Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
 1. #1
  Old Men Mentor
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  50.49/4.26
  Posts
  803
  Posts Thanks / Likes

  Default Clarke-Tech & Technomate

  Am sa descriu in acest thread o serie de receptoare "pereche" HD de foarte buna calitate Clarke-Techurile (germane) si Technomaturile (englezesti).
  Pentru ce am scris pereche? pt faptul ca aproape toata seria celor germane au corespondentul lor englezesc (sau invers, deoarece aici este o adevarata polemica despre care sunt cele originale si care sunt copiile, dar asta-i un alt subiect)). Nu am sa scriu despre cele cu sistem Linux, cu toate ca s-ar merita, doar despre cele conventionale.
  Am sa incep cu Clarke Tech 6600 HD SST PVR.
  Un decodor cu o dimensiune destul de generoasa, datorita dotarilor pe care le are CT 6600 are un cadran de afisaj destul de mare pe care se afiseaza numele canalului pe care zapam si alte informatii privind canalul respectiv.
  In mijloc are un buton luminat cu albastru (lumina pe care o putem stinge din meniul receptorului daca nu ne place) buton pentru Pornit/Oprit, incadrat de 4 butoane directionale Sus/jos - Dreapta/stanga, de o parte si de cealalta aflandu-se butoanele de Meniu si Select.
  In partea dreapta a receptorului se afla amplasamentul pentru instalarea Hard diskului cu o capacitate maxima de 1To (2.5 sau 3.5' tip SATA), foarte usor de instalat accesibil cu ajutorul unui capac clipsat si o fise de conectare.
  Tot pe fata se gaseste un capac care odata deschis da acces la o fise de conectare USB, 2 lectoare de card (Conax nativ dar multi CAS) si 2 amplasamente de module PCMCIA. In spatele receptorului se gasesc suficiente amplasamente de conectare pe masura acestui aparat si anume:
  - 4 prize de intrare/iesire tip F pentru cele 2 tunere satelit si 2 prize IEC intrare/iesire pentru TNT terestru. In analogic are 2 prize peritel, TV si VCR o iesire RCA si yPrPb pentru HD si o iesire RCA video/audio stereo. Iesirea HDMI este completata de o iesire audio numerica optica, dar mai gasim inca o priza USB, un port Ethernet RJ45 si o priza RS 232.
  Tot in spate mai gasim butonul de Pornire/Oprire generala si intrarea de aer ventilat. Telecomanda este una completa, cu suficiente butoane pentru satisfacerea celor mai exigente cerinte si usor de manevrat.
  Inaintea primei utilizari se instaleaza Hardul si vom avea un mesaj pe ecran in germana: "Sie möchten die HDD formatieren" usor de dedus, "trebuie sa formatati discul" se apasa pe OK si in cateva secunde totul este gata de folosire. Dupa aceasta operatiune si dupa ce am ales parametrii proprii tarii de unde il folosim (limba, fus orar, limba meniu, etc) la fel ca pentru orice receptor nou, trebuie sa alegem felul de cuplare al celor 2 tunere, cel de-al doilea tuner fiind folosit pentru a inregistra o emisiune in timp de vizionam o alta.
  Pentru aceasta in Meniu la "Tuner Conection" avem 3 scheme de cuplaj: "Loopthrough" (un singur LNB alimenteaza cele 2 tunere legatura se face cu ajutorul unui pontaj de cablu in diagonala), cu o limitare de vizualizare/inregistrare cu aceiasi polaritate, "Separare" pentru un LNB Twin si "Twin" pentru mai multe LNBuri cu comutator DiSEqC (1.0 de la 1 la 4 si 1.1 de la 1 la 16). Receptorul dispune si de functiunea USALS pentru motor DiSEqC si introducand coordonatele geografice, in latitudine longitudine in Meniul "Reglaj cu motor" si validand USALS pentru fiecare din satelitii doriti, antena se pozitioneaza singura imediat pe sateliti care i-ati selectionat.
  Dupa aceste reglaje putem incepe cautarea canalelor, foarte eficace si care se poate face si in "retea" pe Net. Acest receptor dispune si de o cautare oarba, manuala si o cautare cu ajutorul PIDului, permitand constituirea a 16 liste favorite si a 10.000 de canale memorizate.
  Meniul aparatului este foarte bine organizat si permite stocarea fisierelor pe chei USB sau pe Hard, transferarea acestora pe calculator, citirea fisierelor JPG sau MP3, etc.
  Cu ajutorul ultimelor firmware usor de gasit cu ajutorul Google este dotat cu EMU, CCCam si NewCamd si cu ajutorul meniului secret 8282 are acces la editarea keylor iar 8281 da acces la cofigurarea serverelor pentru sharing.
  Functia de inregistrare este foarte usoara, stocarea se face pe hardul intern si avem un control asupra fisierelor inregistrate, "File List", cu ajutorul telecomandei. Posturile HD sunt marcate imediat de o icoana pe panoul frontal dar si de o eticheta HD cu albastru in listele de favorite. Exista posibilitatea unei trieri automate cu ajutorul primei literi a postului dorit, cu ajutorul unui buton al telecomandei de a revenii pe unul din ultimele posturi zapate. Mai are functionalitatea de Zoom si afisarea mai multor canale simultan in Mozaic (1x2, 2x2, 2x3, sau 3x3).
  Din testele facute de mine pot spune cate ceva despre acest receptor pur HD si anume: POZITIV
  - calitatea imaginii este exceptionala, chiar si canalele SD se vad de parca ar fi HD,
  - cartela Focus merge de minune, autoupdate de coduri fara probleme, zapingul este instantaneu iar calitatea imaginii este ireprosabila (la fel ca un HD la un decodor de duzina), as putea spune cea mai buna din cate receptoare am probat pentru acest pachet,
  - TNTsat prin EMU, cu ultimele firmware si sharing ok in afara TNTului terestru care se prinde cu o antena de camera (evident acolo unde este transmis acest gen de programe).
  - inregistrarile/redarile si programarea acestora, fara cusur,
  - meniul foarte complet bine structurat si functional,
  - probele facute cu Powercam si Asoncrypt (card Canal + HD/Canalsat) fara probleme de freezing si zapping instantaneu,
  - tunerele foarte sensibile, gaseste foarte bine programele cu semnal mai slab, analizator de spectru deasemenea,
  - pe telecomanda sunt butoane pentru orice ai dorii sa obtii de la decodor, sunet/imagine/inregistrare/redare/informatii/grupuri liste favorite/mozaic/Zoom/stop imagine, etc etc
  - suport (firmware, programe editare liste, documentatie, softcam key, etc) foarte bun.
  NEGATIV
  - demaraj mai greoi datorita initializarii hardului (5-10 sec),
  - editare canale in liste favorite cu ajutorul telecomandei,
  - pret cam mare (dar nu se poate calitate si pret mic).
  alte functiuni aici http://www.youtube.com/watch?v=GSEwU7muLeM

