Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 37

Thread: Tvr

 1. #1
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Sep 2012
  Location
  CARANSEBES
  Posts
  183
  Posts Thanks / Likes

  Default Tvr

  Irina Radu, Liana Săndulescu şi Claudiu Lucaci fac parte din noua echipă de manageri din Societatea Romānă de Televiziune (SRTv), noii directori fiind numiţi de Claudiu Săftoiu, preşedintele - director general al TVR.

  Potrivit unui comunicat remis Mediafax, noua organigramă a SRTv a devenit operaţională īncepānd de vineri, 1 februarie.

  Prin Ordinul preşedintelui-director general nr. C 24/2013, noile structuri ale TVR vor fi conduse de coordonatori interimari cu atribuţii de directori.

  Astfel, TVR 1 va fi condus de Gabriel Gherghescu, coordonator cu atribuţii de director, īn timp ce Alina Amza va fi coordonator cu atribuţii de producător executiv.

  Īnainte de modificarea organigramei TVR, Dana Deac a fost director al Departamentului TVR 1.

  TVR 2 Cultural va fi condus de Liana Săndulescu, coordonator cu atribuţii de director, īn timp ce Răzvan Nicolescu va fi coordonator cu atribuţii de producător executiv.

  Liana Săndulescu a obţinut cel mai mare punctaj - 97,33 - la procesul de selecţie de personal din TVR, potrivit rezultatelor publicate pe pagina de intranet a TVR pe 11 decembrie 2012. Pe de altă parte, Răzvan Nicolescu a condus TVR 2 īnainte ca noua organigramă să devină operaţională.

  TVR 3 va fi condus de Răzvan Bucuroiu, coordonator cu atribuţii de director. Bucuroiu a condus TVR 3 şi īnainte ca noua organigramă să devină operaţională.

  TVR Internaţional va fi condus de Beatrice Comănescu, coordonator cu atribuţii de director. Aceasta a condus TVR Internaţional şi īnainte de a deveni operaţională noua organigramă.

  Producător general a fost numit Cristian Zgabercea (coordonator cu atribuţii de producător general). Cristian Zgabercea este cel care a coordonat Grupul de lucru numit de Claudiu Săftoiu pentru a elabora Raportul care a stat la baza Programului de redresare economică a Televiziunii Romāne. Zgabercea a luat parte şi la procesul de selecţie de personal din TVR, la care a obţinut 95,64 de puncte.

  Direcţia Programe va fi condusă de Irina Radu, coordonator cu atribuţii de director. La procesul de selecţie de personal din TVR, Irina Radu a obţinut unul dintre cele mai mari punctaje - 95,01. Ea a fost şi membru al fostului Consiliu de Administraţie al TVR.

  Direcţia Ştiri va fi condusă de Claudiu Lucaci, coordonator cu atribuţii de director. Claudiu Lucaci se află la conducerea Ştirilor TVR din iulie 2012, cānd a fost numit director interimar al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport de către Claudiu Săftoiu.

  Pe de altă parte, Direcţia Studiouri Centrale va fi condusă de Liviu Nicolescu, coordonator cu atribuţii de director; Departamentul Producţie Artistică - de Cristian Stoian, coordonator cu atribuţii de director; Departamentul Tehnico-Administrativ - de Horia Cazan, coordonator cu atribuţii de director; Direcţia Economică - de Claudiu Dinică, coordonator cu atribuţii de director; Departamentul Marketing şi Vānzări - de Diana Zalutchi, coordonator cu atribuţii de director; Serviciul Comunicare şi Relaţii Internaţionale, Relaţii Publice şi Protocol - de Cristian Acatrinei, coordonator cu atribuţii de şef serviciu.

  Pe de altă parte, TVR Cluj va fi condus de Romeo Couţi, coordonator cu atribuţii de director (Couţi a fost director al TVR Cluj şi īnainte de aplicarea noii organigrame, n.r.); TVR Craiova - de Elena Dindirică, coordonator cu atribuţii de director (īn locul lui Cristinel Gabi Nedelcu, n.r.); TVR Iaşi - de Carmen Olaru, coordonator cu atribuţii de director (īn locul lui Vasile Arhire, n.r.); TVR Timişoara - de Dite Dinesz, coordonator cu atribuţii de director (īn locul lui Ionică Lucian, n.r.); TVR Tārgu-Mureş - de Raul Emanuel Marin, coordonator cu atribuţii de director (īn locul Elenei Alb, n.r.).

  Noii manageri din TVR au fost numiţi pānă la organizarea concursurilor manageriale conform legii, dar pe o perioadă maximă de şase luni, se spune īn comunicatul TVR.

  Televiziunea Romānă a trecut printr-un proces de reorganizare şi restructurare, prin implementarea Programului de redresare economică a SRTv aprobat prin Hotărārea Consiliului de Administraţie numărul 110/2012.

