Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
 1. #1
  Old Men Mentor
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  50.49/4.26
  Posts
  803
  Posts Thanks / Likes

  Default Reglarea antenei in 2 pasi si 3 miscari prin sistemul "EasyFind"


  Inventat cu predilectie pt situatiile in care trebuia reglata o antena satelit repede si fara prea multe cunostinte sau aparatura necesara, in general pt televiziunea satelit mobila (mobilohomuri, caravane, picnicuri sau gratare cu un TV/Satelit la indemana unde barbatii nu pierd meciul de fotbal si femeile serialul dorit), sistemul "EasyFind este foarte util, practic si usor de utilizat.
  El este compus dintr-un decodor in al carui Meniu general la sectiunea Cautare Sateliti, printre altele are si functia "EasyFind" si dintr-o dioda (LNB) speciala care are in partea de sus un LED multicolor (rosu, galben, verde), dioda care se poate folosii totodata si la receptia programelor satelit avand chiar un randament bun (0.1dB), sau chiar o antena plata "easy find".
  Procedura este foarte simpla si o poate face oricine. Din meniul decodorului de la Cautare sateliti se apasa sub meniul "EasyFind" si se introduc datele astfel: satelitul dorit, parametrii urmatori (in prealabil in functie de locatia unde se doreste instalarea antenei se copiaza din DishPointer elevatia, azimutul si LNB Skew,(pt unele decodoare mai sofisticate) in functie de satelitul dorit si de locatie, pt o reglare perfecta a antenei) si apoi se aseaza antena cam pe directia sudului (+/-, nefiind nevoie neaparat de o busola). In acest moment Ledul LNBului are culoarea rosie si incepeti rotirea antenei in plan orizontal pana cand Ledul LNBului isi schimba culoarea in galben ceea ce inseamna ca sunteti foarte aproape de directia satelitului respectiv, dupa care rotiti f incet, mai intai in plan orizontal pana Ledul pulseaza in Verde iar apoi in plan vertical pana Ledul verde se opreste din pulsatie si ramane aprins in continuu.
  Atunci strangeti suruburile de fixare ale antenei si sunteti sigur ca ati reglat antena corect pt satelitul dorit.
  Exista si kituri mobile pt acest sistem compuse dintr-o valiza de plastic care contine o parabola de aprox 40 cm, un LNB EasyFind, un receptor SD cu sistem "EasyFind" in meniu, un suport rotativ de fixare a parabolei, cablul cu fise, busola etc, iar pretul nu este chiar foarte mare si tocmai bune de montat la iarba verde, daca semnalul satelitului dorit o permite tinand cont de dimensiunea antenei.

  Vezi AICI cum il foloseste si o b...runeta.

 2. #2
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default

  E roșcată moo antenuță!
  ----------------------------------------------

 3. #3
  Old Men Mentor
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  50.49/4.26
  Posts
  803
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by laur21 View Post
  E roșcată moo antenuță!
  sa vopsit intre timp...

 4. #4
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2012
  Posts
  46
  Posts Thanks / Likes

 5. #5
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2012
  Posts
  46
  Posts Thanks / Likes

  Default

  MICRO EF SINGLE :: Universal Easyfind LNB, 0,1dB, 40mm Feed jucaria costa aproape 20 de euro http://www.reichelt.de/LNB/MICRO-EF-...ICRO+EF+SINGLE

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top