Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default Cum instalez serviciul Cron pe un DM500HD ?

    nu stiu daca s-a mai vorbit despre asa ceva, dar m-am lovit de aceasta problema. Imaginea new enigma 2 are asa ceva, ca eu nu am gasit?
    Vechiul DM500S avea asa ceva si mergea foarte bine.
    Deci, cum instalez acest serviciu pe un DM 500 HD?
    Multumesc.

  2. #2
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca imaginea respectiva nu are cron se poate instala enigma2 plugin extension cronmanager : http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=20488

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    scriptul pe care vreau sa il execut din 5 in 5 minute se afla la aceasta cale:
    /usr/script/CCcamMonitor.sh start

    Am instalat manual pluginul acesta: enigma2-plugin-extensions-cronmanager_2.3_all.ipk

    in cron/tabs am creat un fisier si am introdus aceste date 5 * * * * /usr/script/CCcamMonitor.sh conform

    * * * * * Comanda executata (reboot sau standby)
    - - - - -
    | | | | |
    | | | | +------> Zi a saptamanii (0 - 6) (Duminica=0)
    | | | +----------> Luna (1 - 12)
    | | +-------------> Zi a lunii (1 - 31)
    | +------------------> Ora (0 - 23)
    +-----------------------> Minut (0 - 59)

    teoretic ar trebui sa imi execute scriptul din 5 in 5 minute. Dar nu se intampla nimic. Daca il execut manual din telnet, scriptul merge.

    i-am dat drumul manual:
    Code:
     *** Cronmanager Version 2.3 by gutemine ****  
    -----------------------------------------------------
    Stopping cron daemon ...
    stopping Busybox Periodic Command Scheduler: crond... 
    stopped crond (pid 882)
    done.
    -----------------------------------------------------
    [email protected]:~# /etc/cron/cronmanager.sh start
    -----------------------------------------------------
       *** Cronmanager Version 2.3 by gutemine ****  
    -----------------------------------------------------
    Starting cron daemon ...
    starting Busybox Periodic Command Scheduler: crond... 
    done.
    -----------------------------------------------------
    apoi am introdus comanda asta in telnet ca serviciul cron sa porneasca de fiecare data la restart receptor

    Code:
    echo "/etc/cron/cronmanager.sh" >> /etc/init.d/bootup

  4. #4
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La reboot nu mai rula cronmanagerul ? asta am observatsi eu : porneam cron din bluepanel , scriptul de reboot il executa la ora dorita dar pe cel de standby nu-l mai executa , si surpriza ca nu mai avea cine sa execute si acest script deoarece cronul nu mai rula . Si cu comanda din telnet s-a rezolvat pornirea cronului la reboot ?

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dap. am verificat fara ca cccam sa porneasca automat, doar cron manager. De doua ore, tot dau stop la cccam prin telnet sa vad ca porneste singur. Deci, merge! Am rezolvat problema.

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    tot nu imi merge. Imi executa scriptul la aproximativ 30 de minute. Nu stiu cum sa fac sa setez timpul. Nu corespunde conform schemei de mai sus din readme.txt al programului.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Timis
    Posts
    363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut.
    Asa setezi, pentru din 5 in 5 minute.

    */5 * * * * /var/script/ccheck.sh ccheck.sh e cum ai denumit scriptul.
    DM 8000, card Focus OSCAM,120 dish, H-H Strong,

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    esti sigur ca e ok asa: */5 * * * * ?

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Timis
    Posts
    363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da ca asa merge, testat pe 2 receptoare.
    Pune asa si merge. Numai sa respecti cum ai setat tu la urma.
    DM 8000, card Focus OSCAM,120 dish, H-H Strong,

  10. #10
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dap. Mersi mult. Merge!

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Code:
    #!/bin/sh
    if ps x |grep -v grep |grep -c CCcam_2.1.0 >/dev/null
    then
    if wget http://root:[email protected]:16001
    then
    rm /var/script/index.html
    echo "$(date +%d-%m-%Y_%H:%M:%S) CCcam ok." >> /var/log/CCcam_check.log
    else
    echo "$(date +%d-%m-%Y_%H:%M:%S) CCcam restarted." >> /var/log/CCcam_check.log
    /var/script/CCcam_2.1.0_newcs_1.65_cam.sh stop
    /var/script/CCcam_2.1.0_newcs_1.65_cam.sh start
    fi
    else
    echo "$(date +%d-%m-%Y_%H:%M:%S) CCcam restarted." >> /var/log/CCcam_check.log
    /var/script/CCcam_2.1.0_newcs_1.65_cam.sh stop
    /var/script/CCcam_2.1.0_newcs_1.65_cam.sh start
    fi
    am rulat scriptul acela si nu imi merge. Imi da restart la cccam cu toate ca el merge si nu este blocat. Aveti vreo idee unde este greseala? sau imi puteti scrie, aici, un alt script?

  12. #12
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    #!/bin/sh
    if ps x |grep -v grep |grep -c CCcam >/dev/null
    then
    echo "cccam... ok"
    else
    echo "cccam... restarting"
    /var/bin/CCcam_2.0.8 &
    fi

    modifici numele camului cu ce ai tu

  13. #13
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am pus scriptul in forma aceasta si nu merge.

    Code:
    #!/bin/sh
    if ps x |grep -v grep |grep -c CCcam >/dev/null
    then
    echo "cccam... ok"
    else
    echo "cccam... restarting"
    /usr/script/CCcam2_3_0.emu restart &
    fi
    ai vreo idee? folosesc enigma 2 dm500 hd

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by scary View Post
    am pus scriptul in forma aceasta si nu merge.

    Code:
    #!/bin/sh
    if ps x |grep -v grep |grep -c CCcam >/dev/null
    then
    echo "cccam... ok"
    else
    echo "cccam... restarting"
    /usr/script/CCcam2_3_0.emu restart &
    fi
    ai vreo idee? folosesc enigma 2 dm500 hd
    eu cred ca e o greseala in scriptul tau:

    la linia: /usr/script/CCcam2_3_0.emu restart & cred ca ar fi trebui sa pui asa: /usr/bin/CCcam2_3_0 & , unde linia aia reprezinta calea unde se aflca procesul/fisierul de cccam. Sau daca nu e aia calea atunci vezi unde ruleaza procesul de cccam (care e calea, dar de obicei e in /usr/bin sau /usr/var).
    Vu Duo + Vu Uno + Optibox EvoM7, 1.8m Al, focussat

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by scary View Post
    am pus scriptul in forma aceasta si nu merge.

    Code:
    #!/bin/sh
    if ps x |grep -v grep |grep -c CCcam >/dev/null
    then
    echo "cccam... ok"
    else
    echo "cccam... restarting"
    /usr/script/CCcam2_3_0.emu restart &
    fi
    ai vreo idee? folosesc enigma 2 dm500 hd

    de asemenea cred ca si aici poate fi gresit: if ps x |grep -v grep |grep -c CCcam >/dev/null

    Cred ca ar trebui asa: if ps x |grep -v grep |grep -c CCcam2_3_0 >/dev/null asta daca fisierul tau de cccam aflat in usr/bin sau /var/bin se numeste CCcam2_3_0
    Vu Duo + Vu Uno + Optibox EvoM7, 1.8m Al, focussat

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top