Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    43
    Posts Thanks / Likes

    Default cablu USB-RS232 si dream500

    Vreau sa schimb imaginea la un dream500 folosind un cablu USB-RS232(placa de baza desktop nu are rs232);problema e ca DREAMUP nu vede dream500.
    Sistem de operare win7 64 biti cu driver bine instalat si totusi nu vede dream500.
    Cablul usb-rs232 l-am inseriat cu un cablu nullmodem si intrat in dream500
    Cablul nullmodem l-am verificat si rasverificat,ba chiar am ramas cu urmatoarea configuratie 2-3 , 3-2 , 5-5 (cum am citit aici pe forum ,ca numai asa ar merge);folosit o gramada de versiuni DREAMUP.....
    folosit google search ....si nimic
    Daca are cineva o idee sau cine a mai patit.....
    Multumesc tuturor pt ajutor

  2. #2
    sunt varza Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default com port

    Vezi pe ce com port este instalat usb to serial (in device manager) si pune la dreamup portul respectiv com 1,,,,,10 etc
    dreambox 800HD
    dreambox 500
    sunray SR4 X2
    offset 1.8m 6XLNB

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Burkina Faso
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De ce nu folosesti Flashwizard_7.2_B3 ?

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    43
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by LordKlaus View Post
    De ce nu folosesti Flashwizard_7.2_B3 ?
    Parca nu era indicat sa se instaleze cu Flashwizard(nu sint expert)Vezi pe ce com port este instalat usb to serial (in device manager) si pune la dreamup portul respectiv com 1,,,,,10 etcPortul e verificat in device manager si folosit exact nr care este acoloAlte idei va rog!

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Burkina Faso
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu asa pun imaginea pe dm500.cu flash , si nu mi-a crapat dm500 , acum fiecare face cum crede si cum e mai sigur!

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Targu Jiu
    Posts
    532
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gofsat View Post
    Parca nu era indicat sa se instaleze cu Flashwizard(nu sint expert)
    De ce crezi asta ? Sau cine spune asta ?
    Foloseste Flashwizard fara probleme.

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @gofsat
    In mod uzual la dm 500 instalarea imaginilor se face folosind FLASHWIAZRD, doar in cazurile extreme, cand nu mai poti lega dreamul la retea, se foloseste DreamUp pe cablu serial...




  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut,
    eu tot timpul am schimbat imaginile la dream500 cu flashwizard fara sa deconectez dream-ul, direct prin retea si mergea fara probleme!
    am trecut la dm800 de vreun an si n-am mai folosit dm500 dar stiu sigur ca n-am avut nicio problmea in a actualiza imaginile cu flashwizard in ciuda zvonurilor de atunci cum ca creea probleme acest tip de actualizare!

    asta era versiunea pe care o foloseam eu si mergea perfect acum ceva vreme : Flashwizard_6.4_beta

    multa bafta
    DM500+DM800 si nimic mai mult

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by multimedia View Post
    salut,
    eu tot timpul am schimbat imaginile la dream500 cu flashwizard fara sa deconectez dream-ul, direct prin retea si mergea fara probleme!
    am trecut la dm800 de vreun an si n-am mai folosit dm500 dar stiu sigur ca n-am avut nicio problmea in a actualiza imaginile cu flashwizard in ciuda zvonurilor de atunci cum ca creea probleme acest tip de actualizare!

    asta era versiunea pe care o foloseam eu si mergea perfect acum ceva vreme : Flashwizard_6.4_beta

    multa bafta
    incearca asta CP210x_VCP_Win_XP_S2K3_Vista_7

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    43
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca asta CP210x_VCP_Win_XP_S2K3_Vista_7
    Am incercat tot nu merge
    Multumesc

  11. #11
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,957
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gofsat View Post
    Vreau sa schimb imaginea la un dream500 folosind un cablu USB-RS232(placa de baza desktop nu are rs232);problema e ca DREAMUP nu vede dream500.
    Sistem de operare win7 64 biti cu driver bine instalat si totusi nu vede dream500.
    Cablul usb-rs232 l-am inseriat cu un cablu nullmodem si intrat in dream500
    Cablul nullmodem l-am verificat si rasverificat,ba chiar am ramas cu urmatoarea configuratie 2-3 , 3-2 , 5-5 (cum am citit aici pe forum ,ca numai asa ar merge);folosit o gramada de versiuni DREAMUP.....
    folosit google search ....si nimic
    Daca are cineva o idee sau cine a mai patit.....
    Multumesc tuturor pt ajutor
    ce versiune de DreamUp folosesti si cum procedezi ar fi bine de stiut

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    botosani/canicatti-sicilia
    Posts
    134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am folosit doar asta DreamUP Universal v1.3.3.2 daca il mai poti gasi.
    DM 7020s---GEMENI 4.7
    DM 500-----GEMENI 4.7

    DM500HD---Openpli 4
    DM800Se---Openpli 4
    Vusolo----OpenAtv 5.1

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vest
    Posts
    548
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by badboy View Post
    ce versiune de DreamUp folosesti si cum procedezi ar fi bine de stiut
    Procedura este urmatoarea: Cablul de alimentare scos din priza.Conectam cablul serial intre PC si receptor ,pornesti programul DreamUP,alegi portul(COM1 sau altul),lasa debifata optiunea network si da Connect. In acest moment introduci alimentarea in Dream si ar trebui sa se stabileasca o conexiune.Apesi optiunea Flash Erase mai intai si confirmi cu Yes,apoi astepti sa se stearga memoria flash,dupa care click pe Flash alegi imaginea dorita si astepti ca ea sa fie incarcata de pe pc.Cand operatiune se termina vei primi un mesaj de confirmare . Dar problema ta e la conectare. Sigur ai legat bine cablul ?

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca problema e de la driverul adaptorului serial usb.acolo trebuie sa mai vezi.apoi procedezi cum a scris mai sus cipryan

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Vest
    Posts
    548
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mmm1967 View Post
    cred ca problema e de la driverul adaptorului serial usb.acolo trebuie sa mai vezi.apoi procedezi cum a scris mai sus cipryan
    De aici pleaca totul,daca driverul sau cablul nu e bun poti sa ai toate aplicatiile din lume,ca nu iti merge in veci pururi ! Daca ai un prieten cu un desktop rs-232 sa verifici si la el cu un cablu legat corespunzator si o sa-ti mearga 100% ,asta cu conditia sa nu fie ars com-ul la rec !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top