  Potrivit TVR, restructurarea personalului s-a făcut īn urma selecţiei de personal şi a fost una dintre măsurile necesare pentru reducerea cheltuielilor televiziunii publice, restabilirea echilibrului financiar şi plata datoriilor acumulate.  O listă cu salariaţii TVR care sunt preavizaţi de la 1 februarie īn vederea concedierii colective a fost publicată, pe 28 ianuarie, pe pagina de intranet a TVR. Lista cuprinde 627 de nume, īntre care se regăsesc Gianina Corondan, Elise Stan, Sanda Vişan, Irninis Miricioiu Rădulescu, Dan Radu, Adriana Titieni, Cezar Ion, Horia Romanescu, Constantin Trofin şi Tudor Călin Zarojanu
  Last edited by adifcsb; 2nd February 2013 at 08:38.
  CAMPIONI AM FOST CAMPIONI VOM FII STEAUA BUCURESTIII

 2. #2
  Banned Teacher
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Pitesti ROMANIA
  Posts
  390
  Posts Thanks / Likes

  Default greseala

  Greseala in lista aia.ELIZE STAN nu a fost data afara.a iesit la pensie la limita de varsta.cine a avut interes sa ii terfeleasca numele prin lista aia ,nu stiu .Claudiu LUCACI nu este ruda cu emil Lucaci de pe timpul lui Vornicu.Alta msicare TVR a inceput sa faca notoficari la youtube pentru clipurile cu sigla propie in baza legii drepturilor de autor .Adica in curand nu veti mai gasi pe youtube imagini din emisiunile TVR

 3. #3
  Senior Member Expert
  Join Date
  Aug 2005
  Posts
  3,311
  Posts Thanks / Likes

  Default Pentru aducere aminte...

  TVR adoptă standardul de codare MPEG-4 pentru transmisia prin satelit

  Transmisia digitală pe satelit a programelor SRTv se va face folosind modulaţie DVB-S2 şi compresie H.264 (standard cunoscut şi sub numele de MPEG-4 Part 10 sau AVC). Schimbarea se va efectua īn noaptea de 5 spre 6 februarie.  Adoptarea standardului MPEG-4 este īn conformitate cu obiectivul SRTv privind eficientizarea utilizării resurselor. Īn cazul acesta este vorba despre lărgimea benzii utilizate pentru distribuția prin satelit a canalelor TVR şi ca urmare a dezvoltării tehnologice īn domeniul transmisiilor Tv.

  Īn prezent, transmisia digitală pe satelit a programelor SRTv se face folosind modulaţie DVB-S şi compresie MPEG-2.

  Pentru a oferi distribuitorilor ce retransmit canalele televiziunii publice posibilitatea de a efectua schimbările menţionate fară a afecta īnsă abonaţii, TVR va asigura, pānă la data de 15 mai 2013, transmisia canalelor sale, īn simulcast, atāt MPEG-2, cāt şi MPEG-4.

  Astfel, īn data de 6 februarie 2013, de la ora 06:00, pe transponderul cu frecvenţa de recepţie - 11.470,75 MHz de pe satelitul Eutelsat 16A, poziţie orbitală 16 grade EST se vor menţine parametrii de transmisie actuali şi anume: SR - 29,950 Msymb/sec; FEC - 3/4; Polarizare – Verticală; Modulaţie – DVB-S.

  Canalele disponibile īn acest transponder vor fi: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News, TVR Internaţional, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iaşi, TVR Timişoara, TVR Tīrgu Mureş, transmise folosind, ca şi pānă acum, modulaţie DVB-S, şi compresia MPEG-2.

  Tot din data de 6 februarie 2013, de la ora 06:00, pe transponderul cu frecvenţa de recepţie - 11.512,25 MHz de pe acelaşi satelit, noii parametri de transmisie vor fi: SR - 29,950 Msymb/sec; Polarizare – Verticală; Modulaţie – DVB-S2;

  Canalele disponibile īn acest transponder vor fi: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News, TVR International, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iaşi, TVR Timişoara, TVR Tīrgu Mureş, TVR HD transmise folosind compresia H.264.

  Canalele criptate vor folosi sistemul existent şi anume Viaccess 2.6.

  Abonaţii distribuitorilor care retransmit canalele SRTv şi care īnāmpină probleme īn recepţia programelor TVR sunt rugaţi să contacteze serviciile tehnice ale societăţilor respective.

  Societatea Romānă de Televiziune transmite pe toate canalele sale serviciul de teletext.

