Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    161
    Posts Thanks / Likes

    Default LNB cu o iesire la 2 receptoare ?!

    Se da o antena offset,fixata pe Thor,LNB cu o singura iesire.
    Antena este fixata pe un perete a unui bloc,la cca 6 m inaltime,scara nu am.
    Cum si cu ce sa distribui in interior cablul de la LNB pt. 2 receptoare? Este necesar ca receptoarele sa fie acelasi model ?
    Omul are card focussat,deocamdata intr-un receptor,nu are sharing.La al doilea receptor vrea doar sa mute cardul,asta se va intampla rar,cand are nevoie.Cardul il activez eu in dream.
    Va multumesc.

  2. #2
    Junior Member Friend
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    38
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Spliter simplu

    1 intrare
    2 iesiri

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Post Lnb loop

    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    Spliter simplu 1 intrare 2 iesiri
    [email protected] nu da sfaturi dacă nu te pricepi.
    Un LNB nu poate funcţiona 100% pentru 2 receptoare simultan. n cel mai fericit caz poate merge 50%, adică ori canalele pe V ori cele pe H. Pentru asta se foloseşte ieşirea LOOP din receiver (adică se leagă cele 2 receivere n serie).
    Binenţeles se pot face şi alte trucuri dar rişti să arzi ceva n caz că nu te pricepi.

    Motivul pentru care nu merge este faptul că LNB se alimentează din receiver mai precis cu 13Volţi pentru canalele Verticale şi 18Volţi pentru cele Horizontale. A pune un spliter simplu nseamnă a lega n paralel 13V cu 18V ! (situaţie ce apare cnd un receiver este pe V şi unul pe H).

    Poţi distribui semnalul de la LNB la cele 2 receivere şi să faci tot felul de trucuri: să ţi ambele receivere pe H (sau V), să ţi tot timpul unul scos din priză, să foloseşti sumator cu un singur PwerPass, etc dar nu se merită.

    Un LNB dublu este cea mai simplă şi ieftină soluţie.



  4. #4
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai solutia ar fi ca din primul receptor la care ajunge cablu de la antena (sat IN) sa scoti in loop alt cablu (OUT) spre al doilea decodor, deoarece prin casa cred ca poate sa traga un cablu de la unul la altul.
    receptoarele nu trebuie neaparat sa fie identice dar trebuie neaparat sa aiba lector de card Conax.
    Pt a nu te plimba cu cardul de la unul la altul poti folosii cu succes (dar evident cu o investitie) sistemul SMART WI (o transmisie prin wifi a codurilor cardului) care functioneaza perfect pana la 15-20 m intre baza si receptoare. (vezi pe Google despre ce este vorba)

  5. #5
    Platinum member Expert
    Join Date
    Dec 1999
    Posts
    6,931
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ASiX88796LF View Post
    Un LNB nu poate funcţiona 100% pentru 2 receptoare simultan.
    Tu ai citit primul post
    Omul are card focussat,deocamdata intr-un receptor,nu are sharing.La al doilea receptor vrea doar sa mute cardul,asta se va intampla rar,cand are nevoie

    Quote Originally Posted by ASiX88796LF View Post
    LNB dublu este cea mai simplă şi ieftină soluţie.
    E grele cu cititul

    Antena este fixata pe un perete a unui bloc,la cca 6 m inaltime,scara nu am
    I-ai dat orice la colegul numai solutii nu.....cel putin nu ce vroia el sa auda
    ----------------------------------------------

  6. #6
    Complicated & Antisocial Mentor
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    792
    Posts Thanks / Likes

    Default

    se poate, dar cu alt echipament. lnb+receptor unicable.

    http://www.zehnder-sat.de/Bilddaten/Unicable_Z4.jpg
    Cumpar/colectez Caut TT-connect S2-3600/Pinnacle PCTV Pro 452e

    Vand

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Post moderator ?!

    @laur21 tu ai citit al doilea post? Cum poţi admite astfel de răspunsuri?

