Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default CRON - dm800se, cum se porneste?

    Salut!

    Incerc sa pun un script de check/restart 3cam, dar imi zic Cron is not running, nu gasesc nici un plugin la addon, sau alta setare prin BP sau setup sa l pornesc..

    folosesc IVCS+Gp3

    Merci.
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    126
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Blue Panel -> Daemons -> Cron -> Add
    După ce adaugi un script Cron va porni singur.





  3. #3
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Wink Re: cron

    Eu folosesc cron pt. reboot( la una sau 3 zile), pe imagine OE2.0 dreambox-image-dm800se-20130327.nfi

    In mod normal, la imagini ICVS sau Opendreambox cu GP3, plugin este preinstalat si ar trebui sa il gasesti in Blue Panel--->Daemons--->Cron

    Pt. imagini OE2.0 gen ICVS, Merlin3 sau OoZooN fara GP3 se parcurg pasii de mai jos:
    Code:
    Instaleaza plugin-ul Cronmanager, enigma2-plugin-extensions-cronmanager_0.2.2-r3_all.ipk
    
    Scriptul-ul se pune, chmod 777, in:
    
    /usr/script/restart_check.sh
    
    Crontab-ul se pune, chmod 777, in:
    
    /etc/cron/crontabs/root
    
    Pt. pornire: eu prefer sa fac un reboot.
    
    sau:
    Menu--->Plugins--->Cronmanager--->ok
    restart options--->start cron daemon--->ok
    Descarca de aici: http://dl.dropbox.com/u/16682167/Cron.rar

    Bafa
    Last edited by first_zipper; 31st March 2013 at 21:55.

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    merci pt raspunsuri!

    am sters /etc/cron nu aparea in plugins, era din tspanel,

    am instalat cel de la first_zipper, acum apare in plugins

    in BP. cron apare acum running, am adaugat 2 scripturi, dar nu face la nici unul treaba..

    3 * * * * /usr/script/check_cccam.sh
    33 21 * * * /usr/script/reboot.sh

    am dat reboot dupa ce le am instalat, si am verificat ca au ramas acolo..

    am oprit cccam din telnet si nu reporneste dupa 3 min, cum am setat in script, daca rulez scriptul manual porneste..
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    126
    Posts Thanks / Likes

    Post

    ca să ruleze din 3 n trei minute trebuie setat aşa:

    */3 * * * * /usr/script/check_cccam.sh

  6. #6
    Senior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    179
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mac000934 View Post
    */3 * * * * /usr/script/check_cccam.sh
    Daca in /etc/cron ai doua fisiere (cron si root) linia de mai sus trebuie introdusa in ambele fisiere

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    26.12E / 44.42N
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    inainte de a configura fisierul root din /etc/cron/crontabs trebuie sa te asiguri ca daemonul este instalat si activ
    Code:
    [email protected]:~# ps | grep cron                                  
     2677 root      2892 S    /usr/sbin/crond -c /etc/cron/crontabs
     2724 root      2696 S    grep cron                             
    [email protected]:~#
    nu conteaza daca este instalat sau nu cronmanager, fisierul de configurare se poate edita intr-un editor de text
    important este sa fie instalat serviciul (spre exemplu, la OpenPLi trebuie instalat manual)
    Code:
    opkg install busybox-cron

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    asa arata la mine


    [email protected]:~# ps | grep cron
    555 root 3092 S /usr/sbin/crond -c /etc/cron/crontabs
    32392 root 2904 R grep cron

    si in /etc/cron/crontabs nu am decat un fiser root care contine..

    */3 * * * * /usr/script/check_cccam.sh
    33 21 * * * /usr/script/reboot.sh

    am facut eu un test de reboot la 21,33 aseara, dar nu a mers..
    Last edited by mark21; 1st April 2013 at 15:08.
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    126
    Posts Thanks / Likes

    Post

    ncearcă să adaugi scripturile folosind interfaţa grafică din BluePanel.
    (şi mai verifică odată dacă scripturile au atributele 777 sau 755)
    Trebuie să meargă pnă la urmă.


  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    numai din interfata am adaugat...

    o sa mai testez azi acasa..
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  11. #11
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am reusit cu check_cccam, merge..

    dar nu reusesc deloc cu reboot.., culmea e ca apare un mesaj in consola, dar nu face nimic..

    unde gresesc?

    [email protected]:~#
    Broadcast message from root (Mon Apr 1 19:50:01 2013):

    Cronmanager called Reboot script



    Uploaded with ImageShack.us
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    26.12E / 44.42N
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce script folosesti pentru reboot?
    daca il rulezi din telnet se intimpla efectul scontat?

    pentru reboot eu folosesc o comanda pentru webif

    Code:
    wget -q -O - http://localhost/web/powerstate?newstate=2 > /dev/null

  13. #13
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    #!/bin/sh
    wall "Cronmanager called Reboot script"
    echo "Reboot Dreambox with HALT - Good bye !"
    if [ -f /bin/enigma ]; then
    halt
    #reboot
    else
    reboot -h now
    #reboot -r now
    fi
    exit 0


    [email protected]:/usr/script# ./ reboot.sh
    -sh: ./: Permission denied
    [email protected]:/usr/script#


    Am dat si 755 si 775 degeaba.. ceva nu i place.. va rog postati un script functional E2 de reboot si standby.

    din ce vad eu cred ca e gresit scriptul, cred ca trebuie - f.., fac un test acum


    Reboot Dreambox with HALT - Good bye !
    usage: reboot [-n] [-w] [-d] [-f] [-h] [-i]
    -n: don't sync before halting the system
    -w: only write a wtmp reboot record and exit.
    -d: don't write a wtmp record.
    -f: force halt/reboot, don't call shutdown.
    -h: put harddisks in standby mode.
    -i: shut down all network interfaces.

    Merci.
    Last edited by mark21; 1st April 2013 at 21:50.
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    26.12E / 44.42N
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    functioneaza doar cu webif instalat si activ

    Code:
    #!/bin/sh
    #DESCRIPTION=This script will immediately reboot the box
    
    wget -q -O - http://localhost/web/powerstate?newstate=2 > /dev/null
    exit 0
    
    #    * 0 = Standby
    #    * 1 = Deepstandby
    #    * 2 = Reboot
    #    * 3 = Restart Enigma2
    #    * 116 = Wake-up (from Standby --> issued as a "remotecontrol" command)

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top