Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Hunedoara
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Post Probleme receptie cu DM500s

    De ceva vreme nu mai receptionez unele programe pe sat thor 1grad V(antena 1,2,3 .digi live.hora tv) imi arata samnal 0,am schimbat si lnbul am incercat si sa o reglez din nou dar nici un rezultat ,am masurat tensiunea iesire tuner si imi indica polaritate V 15.6 volti si pe H 19.3 volti ,sa fie asta cauza am antena de 90cm ofset lnb Alps receptor DM500s.Astept unele pareri de la cei ce sunt in domeniu .Va multumesc.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    243
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut , daca ai un alt receptor , verifica acele canale daca iti merg , daca ai semnal ?

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Maramures
    Posts
    201
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi daca toate acele canale care nu AU semnal sunt pe aceeasi polaritate (Vsau H) daca sunt s-ar putea sa fie defect dreamboxul! P.S. oricum antenele nu le mai poti receptiona din aprilie annul trecut pe Digi satellit!

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2010
    Location
    nascut in sibiu !!
    Posts
    69
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca ai dm 500 original se poate sa ai semnal slab la unele programme si cu un dm 500 clone sa le vezi.... sau cu un receiver mai performant..

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    101
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Alte programe merg ?
    Vezi ca Antena 1, 2 si 3 nu mai sunt disponibile pe Digi satelit.

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Hunedoara
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da mai am un receptor OPTICUM 7100CXE , daca leg dream.500s in lop cu opticumul si setez un program pe pol. verticala chiar daca este codat atunci dreamul receprioneaza numai programele pe verticala inclisiv pe cele care nu le receptiona legat pe direct la lnb.(nu poate cineva care are dream DM500s sa masoare tensiunea la iesirea din tuner pe ambele polaritati si imi spuna si mie ce tensiuni are el la drem sa pot trage o concluzie daca este si aceasta o cauza.) Va multumesc si pentru celelante raspunsuri care mi-leati trimis .

  7. #7
    MICROCHIP Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,885
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by HD02GIS View Post
    da mai am un receptor OPTICUM 7100CXE , daca leg dream.500s in lop cu opticumul si setez un program pe pol. verticala chiar daca este codat atunci dreamul receprioneaza numai programele pe verticala inclisiv pe cele care nu le receptiona legat pe direct la lnb.(nu poate cineva care are dream DM500s sa masoare tensiunea la iesirea din tuner pe ambele polaritati si imi spuna si mie ce tensiuni are el la drem sa pot trage o concluzie daca este si aceasta o cauza.) Va multumesc si pentru celelante raspunsuri care mi-leati trimis .
    Fa o punte la q72 si ai rezolvat problema

    ....Nu e orfan cel fara tata si fara mama, ci cel fara invatatura......

    Possiamo perdonare un bambino che ha paura del buio.
    La vera tragedia della vita č quando gli uomini hanno paura della luce.


  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Romania
    Posts
    58
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by gobi2000 View Post
    Fa o punte la q72 si ai rezolvat problema
    gobi2000 tu ai citit postul īnainte de a da indicaţii aiurea? Puntea respectiva se face cānd este ars q72 şi nu are tensiune la ieşire (nu se alimenteaza LNB).

    Quote Originally Posted by HD02GIS View Post
    am masurat tensiunea iesire tuner si imi indica polaritate V 15.6 volti si pe H 19.3 volti
    Tensiunea de alimentare LNB trebuie să fie 13V şi 18V. Tu ai valorile mai mari deoarece ai măsurat cu LNB neconectat (fără sarcină). Poţi da carcasa jos şi măsura īn interior, direct pe cablaj (īn dreapta jos ai un punct te test, fix lāngă bobina aia mare neagră) şi probabil o să ai aprocimativ 13 şi respectiv 18 Volţi. Legat de tuner, poţi sta liniştit, mă-ndoiesc că sa ars. De regulă se ard componentele de comandă din jurul tunerului.

    Dacă vrei să primeşti sfaturi precise atunci īncearcă să descri problema mai precis. Spune concret ce frecvenţă ī-ţi merge şi care nu.

    Ca fap divers, după cum şti deja, polaritatea īntre Vertical şi Horizontal se schimbă prin modificarea tensiunii (13V pentru Vertical şi 18V pentru Horizontal). Mai trebuie să şti că banda Ku (cea folosită la transmisia TV sat) este īmpărţită īn 2: inferioară (10.7 la 11.7 GHz) şi superioară (11.7 la 12.75 GHz). Comutarea īntre cele 2 benzi se face cu ajutorul unui semnal de 22khz. Cred că verificānd ce frecvenţe nu prinzi poţi trage concluzia ce ar putea fi defect. Īn caz că nu prinzi nimic peste 11.7 GHz atunci este clar că generatorul de 22khz are probleme. Verifică frecvenţele şi revino cu detalii dacă mai ai nevoie de ajutor.

  9. #9
    MICROCHIP Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,885
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by WinRxp1024 View Post
    gobi2000 tu ai citit postul īnainte de a da indicaţii aiurea? Puntea respectiva se face cānd este ars q72 şi nu are tensiune la ieşire (nu se alimenteaza LNB).
    ....
    .
    Mister "clona" vezi ca vorbest in nestita de cauza, ceva sti tu dar nu despre ce s-a discutat aici, omului i merge in loop dar nu merge fara, indicatile date de tine spun ca, trebuie sa schimbe tunerul...
    ....Nu e orfan cel fara tata si fara mama, ci cel fara invatatura......