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acolo scrie clar ca omul nu foloseste receiverele simultan, deci poate folosi un sat-splitter. Si daca ar avea al doilea card, ar putea sa le foloseasca simultan, cu conditia ca ambele receivere sa fie pe aceeasi polarizare si in aceeasi banda (depinde si ce pachet are, canalele de baza sunt cam toate in High Band Vertical). Sau poate folosi solutia in loop, depinde cum este configuratia camerelor.
    Daca foloseste un sat-splitter adevarat (care are iesirile separate cu diode), nu este nici un pericol daca un receiver este pe un canal vertical si altul orizontal, pur si simplu are prioritate cel orizontal (iar cel vertical nu merge).

  9. #9
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce spune Kroky este f corect dar de ce sa mai cumperi un spliter ca oricum trebuie sa tragi un cablu pana la celalat receptor, asa ca-l tragi in loop (daca pozitia intre cele 2 receptoare o permite).
    atunci au sa se intrebe unii pai de ce sa mai cumperi un Smart Wi? pai decat sa mai cumperi un card in plus (ceea ce inseamna un abonament in plus cred) cu banii aia cumperi un Smart Wi si nu te doare capul, sistemul este folosit de mine de ani de zile pe tot felul de carduri (mai putin Nagra) si functioneaza perfect. si solutia sharing este buna dar implica receptoare care pot face asta si ceva cunostiinte ale detinatorului pe cand Smart Wi nu ai decat sa bagi cardul original in baza si cardurile electronice in celelalte decodoare si gata, imparti cardul cu 2, 3 pana la 7 decodoare separate

  10. #10
    Platinum member Expert
    Join Date
    Dec 1999
    Posts
    6,931
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din ce spune colegul nostru in primul post că al 2-lea rec il foloseste din cnd in cnd probabil nici nu merită investitia in Smart Wi şi probabil făcnd loop intre receptoare distanta este mai mare dect direct de la fereastra
    ----------------------------------------------

  11. #11
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu putem decat sa ne dam cu presupusu in privinta distantelor, neavand datele problemei si intradevar nu se merita investitia in Smart Wi daca te uiti odata la nush cat timp la unul sau alt deco si niciodata in acelasi timp la amandoua dar si atunci trebuie sa stii ca un card fatzait de la un deco la altul de jde ori se cam paradeste cipul si risti sa trebuiasca sa ti-l schimbe la un moment dat iar daca nu stai prin apropiere de cei care o fac (vezi exemplu celor din exterior) devine o chestie cam dificila treaba cu schimbatu cardului.

  12. #12
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    se poate, dar cu alt echipament. lnb+receptor unicable.

    http://www.zehnder-sat.de/Bilddaten/Unicable_Z4.jpg
    cu conditia sa mai gaseasca de cumparat, spune-i si cit costa un astfel de lnb ! mai spune-i si ca functioneaza doar cu receivere care au protocolul unicable, nu sunt prea multe si daca are nevoie de doua costul creste cam mult.

  13. #13
    Complicated & Antisocial Mentor
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    792
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @florin
    Daca este interesat de o solutie tehnica cu un singur cablu unicable este raspunsul.
    Poza era pt exemplificare, se poate cumpara orice rec si lnb unicable.
    Sunt si lnb-uri cu iesiri combinate. iesire obisnuita + unicable.

    Eu am aratat solutia, clientul se decide daca merita efortul financiar.
    Cumpar/colectez Caut TT-connect S2-3600/Pinnacle PCTV Pro 452e

    Vand

  14. #14
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    solutia cea mai simpla este folosirea celor doua receptoare in loop, mai ales ca nu se vor utiliza amandoua in acelasi timp.
    restul solutiilor de mai sus sunt avioane...
    mai bine renunta la antena montata si pune alta cu lnb dublu montata intr-o pozitie convenabila pentru interventii. o sa il coste in jur 100 lei.

    Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top