 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2008
  Location
  40km NW de Bucuresti
  Posts
  499
  Posts Thanks / Likes

  Default o veste buna

  Am observat acum pe noua frecventa ca pe TVR 1 de face automat trecerea de la 4:3 la 16:9 . Daca ar ajunge si la dth-uri ar fi perfect, pana acum nu am vazut nici o miscare.
  Calitatea video a programelor pe noua frecventa este mai buna fiind transmise mpeg4 si bitrate-ul e foarte bun pentru canalele sd.


 5. #5
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2011
  Location
  Vutcani, jud. Vaslui
  Posts
  364
  Posts Thanks / Likes

  Default

  semnalul pe tp-ul dvs2 e praf ! rupe imaginea . pe tp-ul dvbs e semnal excelent !

 6. #6
  Banned Teacher
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Aug 2010
  Posts
  124
  Posts Thanks / Likes

  Talking sa ramana in 2 transpondere dvb-s si dvb-s2

  Avem nevoie inca de dvb-s, nu toata lumea trebuie sa detina ultimul receiver in* tehnologie...daca platim sa aiba toata lumea access la tvr, si dupa 15mai 2013...

 7. #7
  Member Mentor
  Join Date
  Nov 2011
  Location
  Vest
  Posts
  563
  Posts Thanks / Likes

  Post

  Quote Originally Posted by cejoci View Post
  Avem nevoie inca de dvb-s, nu toata lumea trebuie sa detina ultimul receiver in* tehnologie...daca platim sa aiba toata lumea access la tvr, si dupa 15mai 2013...
  nu trebuie sa detii ultimul receptor in tehnologie.sunt receptoare destul de ieftine dvbs2 mpeg4(200-350roni) ,dar e nevoie si de un tv hd-ready .Totusi corect ar fi sa emita in paralel dvbs

 8. #8
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2002
  Posts
  95
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by EXCALIBUR View Post
  Am observat acum pe noua frecventa ca pe TVR 1 de face automat trecerea de la 4:3 la 16:9 . Daca ar ajunge si la dth-uri ar fi perfect, pana acum nu am vazut nici o miscare.
  De fapt la transmisie nu comuta, ramane 16/9 permanent. La emisiuni 4/3, adauga benzi negre la dreapta si la stinga si le transmit tot in 16/9. Deci pentru programele 4/3, rezolutia horizontala scade de la 704 la 528 (704/16*9*4/3). Sa speram ca sa vor generaliza emisiunile in 16/9 !

 9. #9
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2008
  Location
  40km NW de Bucuresti
  Posts
  499
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Eu zic totusi ca se comuta automat, uite o poza de la ora asta unde e clar 4:3 . 10. #10
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,279
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Intr-adevar comuta, am vazut si eu aseara pe serialul Zeul Razboiului.

  ***

  Pe ce antena esti Excalibur cu pozele de mai sus?
  Sunt curios, comparativ, cum intra cele doua frecvente pe antene mici in tara.

  ***  ( 2.2m Bucuresti )
  Last edited by 007/Ro; 7th February 2013 at 11:10.

 11. #11
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2008
  Location
  40km NW de Bucuresti
  Posts
  499
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by 007/Ro View Post
  Pe ce antena esti Excalibur cu pozele de mai sus?
  Sunt curios, comparativ, cum intra cele doua frecvente pe antene mici in tara.
  Poza a doua e cu antena de 1.4m . Acum e putin mai tare semnalul, am 16.7db pe aceasta frecventa cu aceeasi antena . Eu zic ca e semnal puternic chiar si pentru antene de mici dimensiuni .

 12. #12
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,279
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by EXCALIBUR View Post
  Poza a doua e cu antena de 1.4m . Acum e putin mai tare semnalul, am 16.7db pe aceasta frecventa cu aceeasi antena . Eu zic ca e semnal puternic chiar si pentru antene de mici dimensiuni .
  Este intr-adevar.
  Poti sa pui doua pozne cu cele doua frecvente una sub alta pe antena de 1.4 m?
  Si sa verifici daca merge comutarea de format si pe S2?
  TXT deocamdata nu e.
  10x!

 13. #13
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2008
  Location
  40km NW de Bucuresti
  Posts
  499
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Comutarea automata a formatului a observat-o doar la Tvr 1 de pe noua frecventa in dvbs 2, 11512 V .
  Pe vechea frecventa (11471 V) am vazut ca Tvr 1 e transmis 4:3 tot timpul. Poate se mai fac modificari, nu am stat prea mult pe programele astea.

  Cu antena de 1.4m asa arata semnalul:
 14. #14
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Above
  Posts
  9,279
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Iti multumesc mult.

 15. #15
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2002
  Posts
  95
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ai dreptate, cred si eu acum ca comuta si ca e bug in imaginea mea. Pe VTI imi scrie 16/9 cand sint benzi negre pe laturi dar imaginea e 'prea buna' pentru o scadere de rezolutie. Ramane sa rezolve TXT care lipseste vad si la tine pe 11512.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top