  Caracteristici Tehnice:
  HD Satellite & HD Terrestrial Receiver with Blindscan + Ethernet + + 10,000 Channels + Front & Rear USB 2.0 PVR Ready Ports: Recording, Timeshift, Music/JPEG & Software Download 2x Conax Card Reader Slot + 2x CI Sot + HDMI & Component output....
  Features
  2 DVB-S/DVB-S2 Satellite Tuner & 1 DVB-T Terrestrial Tuner compliant (MPEG2 / MPEG4 / H.264)
  Video resolution 576i & 576p, 720p & 1080i supported
  2 Smart Card Reader & 2 Common Interfaces (2CI)
  HDMI & Component Output (YPbPr) with Hardware Upscaler to Improve Picture Quality
  Very Fast & Detailed Hardware Blind Search (power scan)
  Ethernet Communication Port
  2x USB Ports ( 1x Front + 1x Rear Ports)
  10,000 TV & Radio Channels
  USB 2.0 PVR Ready via USB External Device or an internal HDD
  USB PVR Features: Rewind/Forward, Slow Motion Rewind/Forward, Timeshift (Pause Live TV) & Record
  Scrambled/Free-To-Air (FTA) Channels & Record current channel and playback a recording at the same time
  Music player & JPEG viewer via USB 2.0&HDD
  Fast Software & Channel List download via USB 2.0
  2 Scart Outputs with RGB Support
  Fully Featured VFD text Front Panel Display
  Super sensitive tuner for very weak signals
  Dolby Digital Optical S/PDIF
  Dolby Digital by HDMI
  DiSEqC 1.0 / 1.1 / 1.2 & 1.3 (USALS) compatible
  Auto Navigation system – select as many satellites as you want to search
  On-screen display with true full color resolution
  Enhanced 16 Favorite channel groups
  Channel control by: Favorites, Lock, Skip, Move & Delete
  Channel sort by: All, Alphabet, Transponder & CAS
  Parental, Installation & Receiver Lock
  Multilingual OSD Menu: English, Spanish, Portuguese, French, Dutch, German, Italian, Turkish, Arabic, Russian, Greek, Czech, Romanian, Persian
  Fast & Easy-To-Use Menu System
  Extended EPG and program reservation on EPG
  Teletext & Subtitle by OSD and VBI
  Last channel memory function
  Factory default channel list
  Various games
  Software & channel list upgrade via RS-232C: PC to STB, STB to PC, STB-STB and USB
  Zoom function on Pause & Live channel
  Multi picture display
  SCPC & MCPC receivable from C/Ku band satellites LNBs supported: Universal, Single, Single S & C band wideband LNBs
  4:3 & 16:9 Screen Formats
  90-250V AC 50/60 Hz
  LNB Short Circuit protection onboard
  Software & channel list upgrade via RS-232C: PC to STB, STB to PC, STB-STB and USB
  Threadul va continua cu altele receptoare din aceasta serie

