Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Platinum member Expert
  Join Date
  Dec 1999
  Posts
  6,932
  Posts Thanks / Likes

  Default Exista 8 mistere pe care cercetatorii sustin ca nu vor putea sa le descifreze nicioda

  ..ta  Oamenii de stiinta recunosc ca Universul ascunde mistere pe care probabil nimeni nu le va putea explica vreodata. Revista Science prezinta 8 dintre ele.  Chiar daca astronomii si fizicienii sunt zilnic cu un pas mai aproape de cunoasterea spatiului cosmic, multe lucruri ar putea sa ramana mereu un mister, chiar si pentru cei mai mari savanti ai lumii.

  Iata o scurta lista alcatuita de revista Science si preluata de Daily Mail:

  1. Cel mai mare mister este, la ora actuala, “energia intunecata”, care alcatuieste 73% din Univers, dar nu poate fi masurata si idetificata. Savantii stiu de existenta ei prin dovezi indirecte, ea fiind necesara pentru a se mentine un echilibru al materiei in Univers.

  2. “Materia intunecata”, desi nu a fost nici ea identificata, se crede ca este “lipiciul” care uneste materia din Univers. Spre deosebire de “energia intunecata”, aceasta materie misterioasa ar putea fi candva ideNtificata si studiata.

  3. Baryonii, misterioase particule care alcatuiesc o materie “anormala”. Confuzia savantilor este ca, daca aduna materia intunecata, energia intunecata si baryonii nu ajung sa obtina 100% din materia Universului, prin urmare ceva pare sa lipseasca.

  4. De ce explodeaza stelele? Desi oamenii de stiinta au aflat multe date despre formarea unei stele, tot nu inteleg ce se intampla in interiorul ei atunci cand explodeaza si devine o supernova.

  5. Ionizarea Universului: timp de sute de mii de ani dupa Big Bang, electronii au fost despartiti de atomi, iar cercetatorii nu inteleg de ce s-a intamplat asta si cum s-au unit ulterior.

  6. Care este sursa radiatiilor cosmice? Terra este protejata de aceste radiatii daunatoare, datorita atmosferei sale, insa astronomii nu stiu inca de unde provin ele.

  7. Sistemul nostru solar este considerat ciudat, iar savantii nu stiu inca daca el s-a format dupa anumite reguli sau totul a fost o pura intamplare.

  8. De ce este Soarele atat de fierbinte? Stratul exterior al Soarelui nostru (corona) este considerat foarte fierbinte si specialistii nu gasesc o explicatie logica pentru acest fenomen.

  ----------------------------------------------

 2. #2
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Banat.Ro
  Posts
  2,758
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Daca se gasesc raspunsuri la toate intrebarile de mai sus si nu numai, omul ca fiinta, ajunge sa se "plafoneze".
  Atata timp cat sunt probleme nerezolvate, intrebari, teorii, discutii contradictorii, creierul omului modern e pus la lucru si evolueaza. In momentul cand are toate raspunsurile la intrebarile de mai sus va incepe, incet-incet, plafonarea si in final decaderea lui.
  Omul trebuie sa fie activ si acest lucru se observa in viata de zi cu zi. Are suficient timp sa se "odihneasca" la sfarsitul vietii

 3. #3
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Apr 2006
  Location
  Timis
  Posts
  368
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Mistere.
  Raspunsul este langa noi, numai ca nu vrem sa-l intelegem. Omul vrea sa stie cat mai multe, dar nu vrea sa inteleaga ca vine de undeva si merge undeva.
  Nimic nu e la voia intamplarii. Toate se perinda prin fata noastra si vrem sa stim cat mai multe. Oare nu suntem prea ocupati cu misterele si nu rezolvam misterul vietii noastre ca oameni.

  Raspunsul este ca este un creator suprem, e neintrecut in stiinta si multe vor ramane necunoscute.
  DM 8000, card Focus OSCAM,120 dish, H-H Strong,

 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  430
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Nu mai credeti toate aberatiile predicate in revistele de propaganda si in media. Dovezile stintifice sant impotriva lor:

  http://electric-cosmos.org/
 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top