    Possiamo perdonare un bambino che ha paura del buio.
    La vera tragedia della vita č quando gli uomini hanno paura della luce.


  10. #10
    Member Teacher
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    136
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: dreambox 500s

    salut, eu am impresia ca trebuie scanat satelitul din nou. de aproximativ 1-2 luna cei de la focus au schimbat fregventele.

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Hunedoara
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zoom66 View Post
    salut, eu am impresia ca trebuie scanat satelitul din nou. de aproximativ 1-2 luna cei de la focus au schimbat fregventele.
    am scanat manual aceste frecvente dar nu le gaseste deoarece semnal pe aceste frcvente este 0 la mine inclusiv si pe frecventa 12718 v (hora tv digi )

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Romania
    Posts
    58
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by gobi2000 View Post
    indicatile date de tine spun ca, trebuie sa schimbe tunerul...
    gobi2000 iară vi cu indicaţii "preţioase". Pentru informaţia ta: semnalul de 22khz nu este dat de tuner ci de un circuit anex (īn jurul Q71). Stai liniştit că tunerul nu are nimica.

    O problemă importantă este că omul nu ştie să descrie problema aşa că lumea ī-şi imaginează tot felu de configuraţii.

    Conform ultimelor informaţii date de HD02GIS canalele pe 12718 V nu sunt recepţionate.
    Ca aceste canale să fie recepţionate spre LNB trebuie trimis o tensiunie continuă de 13V şi un semnal alternativ de 22khz. Cānd aceste condiţii sunt īndeplinite sunt sigur că canalele vor fi recepţionate. Nici tensiunea de alimentare LNB şi nici semnalul de 22khz nu sunt date de tuner ci de circuite anexe (şi folosesc īn comun mufa F pentru a ajunge la LNB).

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    45.15° N / 26.83° E
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @HD02GIS- Unii spun ca trebie inlocuit transistorul Q72 http://www.youtube.com/watch?v=eoO6LAKu4zU

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Hunedoara
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Buna si va salut pe toti .O sa incerc sa va explic despre cudatenia mea DM500s.Astazi am instalat din nou o imagine gemini cu dream up,dupa instalare ,am setat video, lanul si satelitul thor 5/6 10-02 0,8w am dat sa scaneze manual transporderul 11996 V 7/8 28000 imi afiseaza semnal pe cele doua bare pana aproape in capat si se bifeaza cele 2 casut de mai de jos i-am dat scan si surpriza la scanare imi apare in loc de Antena 1,FocusSat Info ,TVR 1,TVR 2 care sunt pe acel transporder 9 programe care sunt pe transporderul 11978 H 7/8 28000 Inedit TV, Mynele TV,Reflektor ,dupa aceea am dat sa scaneze manual transporderul 12718 V 3/4 14800 semnal pe prima banda 1% iar pe a doua 75% LOCK si SYNC nimic ,am dat scan rezultat nimic ,scanez un alt transporder 12265 V 7/8 28000 SNR 83% AGC 83% LOCK si SYNC bifat ,scan si alta surpriza 17 programe toate sunt pe verticala si pe aceasta fregventa enumar cateva- Cinemax2, Pro TV,HBO Comedy,National Geographic RO ,Viasat Explorer.Astept alte pareri . Va multumesc inca o data celor care mi-au raspuns.

  15. #15
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Romania
    Posts
    58
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Păi nu te opri doar la atāt. Scanează manual şi restul:
    • pe 11727 V 28000 7/8 -> ?
    • pe 11747 H 28000 5/6 -> ?
    • pe 11766 V 28000 7/8 -> ?
    • pe 11804 V 28000 7/8 -> ?
    • pe 11862 H 28000 7/8 -> ?
    • pe 11900 H 28000 5/6 -> ?
    • pe 11919 V 28000 7/8 -> ?
    • pe 11977 H 28000 7/8 -> ?
    • pe 11996 V 28000 7/8 -> receptionezi canalele de pe 11977 H 28000 7/8 (Inedit TV, Mynele TV,Reflektor)
    • pe 11766 V 28000 7/8 -> ?
    • pe 12073 V 28000 7/8 -> ?
    • pe 12111 V 28000 7/8 -> ?
    • pe 12188 V 28000 7/8 -> ?
    • pe 12226 V 27500 5/6 -> ?
    • pe 12265 V 28000 7/8 -> ok
    • pe 12456 V 28000 7/8 -> ?
    • pe 12527 H 27500 3/4 -> ?
    • pe 12563 H 27500 3/4 -> ?
    • pe 12563 V 27500 3/4 -> ?
    • pe 12608 H 27500 3/4 -> ?
    • pe 12687 H 27500 3/4 -> ?
    • pe 12718 V 18400 3/4 -> nimic
    • pe 12723 H 27500 3/4 -> ?


    Pentru a verifica dacă rezultatul este ok consultă: http://ro.kingofsat.net/pos-0.8W.php
    Dacă ai scanat deja tot satelitul poţi verifica şi din meniu: MENU -> INFORMATION -> CHANNEL -> TRANSPONDER INFORMATION

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top