Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default ILLUSION M2S PLUS - un pitic cu muschii tari

    Am sa scriu cateva randuri despre un receptor SD din familia CRISTOR si anume ILLUSION M2S Plus (atentie la Plus pt ca este singurul din seria M2S care are si priza Lan (RJ45) pt scos pe Net).
    Acest receptor de marimea unei palme deschise cand l-am vazut prima data acum cativa ani, ma facut sa zambesc si mi-am zis: "ce o mai fii si cu piticu asta...", dar in foarte scurt timp ma convins, precum proverbul românesc ca: "buturuga mica, rastoarna carul mare", fiind cel mai rapid, cel mai performant si cel mai simplu de manevrat din toate receptoarele SD pe care le-am avut.
    Rapid poate din cauza procesorului Fujitsu cu care este echipat, unul din cele mai bune procesoare folosite la decodoare, performant pentru ca dispune de softul Kyng (printre cele mai bune la ora actuala in materie de sharing si complexitate al meniului dar si al posibilitatilor de decriptare ale multiCASului din dotarea aparatului) si simplu de manevrat din pct de vedere ergonomic si al simplicitatii optiunilor din meniu.
    Meniul principal al M2S+ este compus din Editor de Canale, Cautare canale, Configuratie Sistem, Control de acces (foarte important) si Utilitare.
    Am sa detaliez putin acest sub-meniu "Control de acces" care este cheia succesului pt acest mini-decodor.
    In primul rand trebuie ca receptorul M2S+ sa fie transformat in KYNG, cu ajutorul:
    1. cu ajutorul cablului via RS 232 si a programului BOXLOAERv1.4 injectati fisierul M2S Plus FullDSP A2.09
    2. tot via RS232 cablu si KYNG MultiLoader V1.41 injectati pe rand fisierele M2S Plus FullFlash A2.09 apoi M2 BootLoader A2.06 si in sfarsit M2S_Plus_MainSoftware_A2_51
    Din acest moment dupa ce ati reglat celelalte optiuni din meniu la fel ca pt orice decodor si ati facut un scan de canale si ati bagat cablul RJ 45 din routerul vostru pt a scoate scula pe Net, aveti meniul Kyng care trebuie reglat cam asa pt a face lumina:
    Sa descoperim impreuna tainele acestui sub meniu "Control de acces" care da dreptul la cele 4 servere gratuite cu ajutorul carora se face lumina pe f multe canale codate.
    Din acest sub-meniu ajungem pe "Network Setting":
    Din Network Setting reglam ca in imaginea de mai jos Client Activity = ENABLED si la Enable DHCP = ENABLED (restul adreselor se schimba automat), apasati butonul albastru al telecomandei si va apare sub-meniul acesta de unde de la Server Index cu sageata dreata din telecomanda ajungeti pana la Free Servers iar de la Server Activity alegeti unul din cele 4 Free Servers, dupa care EXIT, INREGISTRATI (OK) si iesiti din meniu cu EXIT din nou.
    Din momentul acesta puteti vedea apasand butonul "A" din telecomanda ca icoana Free Serverului este verde si "in use/Decripting" deci LUMINA.
    Daca aveti nevoie sa mai adaugati vo linie CCcam, NewCamd sau eventual sa partajati v-un card local in Radegast (Free Serverele NU SE POT PARTAJA cu niciun protocol), tot din meniul de mai sus dupa ce ati apasat butonul Albastru al telecomandei alegeti 1 (pana la opt) si apoi protocolul pe care-l doriti si reglajele respective ale acestuia.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    178
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Un magazin online care trimite in Romania este? cu google nu am gasit.

  3. #3
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sanyo3 View Post
    Un magazin online care trimite in Romania este? cu google nu am gasit.
    vazusem pe la unu prin Austria AICI ala cu Ethernet de 69€

  4. #4
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    un link gasit de un user si trimis prin PM unde-i mai ieftin, AICI
    cu toate ca sunt niste greseli prin descrierea lui in primul rand trebuie sa se numeasca M2S + sau eventual M2S E (ethernet) si alta si mai groasa aici: "Linux Kernel für LAN und RS232 Schnittstelle" eu inclin sa cred ca este acelasi descris de mine mai sus

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2015
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va salut, am primit un astfel de receptor si lam transformat in King,dupa tutorialul tau,tot a mers ok dar nu pot sa il scot pe net,nu ii da automat ip de la rooter,ledul de la ethernet din receptor e aprins,poti sa imi dai o solutie? ( cand scot si bag cablul de internet,se aprinde si ledul verde putin,dar portocaliul e aprins permanent )

