Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Time to update ? Mentor
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Global Village
  Posts
  603
  Posts Thanks / Likes

  Default Presa din Anglia e revoltată - A nceput cenzura sau e o măsură firească ?

  După 300 de ani de presă liberă, o ntelegere care a fost catalogată politică a fost statuată in noaptea de 17 martie 2013, fără a fi consultată si presa, crend un adevarat șoc n Marea Britanie, mai ales ca respectivul acord a fost confimat si prin Carta Regala.

  Intelegerea a fost semnata de reprezentantii celor trei mari puteri politice din Marea Britanie.

  Prin aceasta intelegere s-a infiintat o institutie de monitorizare a presei scrise ( inclusiv online ) si audio-vizuale.

  Se presupune ca organismul a fost infintat ca urmare a scandalului interceptărilor telefonice din presa englezeasca, mai ales ca fostul organism Press Complaints Commission ( un organism al presei ) s-a dovedit ineficient. In noul organism de control, presa nu va mai avea drept de veto.

  Intrucat este consfintită de Carta Regala din Anglia, noii institutii nu i mai poate fi modificat statutul decat prin votul pozitiv a minim 2/3 a fiecareia dintre cele doua camere ale Parlamentului.

  Noua institutie poate:

  - să aplice amenzi de pnă la 1 milion de lire sterline, inclusiv pentru articole de defăimare in privinta carora fapte nu exista dovezi clare sau hotarari oficiale in acest sens

  - să aplice sancțiuni nu doar la presa scrisa si audio-vizuala, ci si la presa online ( toate site-urile, blogurile personale sau ale unor persoane juridice, agregatoarele de stiri care preiau stirea si o republica partial sau integral etc ).

  - să impună publicarea de corectii si drepturi la replică  (Făcnd o mică paranteză, n Romnia un astfel de organism ar sanctiona instant 95% din publicatiile tipărite, online si televiziune/radio, la modul cu se face presă in țara nostră.)

  Judecatorii pot da amenzi organizatiilor de presa care nu semneaza acordul de recunoastere a noii institutii de control sau incearca sa o boicoteze.

  Cei care au infiintat organizatia au motivat ca rolul institutiei este de a-i proteja pe cei nevinovati sau pe cei vulnerabili in fața unor atacuri defaimatoare din partea presei, fără să existe dovezi prezentate public (nr: probabil atat de clare ncat asa fel incat sa poata fi preluate ca probe de autoritati). Acestia au mai precizet ca nu se aduce atingere libertatii presei, ci ca de fapt protejeaza principiile presei, sustinand jurnalismul de investigatie si libertatea de expresie, dar fara sa aduca atingere imaginii celor nevinovati.

  Declarația a fost semnata deja de cateva mari corporatii media, insa o mare parte se opun acestui nou acord.Așadar, presa din Anglia e revoltată. Dar a nceput cenzura sau e o măsură firească ?

 2. #2
  Super Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  bucharest
  Posts
  3,473
  Posts Thanks / Likes

  Default

  o presa curata se face cu oameni"cinstiti"/oriunde in lume civilizatia si cinstea sint impuse de educatie dar mai ales de restrictie[pedeapsa aspra]/la noi e tocmai pe dos/de aia sintem stralucitori in toate
  1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

 3. #3
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default

  La noi no sa existe never asa o lege,pentru ca presa noastra e colorată......ba portocalie ba roșie.....
  ----------------------------------------------

 4. #4
  Moderator Expert
  Join Date
  Feb 2006
  Posts
  1,592
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Buna masura.De ce la noi pentru TV sa existe CNA si pentru radio,presa scrisa si on line,nu?
  La noi o instanta marunta din provincie a declarat facebook spatiu public.
  @gladix acei oameni sunt limitati atita timp cit lucreaza la stapin si sunt obligati sa respecte ordinele si interesele patronului.Presa colorata de la noi este ca cei care o patroneaza sunt si ei colorati politic.
  DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top