 2. #2
  Old Men Mentor
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  50.49/4.26
  Posts
  803
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cateva mici precizari care mi-au scapat din descrierea Clarke-Techului 6600 SST PVR si anume: acest receptor este prima varianta a acestui type deoarece mai nou a iesit si a doua varianta care poarta acelasi nume cu extensia PLUS la sfarsit si care spre deosebire de primul are un singur lector de card in locul celor 2, in rest totul este identic. (atentie firmwarele sunt diferite)
  O alta precizare, cred ca destul de importanta pentru unii, este meniul secret al acestui aparat. Trebuie stiut ca facand un upgrade cu ultima varianta de firmware gasita pe siturile de "specialitate", NU aveti acces direct la meniul secret (8282 sau 8182...). Pentru a avea acest meniu secret trebuie cautata varianta de firmware 102.stb (se gaseste sub forma de .rar sau .zip) si luat din acest pachet numai "MODULE 002.stb".
  Dupa ce ati facut upgrade cu ultima varianta de firmware(de preferat cu ajutorul cablului via RS232, imediat, mai faceti un upgrade cu Module_002.stb (care este valabil si pt celelate tipuri de Clarke Tech 5100. 5000 etc, evident si pt varianta 2a) si apoi procedura normala cu "set factory default" si injectarea listelor de favorite (salvate initial inainte de upgrade pe un stick USB) via stick USB. Abia din acest moment dispuneti de meniul secret si il puteti baga la sharuiala (un meniu foarte corect si usor de utilizat direct din telecomanda).

