Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default Descoperirea bosonului Higgs oferă indicii despre modul n care Universul nostru ....

  ..............va nceta să existe  Oamenii de ştiinţă ncă analizează detaliile celei mai importante descoperiri de anul trecut bosonul Higgs iar una dintre concluziile la care au ajuns nu este foarte ncurajatoare pentru universul nostru.
  Dacă folosim toată fizica pe care o ştim n acest moment şi efectuăm nişte calcule evidente, concluzia la care ajungem reprezintă o veste proastă, anunţă Joseph Lykken, un specialist n fizică teoretică din cadrul Laboratorului Fermi, un accelerator de particule din Illinois, SUA.
  Lykken a prezentat cercetarea sa n cadrul ntrunirii anuale a organizaţiei American Association for the Advancement of Science , ce are [COLOR=#0494E1 !important]loc la Boston zilele acestea.[/COLOR]
  Se pare că universul n care trăim este, n mod inerent, instabil, iar la cteva miliarde de ani n viitor urmează să dispară, a explicat Lykken, care este totodată membru al echipei de cercetători ce lucrează la experimentul Large Hadron Collider, cel mai mare accelerator de particule din lume.
  Fizicienii au anunţat anul trecut că au descoperit ceea ce pare a fi o particulă subatomică mult-căutată, cunoscută sub numele de bosonul Higgs, despre care se crede că dă masă materiei. n prezent, cercetătorii desfăşoară eforturi pentru studierea particulelor apropiate de bosonul Higgs, lucru [COLOR=#0494E1 !important]necesar pentru confirmarea descoperirii.[/COLOR]
  Dacă descoperirea va fi confirmată, ea va reprezenta un pas cheie n nţelegerea modului n care universul a apărut acum 13,7 miliarde de ani şi cum va nceta să existe.
  Acest calcul ne spune că peste cteva zeci de miliarde de ani va avea [COLOR=#0494E1 !important]loc o catastrofă, spune Lykken. O mică bulă dintr-un univers alternativ va apărea undeva n universul nostru, se va dezvolta şi apoi ne va distruge, a explicat Lykken, adăugnd că fenomenul se va desfăşura cu viteza luminii.[/COLOR]
  Oamenii de ştiinţă au ncercat să calculeze stabilitatea pe termen lung a universului nostru nainte de descoperirea bosonului Higgs, dar calculele au devenit mai uşor de efectuat după ce experimentele de la LHC au confirmat că masa bosonului este undeva n jurul valorii de 126 de miliarde de electron-volţi, un număr cheie pentru stabilirea sorţii universului.
  Acest calcul necesită calcularea masei bosonului Higgs cu o marjă de eroare de maximum 1% şi masa exactă a altor particule subatomice. Dacă modificăm aceşti parametri chiar şi foarte puţin, sfrşitul universului arată complet altfel, a explicat Lykken.
  Specialiştii afirmă că este foarte probabil ca Pămntul să fi dispărut cu mult timp nainte ca bosonii Higgs să dea startul sfrşitului Universului. Fizicienii se aşteaptă ca Soarele să moară peste 4,5 miliarde de ani, cnd şi va epuiza hidrogenul, urmnd să devină o gigantă roşie, distrugnd planeta noastră n cadrul procesului de extindere.
  Sursa: ABC Science
  ----------------------------------------------

 2. #2
  Member Mentor
  Join Date
  Aug 2007
  Location
  Hatzfeld
  Posts
  753
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by laur21 View Post
  ...Oamenii de ştiinţă ncă analizează detaliile celei mai importante descoperiri de anul trecut bosonul Higgs
  lau descoperit, dar nimeni nu l-a vazut, e un mit, deocamdata

 3. #3
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jun 2010
  Location
  Bj
  Posts
  129
  Posts Thanks / Likes

  Default

  La o analiza mai aprofundata. efectuata de cercetătorii britanici, s-a constatat ca bosonul Higgs era de fapt bosonul Horse

 4. #4
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Particula lui Dumnezeu, aproape confirmata. Cercetatorii sunt mai mult de 99,9999% siguri ca au gasit-o
  Primul anunt oficial a fost facut in iulie. Acum expertii de la Acceleratorul de Particule au procesat o cantitate mai mare de date si spun ca gradul lor de certitudine a crescut.
  Fizicienii de la CERN au anuntat astazi ca sunt aproape siguri ca au descoperit particula subatomica pe care o cautau de aproape jumatate de secol, bosonul Higgs, scrie Huffington Post, descoperire care va concura cu siguranta la Premiul Nobel.Fara acest boson lumea nu ar fi fost posibil, intrucat el da masa materiei.In luna iulie a anului trecut, oamenii de stiinta de la CERN au anuntat ca au gasit o particula ce parea sa fie bosonul Higgs, insa nu stiau daca au descoperit una sau mai multe particule cu un rol asemanator. Au spus atunci ca sunt siguri in proportie de 99,9999%.Acum, dupa ce au reusit sa analizeze toate datele oferite de acceleratorul de particule, expertii au concluzionat:"Rezultatele preliminare dupa ce am analizat toate datele din 2012 sunt magnifice si in acest moment mie imi este clar ca discutam despre bosoul Higgs, totusi, mai e cale lunga pana vom sti exact ce tip de boson Higgs este", a declarat Joe Incandela, de la CERN.Denumit "particula lui Dumnezeu" pentru ca ar reprezenta fundamentul vietii in Univers, bosonul Higgs a fost adus prima data in discutie in 1964, reprezentand ceea ce lipseste din ecuatia aparitiei corpurilor si vietii in Univers.Fara aceasta descoperire, in care s-au investit miliarde si miliarde de dolari, aproape toate teoriile fizice moderne, construite in ultimele decenii, erau puse sub semnul intrebarii, pentru ca nu puteau fi demonstrate in realitate.
  yoda.ro
  ----------------------------------------------

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top