  6. #6
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by alinutz View Post
    Va salut, am primit un astfel de receptor si lam transformat in King,dupa tutorialul tau,tot a mers ok dar nu pot sa il scot pe net,nu ii da automat ip de la rooter,ledul de la ethernet din receptor e aprins,poti sa imi dai o solutie? ( cand scot si bag cablul de internet,se aprinde si ledul verde putin,dar portocaliul e aprins permanent )
    in primul rand daca ai meniul Kyng ca in pozele de mai sus (deci daca l-ai transformat din Ilusion in Kyng), verifica la information systeme ca ai varianta de soft 2-59.
    apoi cu cablu RJ45 bagat (in ruter si receptor) apesi Menu-Control de acces-Network setting. aici in fereastra deschisa la Client activity alegi ENABLED si la enabled DHCP alegi ENABLED.
    in acel moment ar trebui sa iti apara la User IP adresa de IP atribuita de ruter Decodorului (poate cu 1 mai mult decat cea a PCului), la Subnet Mask trebuie sa iti apara SubNet Mask a ruterului iar la Gateway adresa de Gateway a routerului.
    daca nu este cazul atunci mai dezactiveaza si reactiveaza la Clent activity si la Enabled DHCP inca o data de la Enabled la Disabled si din nou Enabled pt amandoua. Am observat la unele routere ca nu vede receptorul ca sa-i atribuie o adresa si atunci incearca sa-i dai o adresa manual scriind cifrele respective in casutele existente.
    Exemplu: (la calculatorul tau intr-o fereastra de comanda daca scrii un ipconfig ai sa vezi adresa IP atribuita de ruter sa zicem 195.255.200.100 Subnet mask: 255.255.255.0 (aceiasi mereu) si pasarela (Gateway): 195.195.195.195. (aceiasi mereu), atunci ii dai manual adresa urmatoare: 195.255.200.101 iar ultimele doua raman aceleasi si incerci si asa.
    Apoi in aceiasi fereastra de Network setting apesi butonul albastru de la telecomanda si se deschide alta fereastra unde la Server Index schimbi pana ajunge pe Free Servers iar la Server activity alegi un server (de la 1 la 4, pe care-l vrei), apoi Exit, te intreaba daca vrei sa salvezi alegi YES si gata. daca totul este OK atunci daca apesi butonul A din telecomanda, icoana Free Serverului ales (1 la 4) trebuie sa fie VERDE.
    daca nu vrea sa ia adresa IP este ori din ruterul tau ori un defect al modulului Network (putin probabil)

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2015
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu vrea nici cum,cu softul din nainte iesea pe net ( softul de illusion)

  8. #8
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    fa un factory reset (all) si mai incearca odata, daca nu functioneaza este din ruterul tau care nu il vede.
    daca ai posibilitatea de a imprumuta de la v-un prieten un modem/ruter care atribuie adrese scurte (gen 10.0.0.1 de exemplu) va functiona precis.
    ca varianta de soft ai in el ? ai meniul Kyng ca in imaginile de mai sus ?

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2015
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am exact ca in imaginile de mai sus,acum am pus o linie in el de la serverul meu,cu ip-ul serverului si merge ok,dar tot nu a alokat ip rooterul,il las asa cum ziceam merge ok.

  10. #10
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2015
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am pus un ip manual in receptor

  11. #11
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    normal ledul dinspre partea de jos a receptorului de la fisa de intrare RJ 45 trebuie sa fie Oranj iar cel din partea de sus mai clipoceste din cand in cand in Verde.
    deci sa inteleg ca ai pus IP manual si acum Free Serverul ales de tine din cele 4, cand apesi butonul A din Telecomanda este Verde?
    cred ca in curand va aparea o varianta si la SDuri pt marirea numarului de free servere la 10 si poate cu noua varianta nu vei mai avea probleme cu alocarea Auto a IPului.

  12. #12
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acu ca venii vorba, acest decodor se poate transforma si in Dongle, adica sa ia informatiile necesare decriptarii de pe satelit si nu dupa Internet. Pentru aceasta trebuie sa avem 2 decodoare care sa aiba protocolul "TWIN PROTOCOL", un cablu RS232 pentru a racorda cele 2 decodoare, 2 parabole (sau o parabola multi LNB), evident 2 cabluri separate care ajung la cele 2 decodoare.
    Procedura:
    - Incarcati si flashati (rescrieti softul) decodorul M2S (sau alt decodor Kyng) cu ultima varianta de Dongle (actual aceasta de AICI
    - racordati decodoarele intre ele cu ajutorul cablului RS232,
    - Trebuie stiut ca din momentul rescrierii softului telecomanda aparatului nu mai este functionala direct, deci singura modalitate a regla satelitul(ii) de dongle sunt butoanele din fatada aparatului. cu o mana trebuie apasat pe butonul de schimbare de canale si cu cealalta mana folosii telecomanda, deoarece daca nu se tine apasat pe butonul Canal+ sau Canal- telecomanda nu functioneaza, sau apasat odata butonul ↑ si odata pe butonul ↓ succesiv ca sa functioneze telecomanda. satelitii de Dongle se pot schimba si cu ajutorul butonului "Standby" din fatada aparatului si veti vedea afisat succesiv Sat1, Sat2, Sat3 unde:
    Sat1 este Eutelsat W3A 7°E, Sat 2 este Eutelsat W6 21.6°E si Sat 3 este Atlantic Bird1 12.5°W.
    - apoi se selectioneaza satelitul de Dongle (cel a carei antena este orientata spre satelitul de Dongle), se salveaza si se iese din Meniu.
    Trebuie stiut ca in afara de functia Dongle, cum este deja activat protocolul Radegast se poate partaja si un card in local bineinteles. (pt aceasta se intra in Meniul Network setting si se activeaza functia "server" si se alege un port.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top