 3. #3
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2008
  Location
  Europa
  Posts
  585
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Da este un receptor foarte bun ,il am eu 6600 SST,dar mai am si ET9000,acesta e linux si e super tare,de fapt e la aceiasi inaltime cu dream e Vu+

 4. #4
  Old Men Mentor
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  50.49/4.26
  Posts
  803
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by Vicu432 View Post
  Da este un receptor foarte bun ,il am eu 6600 SST,dar mai am si ET9000,acesta e linux si e super tare,de fapt e la aceiasi inaltime cu dream e Vu+
  pai adauga si mneata un post cu CT-9000 ca sa fie threadul complet si lumea informata.

 5. #5
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2008
  Location
  Europa
  Posts
  585
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by antenutze View Post
  pai adauga si mneata un post cu CT-9000 ca sa fie threadul complet si lumea informata.
  Uite aici http://www.clarke-tech.com/produkte?...tryid=41&lang=

 6. #6
  Old Men Mentor
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  50.49/4.26
  Posts
  803
  Posts Thanks / Likes

  Default  Fratele geaman al Clarke-Techului 6600 nemtesc este Technomatul 7102 HD PVR (sau daca vreti seria TM 7100) englezesc. De fapt numai cutia este diferita pt ca interiorul este identic sau daca-l intoarceti cu spatele este Copy/Paste cu CT-ul.
  Pentru aceasta tote datele scrise mai sus despre CT-6600 sunt valabile si in cazul TTM 7102, deci eventual am sa adaug numai unele impresii sau concluzii despre acesta din urma, unele care mi-au scapat la primul thread.
  Un lucru bun este faptul ca se pot conecta surse la iesirile din spatele aparatului prin HDMI dar si prin RGB/SCART simultan. Partea negativa ar fi lipsa posibilitatii transferarii directe prin FTP a fisierelor inregistrate, direct pe calculator(pentru moment), datorate lipsei unei intefate adecvate in meniul aparatului, deci totul se face cu ajutorul tranferarii via stickul USB (2 intrari, una in fata, cealalta in spate).
  O diferenta intre cele 2 aparate este la design-ul meniului, net favorabil Technomatului (care este mai placut ochiului iar al CTului mai sobru) dar si multi CASurile Tehnomatului mai eficiente (cardul de TNT se misca bine in el, mai putin canalele HD cu "nano" unde sa dat stingerea pentru moment). O alta deosebire fundamentala care intereseaza pe multi este dupa cum aminteam procedura de implementare a meniului secret in cazul CT-ului este aceiasi, atat ca fisierul cu pricina nu se mai numeste Module_002p.stb (apropo, am uitat sa adaug "p" in thredul de mai sus) ci se numeste "ADDON_002p.stp" aflandu-se in zippul aceluiasi firmware 102.stb (de la Technomate evident).
  (dupa cum observati firmwarele lor au aceiasi extensie .stb dar au o diferenta in scriptul lor in primul rand in ceea ce priveste tipul aparatului, dar am sa vorbesc despre asta in threadul viitor).
  Ca impresie generala si unul si celalalt sunt 2 scule de mare calitate cu o redare a imaginii HD si sunetului, impecabila, cu un raspuns la zaping foarte bun, fara freeze sau buguri de vre-un fel sau altul care in afara defectului ca sunt cam scumpe nu prea au alte cusururi si pot satisface majoritatea posesorilor mai mult sau mai putin exigenti.

