Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    30
    Posts Thanks / Likes

    Default problema dm 500s

    Salutare tuturor!Am o clona dm 500s ,cu imagine gemini 0470 si cccam 2.1.3.De o vreme nu mai merge pe tp- urile digi,zice" this service doesn't currently send a signal'" cu toate ca este semnal ,pe cele de la focus merge,am sters toate canalele si am scanat din nou la digi si cu toate ca este semnal nu scaneaza decat tp -ul cu CT1 ,digi life ddtv .Aveti vreo idee?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Arad
    Posts
    463
    Posts Thanks / Likes

    Default dm 500

    Iti merge numai pe verticala(14v) e defect untranzistor sau oscilatorul care face 18 v.
    Not Me!

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    243
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut

    cu alt receptor ai semnal pe acele tp uri ?

    reinstalare de imagine ai incercat ?

    cu settinguri gata facute ai incercat ?

    bafta

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    30
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cu alt aparat merg frecventele,am incercat sa pun canalele cu dreambox edit si tot nu mere,acu pun imagine noua si revin

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    30
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am pus 2 imagini noi,aceleasi simptome,@tweety ai idee care este tranzistorul cere e bulit sau ce poate fii ars in tuner ,sau dau comanda de unul nou?

  6. #6
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    inainte sa comanzi turnerul nou-- poate ai undeva, posibilitatea sa incerci turnerul tau pe o alta placa compatibila?
    Last edited by strike_gabriel; 29th January 2013 at 23:07.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    30
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incerc in asta seara, sa pun tunerul pe alta clona 500 la un prieten si revin cu informatii.Multumesc tuturor!

  8. #8
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    tunerul in dm500 este lipit , nu are slot ca la dm800 , cam greu poti sa-l pui in alt dream sa-l probezi

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Arad
    Posts
    463
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe placa de baza e oscilatorul.Masoara daca te stii daca nu cauta sa il dai la careva sa il repare.
    Not Me!

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca nu e prea tarziu, si eu am patit asa si se mai si restarta pe deasupra. Problema a fost de la sursa. Imi era dus alimentatorul. Am cumparat altul de 2A si nu am mai avut probleme.
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    658
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca tot suntem la probleme dreambox 500s (la mine este vorba de unul original, nu clona). la dm500s al meu se tot intrerupe legatura de retea (LAN). dm500s este legat cu cablu ethernet la un access point (care este legat prin wlan la router), si dupa cateva ore dm500s pierde legatura cu access point-ul. legatura access point cu router prin wlan este sigur ok, ca pot sa ma leg de la calculator prin wlan la el. stie cineva ce se poate face, ca este enervant sa repornesc dm500s tot la cateva ore ...

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Arad
    Posts
    463
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Inlocuieste condesatorul de pe alimentarea integratului de Lan ,e suficient.
    This chip needs the surrounding components to function correctly.
    Recently a discovery was made that 3 surrounding capacitors did not quite meet the specifications given
    by the manufacturer
    of the network chip.
    First of all there is a capacitor of 33uF/16V just above the chip (on the right side). This capacitor serves as
    a current buffer
    for the ASIX and makes sure that sudden short high current demands can be handled propertly, without
    the voltage dropping
    too low for this chip to operate. You have to understand that network cabling can be very long, so it takes
    a lot of energy to
    send a signal over these wires. If this energy cannot be delivered in a very short time, network problems
    can arrise.
    The discoverer of this mod found a value of 220uF/16v (Low Impedance/ESR!) better then the standard
    33uF. With a bigger buffer,
    the chance of power problems are minimized. I totally agree with him.
    Then there are 2 VERY SMALL SMD capacitors just above the network chip. The function of these
    capacitors is not totally clear to me,
    but also have to do with delivering sufficient energy to the network. Luckely these SMD capacitors can
    stay in place, and only need a
    'backpack' of 2 parallel capacitors.
    The Solution:
    - Replace capacitor C65 (33uF/16V) (the 'big' one) by a 220uF/16V Low Impedance/ESR type.
    - Solder a 4,7 uF/16V TENTAL! capacitor in parallel with C17. Watch the polarisation!
    - Solder a 4,7 uF/16V TENTAL! capacitor in parallel with C23. Watch the polarisation!
    Not Me!

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    658
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @twetty: multumesc ! deci cei 2 condensatori aditionali in paralel cu C17 si C23 nu sunt necesari, trebuie inlocuit doar C65 ?

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Arad
    Posts
    463
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da,am schimbat la cateva receptoare si a fost ok.
    Not Me!

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ca sa nu mai deschid un topic. Am si eu o problema asemanatoare . Nu imi merg marea majotitate a cenalelor cu polarizare orizontala. Orice am incercat fara sa deschid aparatul, nu a mers. Daca nu ar fi mers deloc canalele pe polarizare orizontala, solutia si explicatia era mai sus, dar chestia este ca merg cateva pe DIGI si cateva pe Telenor. Oare care ar fi problema?
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top