Din informatiile TNTSAT se vor continua operatiunile de securizare asupra canalelor TNT: TMC, NRJ 12, FRANCE 4, GULLI, FRANCE Ô, NUMERO 23 et L'EQUIPE 21.
Deja France2 si W9 incepusera mai demult, evident dupa ce ARTE HD a deschis calea spre acest nou sistem de securizare a canalelor respective. TNTSAT isi informeaza utilizatorii de receptoare satelit via un mesaj aparut pe receptoarele originale ca trebuie sa faca un upgrade cu ultimul firmware pentru a continua sa receptioneze totalitatea canalelor TNTSAT.
Upgrade se face via satelit stingand receptorul din butonul din spate si apoi repornidu-l incepe incarcarea si apoi reactualizarea firmwarelui. Pe toata aceasta perioada nu trebuie stins receptorul ci trebuie lasat sa-si termine upgrade, la sfarsit aparand un mesaj care confirma acest lucru.
TNTSAT a facut si un planing pentru upgradarea receptoarelor, iar pt cei al caror receptoare nu sunt cuprinse in lista planingului, trebuie luat legatura cu situl fabricantului sau cu serviciul "dupa vanzare".
Asta inseamna ca treptat, treptat au sa inceapa ecranele negre (de care aminteam intr-un thread anterior de acel faimos NANO 01) peste mai toate decodoarele care deschideau aceste programe in EMU.
La ora la care scriu acest articol sunt deja unele receptoare care si-au dat ochii peste cap, altele mai serioase care continua sa se agate de acest EMU, (dar asa ca bunica lu Bula, de burlan) totusi viitorul TNTurilor cam asa suna la ora actuala, daca nu s-o gasii iar unii care sa-si piarda noptile ca sa contracareze aceste masuri de securitate si sa-i faca fericiti... "Ce la vie".