 7. #7
  Old Men Mentor
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  50.49/4.26
  Posts
  803
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Clarke-Tech 5100 HD Combo Plus & Technomate 6900 HD Combo Plus
  Am sa scriu cate ceva despre fratele mai mic al receptorului descris in postarea anterioara si anume Clarke-Tech 5100 HD Combo Plus si omologul sau englezesc Technomate 6900 HD combo plus (aceiasi marfa in alt ambalaj dupa cum aminteam).
  Ca si receptorul descris in postarea anterioara si acesta dispune de suficiente atuuri pentru a seduce pe cei ce doresc sa achizitioneze un decodor pur HD de calitate germana sau englezeasca (asamblate pe undeva prin Corea de Sud si ambalate diferit, pana la urma dar dupa patent occidental) si pe care l-am vazut la vanzare si pe un sit online românesc.
  Majoritatea optiunilor sunt aceleasi ca si la fratele lui mai mare numai ca acesta din urma este dotat decat cu un tuner satelit (DVB-S, DVB-S2) si un tuner terestru TNT(DVB-T), un singur lector de card (Conax embeded si multi CAS), 2 sloturi CI, 2 prize USB (fata si spate), 2 prize peritel pentru semnalul analogic, 1 priza HDMI pentru semnalul numeric, 1 priza sATA pentru un hard extern, priza Ethernet RJ45 pentru a cupla aparatul la Net, iesire/intrare RCA video/audio si yPrPb.
  Dimensiunea aparatului este mai redusa decat cea a precedentului, incadrandu-se in cea a unui decodor mediu, dar panoul frontal este bine structurat cu un afisaj generos in culori calde care dau indicatii asupra canalului, numele acestuia, daca este HD sau SD, si altele in functie de optiunea aleasa din telecomanda. Dedesubtul acestui cadran se gasesc 6 butoane lineare pentru Menu, Select, Volum, Canale, iar in partea stanga se gaseste butonul Pornit/Oprit luminat in culoare albastra, lumina care se poate oprii din Meniul aparatului daca este deranjanta.
  La fel ca si primul decodor si acesta dispune de un Meniu generos si bine structurat, de aceiasi telecomanda ca si primul si aceleasi optiuni, mai putin hardul intern, cele 2 tunere satelit si un cititor de card in minus.
  Suportul software este foarte bun, chiar daca nu are acelasi soft ca primul si la acesta se poate face un Upgrade cu ultimul soft cu EMU integrat, si cu Meniul secret 8282 pentru editarea cheilor sau 8281 pentru configurarea serverelor de sharing (Acelasi Module_002p.stb respectiv ADDON_002p.stb ca si cele de mai sus).
  Demarajul aparatului este mai rapid decat primul (datorita lipsei hardului intern), scanarea programelor foarte buna, tunerul foarte sensibil, blind scan, manual, PID, USALS sau Spectrum Analyser fac parte si din meniul acestuia.
  Cardul Focus (Conax) este foarte bine acceptat, zapingul fiind foarte rapid (< 1sec.), iar update la key se face fara freezing, instantaneu.
  Se pot face 16 liste de favorite cu ajutorul aceluasi soft ca si cel precedent, CTechEditorStudio (3.18 actual), listele de favorite mergand de la unul la celalalt fiind in acelasi format de fisier CNDF si se pot introduce foarte simplu in STB via un stick USB sau a programului cu care se face si upgrade, ctechupP (via RS 232 si a cablului nul modem). Aceasta operatiune de upgrade de firmware se face tot atat de bine si cu ajutorul unui stick USB din Meniul aparatului: Menu - Storage - Transfer Date - si fisierul.STB (tot aici se pot salva key, configuratie sharing, soft STB, liste favorite pe stikul USB)
  Parerea mea generala este: la fel ca si la primul, un aparat foarte bun, calitatea germana obliga, unde posturile HD se vad lacrima iar cele SD par a fi HD.

