Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  2,670
  Posts Thanks / Likes

  Default Cometă vizibilă cu ochiul liber

  ncepnd de duminică, romnii vor putea fi martorii unui fenomen foarte rar: apariţia unei comete pe cer, care va putea fi văzută cu ochiul liber.

  n primele zece zile după data de 10 martie, cometa se va afla la depărtarea cea mai mică de Soare. Cometa se va afla la depărtarea minimă de Soare (45.110.041 km) pe 10 martie, ora 6 - ora Romniei, şi va fi aşa de strălucitoare, nct o vom putea vedea cu ochiul liber. Pentru a vedea cometa avem nevoie de un orizont vestic liber. Orice loc din care putem vedea Soarele la apus este bun, chiar dacă este situat n oraș. Astronomii spun, nsă, că obiectul spaţial poate fi observat mai bine n afara oraşelor, unde nu există o poluare luminoasă aşa de mare.

  Libertatea.ro

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Aug 2010
  Location
  Romania
  Posts
  153
  Posts Thanks / Likes

  Default Cometa Pan-Starrs


 3. #3
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  2,670
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Approaching Comet Pan STARRS To Light Up The Sky In March 2013 4. #4
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Aboard the Destiny
  Posts
  3,184
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Dupa 2 seri de observatii concluzii:
  Cometa chier este vizibila cu ochiul liber insa: trebuie sa ai o vedere perfecta catre apus, iar cometa devine vizibila cu cca 1 ora dupa ce a apus soarele, si ramane vizbila fara ajutoare pt cca 20 de minute. Insa: cometa este micuta, deci sa nu va asteptati la ceva spectacol mare cum promite in noiembrie cometa ISON si cum a promis PRO TV-ul si la PanSTARRS. Daca exista o umiditate ridicata sau catre apus aveti un oras care emite poluare luminoasa uitati de vizibilitate. Este foarte foarte jos pe cerul de apus si aveti nevoie de conditii aproape perfect pentru a vedea fara ajutor. Cometa este usor vizibila insa cu un binocular, am reusit sa gasesc fara probleme si cu binocular 7x50 si cu 12x50. Un telescop va ajuta foarte foarte mult, insa aveti nevoie de un ocular cu grosisment mic, eu folosesc pentru observatii un ocular pe 2" de 30mm, si am un grosisment asa de numai 25x si asa vad cel mai bine.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top