Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    soy madridista! Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Regatul Unit
    Posts
    937
    Posts Thanks / Likes

    Default problema tuner DM800hd (clona)

    Salutare colegi.

    Am o clona de DM800HD si imi cam face probleme tunerul. (rev K)
    Nu imi mai merg bine canalele de pe H (antena de 1 m e pozitionata pe 1W) cele de pe V merg fara problema.
    Am gasit un topic pe forum unde se zicea de un condensator de 680 micro cu 10 v. Inainte de a-l lipi la tuner imi punea mesajul de tune faild sau SID not found in PAT. Dupa lipire s-a mai imbunatatit dar tot face freez pe imagine.

    Se mai poate face ceva? Vreo "resuscitare"? cel putin pana ce imi cumpar alt tuner sau alt receptor.
    Meri de ajutor.
    "Lumea este condusa de cu totul alte persoane decat cele pe care le vad neinitiatii" - Benjamin Disraeli

  2. #2
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mai sint ceva condensatoare elco pe acolo , ar trebui verificate cu un esr-metru

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    italia
    Posts
    16
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Inainte de a mesteri in partea electronica a boxului, fa cateva verificari:
    1-daca iti spune "SID not found in path" nu are obligatoriu treaba cu starea fizica a tunerului (daca e "dus" = tuner not found); poate insemna ca frecventa programului dorit din lista ta de canale NU CORESPUNDE cu lista " sat xml" sau cea mai des intalnita greseala: numele satelitului.Ex: thor 0,9w sau thor 0,8w. Deschide info din telecomanda si vezi exact satelitul canalului dorit, apoi deschide DCC si mergi in etc/tuxbox/sat.xml si vezi daca este exact acelasi satelit (situatie= pe ecran ai thor 0,9w, in lista sat.xml ai thor 0,8w)Daca nu sunt aceleasi modifica una din doua (nume satelit in lista canale sau nume satelit in lista sat.xml)
    2- Daca folosesti 2,3,4 lnb pe aceeasi antena, de multe ori chiar foarte bine reglata, apare "fuga de frecventa"a lnb-ului.Adica lnb-urile centrale (2si3)merg bine, lnb-urile laterale 1si4, merg dar nu vezi toate frecventele(semnal oscilant sau BER foarte mare cu semnal foarte bun).Test pentru aceasta situatie= schimba pe un canal de la lnb 1 sau 4, deschide (box)menu-pana la CAUTARE MANUALA, si fa un exercitiu: frecventa 11900, ai BER mare, semnal+calitate bune, LOCK nu a inchis; schimba ultima cifra a frecventei cu 2-4 unitati in plus , apoi in minus (11897 sau 11903) vei vedea ca totul revine la normal, si atunci frecventa REALA pe care reusesti sa vezi va trebui sa o scrii in locul valoarii ORIGINALE din lista"sat.xml" (etc/tuxbox/sat.xml)Ex: 11900 va fi inlocuita cu 11903. Aceeasi modificare va trebui sa o faci su ajutorul lui Dreambox Edit i lista de canale, deschizand cu click dreapta (mouse) Edit Transponder Data pe canalul "bolnav" si punand frecventa REALA

  4. #4
    soy madridista! Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Regatul Unit
    Posts
    937
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va multumesc pentru raspunsuri.

    Setarile le folosesc pe cele postate de firt_zipper.
    De obicei nu imi mergeau cele de pe H cand batea vantul. Acum bate la fel de tare ca si ieri insa imi merg canalele de pe H. uneori mai face freez dar cat de cat e ok.

    Trebuie sa verific pe bloc si disecq swith-ul daca nu e problema cu el. Pentru ca pe langa antena de 1m mai am una de 60 care e pusa pe Astra 19.
    "Lumea este condusa de cu totul alte persoane decat cele pe care le vad neinitiatii" - Benjamin Disraeli

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    italia
    Posts
    16
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai putea sa controlezi starea instalatiei(cablu/diseq/antena) daca ai un vechi decoder,cat mai simplu posibil, sa-l pui in locul DM800, si sa vezi ce zice.Asa clarifici daca ai box sau instalatia cu probleme

  6. #6
    iphone unlocker Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Costa Tropical(ESPAA)
    Posts
    1,561
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu l-as vinde si mi-as lua un vu+.
    If you want unlock your iPhone contact me.

    Nobody is Perfect
    I am Nobody


  7. #7
    Burtos Expert
    Join Date
    May 2004
    Location
    Gradinita de copii nr.21 grupa mica
    Posts
    2,961
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sau asi cumpara un tuner nou
    Modified Original Smart Cards N3!Pentru clone,pentru piraterie,orice fara bani

  8. #8
    soy madridista! Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Regatul Unit
    Posts
    937
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by harry75 View Post
    Eu l-as vinde si mi-as lua un vu+.
    cand o sa fiu cu Bara catalane )


    acum functioneaza totul bine fara sa fi facut ceva.
    dar ca sa previn o sa verific tot.

    va multumesc inca odata pentru idei si sfaturi (mai putin lui Harry :P )
    "Lumea este condusa de cu totul alte persoane decat cele pe care le vad neinitiatii" - Benjamin Disraeli

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top