  Date Tehnice:
  2 High Definition Tuners: DVB-S/DVB-S2 Satellite & DVB-T Terrestrial compliant(MPEG2 / MPEG4 / H.264)
  Video resolution 576i & 576p, 720p & 1080i supported
  1 Smart Card Reader & 2 Common Interfaces (2CI)
  HDMI & Component Output (YPbPr) with Hardware Upscaler to Improve Picture Quality
  Very Fast & Detailed Hardware Blind Search (power scan)
  Ethernet Communication Port
  eSATA Port
  2x USB Port ( 1x Front + 1x Rear Port)
  10,000 TV & Radio Channels
  USB 2.0 PVR Ready via USB External Device
  USB PVR Features: Rewind/Forward, Slow Motion Rewind/Forward, Timeshift (Pause
  Live TV) & Record Scrambled/Free-To-Air (FTA) Channels & Record current channel and playback a recording at the same time
  Music player & JPEG viewer via USB 2.0
  Fast Software & Channel List download via USB 2.0
  2 Scart Outputs with RGB Support
  Fully Featured VFD text Front Panel Display
  Super sensitive tuner for very weak signals
  Dolby Digital Optical S/PDIF
  Dolby Digital by HDMI
  S-Video Output
  DiSEqC 1.0 / 1.1 / 1.2 & 1.3 (USALS) compatible
  Auto Navigation system ? select as many satellites as you want to search
  On-screen display with true full color resolution
  Enhanced 16 Favorite channel groups
  Channel control by: Favorites, Lock, Skip, Move & Delete
  Channel sort by: All, Alphabet, Transponder & CAS
  Parental, Installation & Receiver Lock
  Multilingual OSD Menu: English, Spanish, Portuguese, French, Dutch, German, Italian,
  Turkish, Arabic, Russian, Greek, Czech, Romanian, Persian
  Fast & Easy-To-Use Menu System
  Extended EPG and program reservation on EPG
  Teletext & Subtitle by OSD and VBI
  Last channel memory function
  Factory default channel list
  Various games
  Software & channel list upgrade via RS-232C: PC to STB, STB to PC, STB-STB and USB
  Zoom function on Pause & Live channel
  Multi picture display
  SCPC & MCPC receivable from C/Ku band satellites LNBs supported: Universal, Single, Single S & C band wideband LNBs
  4:3 & 16:9 Screen Formats
  90-250V AC 50/60 Hz
  LNB Short Circuit protection onboard
  Software & channel list upgrade via RS-232C: PC to STB, STB to PC, STB-STB and USB
  Standby under 1 Watt

  Teste germania opinie generala:
  Infosat = foarte bun
  Satvision = bun (85%)
  Sat + Kabel = bun (74.7 din 100)
  si aici se stie ca nemtii sunt foarte exigenti pt ca au de unde compara.

  Mica anecdota in legatura cu softurile acestor aparate (si a celor putin mai mici din seria lor respectiv Clarke-Tech 5000 respectiv Technomat HD seria 5000)
  De la inceput vreau sa mentionez ca urmatoarele randuri nu se pot pune in practica decat de acei care-si asuma riscul si stiu bine ce fac, pentru a nu ramane cu un receptor care si-a dat ochii peste cap.
  Softurile acestor aparate dupa cum ati remarcat poarta aceiasi extensie si anume .stb dar au unele mici diferente care se pot modifica de catre cunoscatori pentru a devenii interschimbabile. (se pare ca originalele sunt facute de aceiasi companie Hub-tech)
  Problema interschimbarii softurilor sa pus in momentul in care sa gasit un destept de chinez pripasit prin Hong Kong, care a facut 2 clone a acestor aparate (seria CT5100 si CT5000) pentru care a implementat 2 softuri (din nou softurile bata-le vina) care se misca mult mai rapid decat originalele numite sugestiv Dr. HD F16 respectiv Dr. HD F15 (de la doctor, adica mare specialist si F16 adica avioanele de lupta F16, foarte rapide).
  Prima diferenta dintre aceste softuri ar fi denumirea lor in firmware, primul offset 0000000010-00 unde CTul are 10, TMul are 08 iar Dr. F16 are 22.
  Parerea mea este ca nu trebuie sa ne luam dupa avioane, daca tot vrem un Dr. F16 mai bine-l cumparam direct cu softul lui decat sa incercam sa transformam o scula buna si scumpa ca CT si TM si sa ramanem cu ochii-n soare uitandu-ne pe Net dupa avioane, deci de asta am si numit-o "anecdota".
  Totusi daca sunt si curajosi trebuie sa se inspire din threadurile forumurilor de pe la rusi care au facut asa ceva mai demult.

