva cand am scris despre el nu ma lovisem de acest aspect, cu toate ca specificasem ca dupa un an receptorul este scos din lista serverului cu ajutorul unui filtru pus pe adresa MAC a aparatului.
  Ei bine acest lucru este real, posesorii acestui aparat incep sa vada "negru" dupa un an si singura solutie (in afara de a avea o linie de la cineva) pt a recupera serverul distant este sa schimbe adresa MAC a aparatului, lucru nu tocmai la indemana tuturor, deoarece ea este "gri" in Meniu, adica nu se poate schimba.
  Exista o dubla solutie, prima care nu este la indemana utilizatorului lambda si implica modificarea in soft si cea dea 2 a mult mai usoara pe care am so explic aici: - trebuie cautat primul soft in care sa introdus CAMul dupa cel oficial care nu il avea si anume 5.87 (se poate gasii pe satunivers sau alte situri) flashat receptorul cu acest soft
  care este singurul care ofera optiunea schimbarii adresei MAC din Meniu - configurare IP, dupa care se schimba adresa manual (aici mare atentie, trebuie schimbate numai ultimele 2 perechi de 2 cifre si lasate asa cum sunt primele 3 perechi, nu intru in detalii de ce, dar cei mai experimentati stiu de ce) si apoi se inregistreaza configuratia si se incearca daca receptorul cu noul MAC se cupleaza la server (adica daca decodeaza prog codate)
  Daca ati nimerit o adresa noua nefiltrata de server atunci se poate re-flasha receptorul cu ultimul firmware cu CAM (nu cel oficial) in prezent 6.12 si vizionare buna pt inca un an.

 3. #3
  Old Men Mentor
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  50.49/4.26
  Posts
  803
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Anuntam intr-un alt thread ca momentan se fac schimbari la server si modelul 270 nu mai face lumina (nici 700 cu Linux).
  din 23 august sa rezolvat problema cu ajutorul unui nou firmware nou 6.14 care se gaseste AICI si care lumineaza din nou.
  totusi noul server este putin mai ineficient ca cel dinainte si totodata mai lent in zapping, dar calul de dar nu se cauta la dinti...

 4. #4
  Old Men Mentor
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  50.49/4.26
  Posts
  803
  Posts Thanks / Likes

  Default

  si ca sa completez cele scrise mai sus, deocamdata serverul la 270 este ca magaru-n ceata, cand apare cand dispare...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top