Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default DiSEqC - Ce sateliti sa mai adaug?

    Momentan prind 28.2E si 19.2E. Ma gandesc sa iau un DiSEqC cu 4 intrari si sa mai adaug doi sateliti. mai jos este o poza cu antena mea (sunt amator, se vede, dar functioneaza!). Ce sateliti imi sugerati sa mai adaug pe sina care mi-a ramas disponibila? In dreapta de tot ma gandeam sa pun un LNB pentru Hotbird 13E, ma gandesc ca ar trebui sa il prind? Intre 28E si 19E nu stiu ce satelit as putea adauga, ceva sugestii? Ma gandesc ca Thor-ul nostru nu il pot prinde pe antena actuala?

    Multumesc anticipat.


  2. #2
    om fain' Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Dublin
    Posts
    4,391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca Badar 26E

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi de sugestie! De pe Lyngsat vad ca pe acest satelit ar fi numai arabi? Nu sunt prea interesat in canalele lor...adica nu prea am vazut nimic bun pe acolo. Prind ceva arabi si pe 28E si parca la toate canalele ii vezi cum se roaga sau se inchina parca as prefera ceva mai civilizat.

  4. #4
    Platinum member Expert
    Join Date
    Dec 1999
    Posts
    6,931
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai poţi băga şi 16 şi 13

    Thor nu-l prinzi cu 28 central
    De ct e diametru?
    ----------------------------------------------

  5. #5
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    0
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai bine ia-ti un diseq cu 8 sau 10 intrari. Poate te extinzi. Intra si 23,5 Astra.

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by laur21 View Post
    Mai poţi băga şi 16 şi 13

    Thor nu-l prinzi cu 28 central
    De ct e diametru?
    Deci crezi ca intra doua LNB-uri pentru 16E si 13E ambele in spatiul ala din dreapta? Interesanta idee. Diametrul este de 100cm.

  7. #7
    om fain' Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Dublin
    Posts
    4,391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Morokei View Post
    Mersi de sugestie! De pe Lyngsat vad ca pe acest satelit ar fi numai arabi? Nu sunt prea interesat in canalele lor...adica nu prea am vazut nimic bun pe acolo. Prind ceva arabi si pe 28E si parca la toate canalele ii vezi cum se roaga sau se inchina parca as prefera ceva mai civilizat.
    Sunt si canale in Engleza MBC 1234 si dau filme bune + canale de sport in HD dubai sport 1234567 Al Kass HD,acum nu stiu ce acoperire are in Romania

  8. #8
    Platinum member Expert
    Join Date
    Dec 1999
    Posts
    6,931
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Morokei View Post
    Deci crezi ca intra doua LNB-uri pentru 16E si 13E ambele in spatiul ala din dreapta? Interesanta idee. Diametrul este de 100cm.
    De intrat intra,dar exista posibilitatea ca cel de 13 sa-l prinzi intr-un surub
    improvizeaza si tu un prelungitor de 2/3 cm
    ----------------------------------------------

  9. #9
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default DA Poti

    da intra.
    cel
    din mijloc poate sa fie inverto cu gat subtire, iar cel exterior poate sa fie cu gat normal
    tija suport LNB -- in functie de locatia ta geografica o sa trebuiasca corectata ca inclinatie, fata de orizontala- si curbata.
    daca merge slabut -- extrema de 13 --- atunci pui centralul pe 23,4 sau 19,2 ...si obtii semnal si pe 28 si pe 13 multumitor

    succes

    Quote Originally Posted by Morokei View Post
    Deci crezi ca intra doua LNB-uri pentru 16E si 13E ambele in spatiul ala din dreapta? Interesanta idee. Diametrul este de 100cm.
    Last edited by strike_gabriel; 29th January 2013 at 18:44.

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hotbird 13E si Eutelsat 16E merg foarte bine cu LNB-uri Alps cu gat subtire amandoua cu focar principal pus pe Eutelsat 16E asa am eu.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tocmai am aflat ca Romtelecom foloseste sateliltul 39E. Deci daca mai pun un suport si in partea stanga ar trebui sa pot prinde si 39E, nu? Asa as avea 39E, 28.2E, 19,2E si 13E, cred ca ar fi cea mai buna selectie in cazul meu.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    39est - dolce - decriptare numai in receptorul oficial ;
    - bulsatcom - merg numai cateva canale in cccam si toate in oscam ;
    - ceva de la OTE care nu se deschid .

    ar fi de preferat asa : 28.2E, 23,5E , 19,2E si 13E

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi, mychael86. O sa le pun dupa cum ai sugerat tu. O curiozitate totusi: Cum se poate ca Romtelecom sa fie imposibil de decriptat si provideri uriasi precum Sky si Canal Digitaal se pot?

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    stiim tu ceva de sky si noi nu stim?nds-ul e beton deocamdata,cel putin oficial
    vezi pe poza antenei ai pus invers satelitii/dar asta nu mai are importanta oricum/bine ca-ti merge
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  15. #15
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gladix View Post
    vezi pe poza antenei ai pus invers satelitii/dar asta nu mai are importanta oricum/bine ca-ti merge
    greseala este la tine
    a notat corect LNB -urile -- este cu centralul pe 28,2 E

    vezi s-ar putea sa gandesti tu in "oglinda "-- dar poza este corecta asa cum este.
    fara intentia de a jicnii doar ca o observatie

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top