 8. #8
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2005
  Location
  Iasi / SE UK
  Posts
  1,046
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Am avut 6900 HD Super + si din cate stiu e singura versiune 6900 cu port lan , versiunea Combo nu are asa ceva , doar share prin SSSP .

  Super receptor , in fine , singurul dezavantaj e ca e foarte mare ...
  DM-800 clona SIM201 bl84 , Cristor Atlas 100HD

 9. #9
  Old Men Mentor
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  50.49/4.26
  Posts
  803
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by mariust5 View Post
  Am avut 6900 HD Super + si din cate stiu e singura versiune 6900 cu port lan , versiunea Combo nu are asa ceva , doar share prin SSSP .

  Super receptor , in fine , singurul dezavantaj e ca e foarte mare ...
  foarte corecte remarcile tale, eu am testat (de fapt il si am inca) pe cel Combo (fara RJ45) dar este acelasi cu TM Super + mai putin priza Lan, la CT Combo este priza RJ45

 10. #10
  om fain' Expert
  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Dublin
  Posts
  4,392
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by mariust5 View Post
  Am avut 6900 HD Super + si din cate stiu e singura versiune 6900 cu port lan , versiunea Combo nu are asa ceva , doar share prin SSSP .

  Super receptor , in fine , singurul dezavantaj e ca e foarte mare ...
  Eu inca il mai am in pod,a fost primul meu receiver HD TM 6900 HD ! De pe vremea cind mergea sky DE cu key

 11. #11
  Old Men Mentor
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  50.49/4.26
  Posts
  803
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by mariuss View Post
  Eu inca il mai am in pod,a fost primul meu receiver HD TM 6900 HD ! De pe vremea cind mergea sky DE cu key
  pai daca e varianta cu priza LAN il poti baga la sharuiala sau ambele variante cu ultimul firmware mai deschide cate ceva in EMU (TNTSATul francez pe Astra, etc,) cardul de Focus se misca impecabil, chiar si sistemul SmartWi merge perfect, deci nu se poate spune ca-i demodat, multi ar vrea sa aiba un astfel de receptor...

 12. #12
  om fain' Expert
  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Dublin
  Posts
  4,392
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by antenutze View Post
  multi ar vrea sa aiba un astfel de receptor...
  Adevarul e ca ai dreptate

 13. #13
  Old Men Mentor
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  50.49/4.26
  Posts
  803
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ultimul nascut al familiei Clarke Tech, Clarke Tech 4100 HD Plus (Clarke Tech 4100 HD)(singura diferenta este ca cel cu PLUS are 2 lectoare de card, Conax embeded iar celalalt 1 lector de card) este succesorul primului HD al familiei, CT-3100 HD, dar cu o tehnologie mai noua din punct de vedere hardware si firmware.
  In primul rand procesorul este mult mai rapid (550MHz 850DMips), ambele poseda priza RJ45 pentru Net si OSD full HD, MKV/DivX player video, servicii Web (Youtube, Google Map, Meteo, Radio internet) un meniu modern, poate citi fisierele in NTFS si un analizor de spectrum.
  De altfel Meniul aparatului il puteti descoperii AICI
  Nu am sa descriu in detaliu acest aparat deoarece are aceleasi optiuni ca si celelalte precedente si nu ar fi cazul sa ma repet, singura diferenta vizibila ar fi posibilitatea citirii fisierelor NTFS fata de numai FAT32 ale precedentelor dar si o pre-programare din fabrica a receptorului pentru Astra si Hobird.
  La fel ca si celelalte tunerul (SHARP) este foarte sensibil si capabil sa prida posturile cu semnal destul de redus.
  Un adevarat HD acest receptor care nu isi dezamageste cumparatorii.


