Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vest
    Posts
    548
    Posts Thanks / Likes

    Post Time Bomb la Humax digi+ II .?!

    Cum se explica asta?! Receptorul boota apoi intra in stand- by si iar boota si iar in stand-by si tot asa la nesfarsit. L-am dus la un service dar mi-au spus ca nu se mai poate repara,mi-au dat altul
    Last edited by cipryan; 26th March 2013 at 19:01. Reason: .

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Probabil a fost un mic soc de curent in timp ce boota.

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vest
    Posts
    548
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gelu_dh View Post
    Probabil a fost un mic soc de curent in timp ce boota.
    Nu.Receptorul era pornit pe un program,apoi brusc s-a intamplat...

  4. #4
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default :{{{{{

    se poate repara, dar acea piesa, schimbata , este mai scumpa ca o placa noua, daca o comanzi online, si mergi la service.

    1 piesa pe placa ta este dusa- si suge, o parte importanta de tensiune, de pe traseul de 3,3 V sau 5 Volti
    daca il desfaci ai sa constati ca , una din aceste tensiuni este, sub valaorea nominala, cu 10-20%
    --
    din acest moment, procesorul la bootaare, verifica piesele de pe placa si constata ca una NU este OK . ...si intrerupe bootarea, deoarece nu-i ies la inventar, piesele cu care trebuie sa comunice el pe placa.
    pana nu schimbi, piesa in scurt, STOP JOC.
    procesorul refuza sa termine bootarea ...si sa treaca la executarea softului de baza.

    pe viitor, carcasa la impamantare, si surse stabilizate , spre sculele sensibile...

    varianta cea mai simpla este schimbarea totala a placii, pentru cei de la service.

    daca nu protejezi scula-----, traseul de 220 V plus impamantare la carcasa rec, acest defect se va repeta, cu siguranta.
    Last edited by strike_gabriel; 26th March 2013 at 22:11.

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vest
    Posts
    548
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by strike_gabriel View Post
    se poate repara, dar acea piesa, schimbata , este mai scumpa ca o placa noua, daca o comanzi online, si mergi la service. 1 piesa pe placa ta este dusa- si suge, o parte importanta de tensiune, de pe traseul de 3,3 V sau 5 Volti daca il desfaci ai sa constati ca , una din aceste tensiuni este, sub valaorea nominala, cu 10-20% -- din acest moment, procesorul la bootaare, verifica piesele de pe placa si constata ca una NU este OK . ...si intrerupe bootarea, deoarece nu-i ies la inventar, piesele cu care trebuie sa comunice el pe placa. pana nu schimbi, piesa in scurt, STOP JOC. procesorul refuza sa termine bootarea ...si sa treaca la executarea softului de baza. pe viitor, carcasa la impamantare, si surse stabilizate , spre sculele sensibile... varianta cea mai simpla este schimbarea totala a placii, pentru cei de la service. daca nu protejezi scula-----, traseul de 220 V plus impamantare la carcasa rec, acest defect se va repeta, cu siguranta.
    Nu l-am desfacut, acum am altul.Se poate sa fi fost si un scurt dar trebuie sa precizez ca bootarea era de 100% deci termina de bootat,apoi revenea in stand-by si iar boota .

  6. #6
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cipryan View Post
    Nu l-am desfacut, acum am altul.Se poate sa fi fost si un scurt dar trebuie sa precizez ca bootarea era de 100% deci termina de bootat,apoi revenea in stand-by si iar boota .
    repet, poate vrei sa intelegi..........si asta doar cu titlu informativ ...

    procesorul refuza sa termine bootarea ...si sa treaca la executarea softului de baza.
    ...si la unele ramane se secventa de boot la infinit { daca indepartezi scurtul, prin indepartarea piesei }, sau la altele reincepe secventa de bootarea { daca piesa defecta ramane pe placa , si suge partial din tensiunea respectiva de pe traseul afectat }.

    numai bine

    concluzia
    impamantarea este ca sfanta scriptura , nu te deranjeaza, doar te ajuta ,....
    Last edited by strike_gabriel; 27th March 2013 at 01:39.

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vest
    Posts
    548
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by strike_gabriel View Post
    repet, poate vrei sa intelegi..........si asta doar cu titlu informativ ... procesorul refuza sa termine bootarea ...si sa treaca la executarea softului de baza. ...si la unele ramane se secventa de boot la infinit { daca indepartezi scurtul, prin indepartarea piesei }, sau la altele reincepe secventa de bootarea { daca piesa defecta ramane pe placa , si suge partial din tensiunea respectiva de pe traseul afectat }. numai bine concluzia impamantarea este ca sfanta scriptura , nu te deranjeaza, doar te ajuta ,....
    Atunci ramane concluzia ca receptorul Humax digi este "varza" la supratensiuni sau caderi de tensiuni.Nu ar trebui sa aiba insusi el protectie ca alte receptoare? Si Hyundai 1120 mergea in paralel in alta camera,el neavand nimic... e ok si astazi

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top