  Date Tehnice:
  System capabilities
  Fully HD DVB compliant

  Satellite Connector
  IEC 169-24, female

  LNB/Tuner input
  Frequency range 950MHz ~ 2150MHz
  Signal level -65dBm ~ -25dBmDC
  LNB supply 13/18V, max 400mA
  LNB switch control 22KHz
  DiSEqC Ver 1.0/1.1/1.2/USALS Compatible

  Demodulator
  Front end DVB-S/S2 QPSK, 8PSK, 16APSK, 32APSK
  Symbol rate DVB-S : 2~45Msps, DVB-S2 : 10~30Msps(QPSK) 10~30Msps(8PSK)36Msps(16APSK), 27Msps(32APSK)
  Spectral inversion Auto conversion

  System resource
  Processor 32bit processor (550MHz, 850DMIPS)
  DDR3 128Mbyte
  FLASH 8Mbyte

  Video/Audio decoder
  MPEG MPEG-2, MPEG-4, H.264
  Data Rate up to 15M bits/s
  Resolution 1920 X 1080P/i, 1280 X 720P, 720 X 576P/i
  Video format PAL
  AspectRatio 4:3,16:9
  Teletext DVB compliant
  MPEG Audio MPEG 1 layer I/II, MPEG 2 layer II, AC3 Dolby Digital
  Type Mono, Stereo, Joint Stereo
  Sampling rates 32, 44.1 and 48 KHzSerial data interface 9pin D-sub male, Max 115K bps
  Remote control Code NEC-IR
  Operating condition up to 7 Meter
  USB Supply DC 5V Max 500mA

  Front Panel
  Cardreader 2x Cardreader CONAX
  CI-Slot 1x CI-Slot
  Button Channel +/-, Power/Standby

  Power supply
  Power consumption max 25W/ standby 1W
  Supply voltage AC 100V ~ 250V
  Supply frequency 50Hz ~ 60Hz

  Rear Panel
  connectors Video 1 X RCA cinch
  Audio L/R L 1 X RCA cinch/ R 1 X RCA cinch
  S/PDIF Fiber Optic
  HDMI Digital Video/Audio Output/Standard 1.3a
  LAN RJ-45
  Digital tuner input IEC 169 - 24
  Loop-through tuner IEC 169 - 24
  Serial Data 9pin D-sub

  General Data
  Size (W x H x D) 260 x 53.5 x 181 (mm)
  Weight (Net) 1.8 Kg

  o super oferta pt acest decodor prin Austria unde-ti primeste vechiul Clarke-Tech (chiar si defect) si iti deduce 59€ iar pretul acestuia nou revine la 140€ (vezi AICI

 14. #14
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2006
  Location
  baia-mare
  Posts
  371
  Posts Thanks / Likes

  Default

  exact acest model de receptor satelit Clarke Tech 4100 HD Plus detin/folosesc si eu
  in urma testelor efectuate de mine pot sa va confirm ca turnerul este sensibil
  pacat ca nu este si versiunea combo sat-digital terestru

 15. #15
  Old Men Mentor
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  50.49/4.26
  Posts
  803
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cateva info despre meniul secret al acestor aparate:
  Din telecomanda daca apasati:
  - 8282 apare un submeniu cu editor de chei pt toate sistemele criptate;
  - butonul "MUTE" si apoi butonul "EXIT", apare editorul de chei numai pt canalul pe care sunteti;
  - 8280 apare editorul de chei BISS
  - 8281 meniu sharing
  - butonul "MUTE" apoi "EXIT" si apoi "TEXT", apare Nagra Boxkey;
  - 0103 se reseteaza PIN (PINul de securitate pt meniu se reseteaza, daca l-ati uitat pe cel ales).

  MENIUL de DIAGNOSTIC
  Cu receptorul in modul Stand-By:
  - Apasati in continuu pe butonul "CHANNEL" din fata al receptorului si in acelasi timp apasati butonul POWER-ON. Va aparea Meniul Diagnostic.
  Dupa ce veti inchide acest meniu va aparea din nou alegerea limbii dar nu se va pierde celelalte configuratii, dar daca activati Meniul de Diagnostic atunci receptorul va pierde datele de Lat si Long deci daca folositi USALS trebuie sa le configurati din nou.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top