Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    101
    Posts Thanks / Likes

    Default Dreambox D500s + TV LED Samsung ES8000

    Salutare !

    Am si eu o mica intrebare pentru cunoscatori si as aprecia cateva sfaturi pertinente.
    Am un Dreambox D500s si un TV LED Samsung ES8000. TV-ul are si el tuner digital satelit.
    Am un singur cablu care vine de la LNB (LNB simplu).
    Cum pot face un split pentru Dreambox si TV ? Din ce am mai citit pe Internet, se poate cu un splitter 2 cai power pass, dar ar exista ceva probleme legate de vizionare canalelor, polaritati, etc.. Asa este ? Se poate utiliza un astfel de splitter ?
    Dreambox-ul are si o iesire coaxiala. Este pentru semnalul de la LNB ? Se poate utiliza aceasta iesire ca un loop si sa duc cablu de la aceasta iesire coaxiala din Dreambox in intrarea tunerului satelit din TV ?

    Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mihaimcg View Post
    Salutare !


    Dreambox-ul are si o iesire coaxiala. Este pentru semnalul de la LNB ? Se poate utiliza aceasta iesire ca un loop si sa duc cablu de la aceasta iesire coaxiala din Dreambox in intrarea tunerului satelit din TV ?

    Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
    da o poti folosi.

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merge in loop dar ai niste limitari...atunci cand dream-ul e pornit , cu tv nu poti receptiona decat freq de pe polaritatea care e folosita de dreambox. Doar cand dreamboxul e in standby poti folosii tv pe ambele polaritati.
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    101
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va multumesc pentru raspunsuri.
    Intr-adevar merge prin loop (iesire coaxiala din Dreambox in intrarea tunerului satelit din TV), dar am o mica problema.
    Semnalul satelit pe TV este OK. Programele intra fara nicio problema.
    Problema apare la Dreambox. Dreambox-ul se misca foarte greu printre programe. Programele nu se deschid.
    Daca scot cablul din TV (cablul care vine prin Dreambox), Dreambox-ul merge fara probleme.
    Care sa fie problema si cum as putea s-o rezolv ?
    Va multumesc.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Posts
    475
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca ai ES8000 nu va fi o problema sa iei un LNC cu doua iesiri, sa mai tragi un cablu , respectiva sa mai dai 2 gauri cu bormasina in spatele TV..

    un LNC Inverto - IDLB-TWNL40-ULTRA se impaca bine cu ES8000..

    SPOR

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    101
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am exclus din start varianta cu LNB-ul cu doua iesiri din cauza cablurilor.
    Deja "circula" o gramada de cabluri HDMI si inca un cablu coaxial este ceea ce nu-mi doresc, pe langa alte gauri si mufe.
    Cred ca Dreambox-ul are o problema cu vreun curent care circula prin cablul care intra in TV.
    Cu un splitter 2 cai power pass fac vreo treaba ?
    Multumesc.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Posts
    475
    Posts Thanks / Likes

    Default Dreambox D500s + TV LED Samsung ES8000

    Quote Originally Posted by mihaimcg View Post
    Am exclus din start varianta cu LNB-ul cu doua iesiri din cauza cablurilor.
    Deja "circula" o gramada de cabluri HDMI si inca un cablu coaxial este ceea ce nu-mi doresc, pe langa alte gauri si mufe.
    Cred ca Dreambox-ul are o problema cu vreun curent care circula prin cablul care intra in
    Cu un splitter 2 cai power pass fac vreo treaba ?
    Multumesc.

    Fieste ca ai exclus.. nu am intalnit inca pe nimeni sa dea gauri odata ce are ES8000.. Praf , fire etc..disconfort vizual , domnie ... Dar nu mere si cu mandra si cu draga..

    Nu cred ca ajuta splitter - ul poate mai degraba un pozitionier Digibox SRT...incearca de proba de la vreun amic..

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    101
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @hexs: Mi-a placut raspunsul tau, )) , dar am exclus LNB dublu tocmai din motivele pe care le-ai enumerat. Nu sunt fitos, dar deja prin spatele televizorului circula o gramada de cabluri de la un receiver AV, boxe, STB, etc. si parca n-as vrea sa arate totul ca intr-o camera de servere.
    Nu sunt specialist IT & C, dar nu inteleg de ce n-ar merge cu un splitter power pass ? Nu ma deranjeaza daca inchid Dreambox-ul cand folosesc semanul pe TV.
    Ce-ar face acel Digibox SRT ? Folosesc o montura H-H DM 3800. Influenteaza cu ceva conexiunile pe care le doresc ?
    Merci.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    101
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Intre timp a mai aparut o problema. Cred ca s-a cam stricat ceva pe la Dreambox. Dintr-o data nu mai raspunde la toate comenzile. Nu mai pot sa-l trec in standby, decat daca apas pe butonul de pe carcasa (nu mai merge din telecomanda). Nu mai raspunde la comanda de scroll in lista de programe in sus (merge doar in jos si stanga, dreapta). Nu mai merge butonul Exit.
    Am schimbat bateriile la telecomanda, am desfacut-o si am verificat contactele, dar se pare ca nu este de la telecomanda.
    A mai intalnit cineva aceasta problema ?

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Posts
    475
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Dreambox D500s + TV LED Samsung ES8000

    Quote Originally Posted by mihaimcg View Post
    Intre timp a mai aparut o problema. Cred ca s-a cam stricat ceva pe la Dreambox. Dintr-o data nu mai raspunde la toate comenzile. Nu mai pot sa-l trec in standby, decat daca apas pe butonul de pe carcasa (nu mai merge din telecomanda). Nu mai raspunde la comanda de scroll in lista de programe in sus (merge doar in jos si stanga, dreapta). Nu mai merge butonul Exit.
    Am schimbat bateriile la telecomanda, am desfacut-o si am verificat contactele, dar se pare ca nu este de la telecomanda.
    A mai intalnit cineva aceasta problema ?


    Sent from my dispozitiv

    Pune alta imagine pe dreambox.. se pare ca s a dus. Daca ai noroc si il vezi in retea pui prin ca blu UTP cu Flashvizard .. daca nu cu DreamUp pe com1 ....

    Pozitionierul HH Digibox nu face nimic, doar cateodata ajuta motorul daca e prea lung cablu, impedanta proasta etc..

  11. #11
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mihaimcg View Post
    Intre timp a mai aparut o problema. Cred ca s-a cam stricat ceva pe la Dreambox. Dintr-o data nu mai raspunde la toate comenzile. Nu mai pot sa-l trec in standby, decat daca apas pe butonul de pe carcasa (nu mai merge din telecomanda). Nu mai raspunde la comanda de scroll in lista de programe in sus (merge doar in jos si stanga, dreapta). Nu mai merge butonul Exit.
    Am schimbat bateriile la telecomanda, am desfacut-o si am verificat contactele, dar se pare ca nu este de la telecomanda.
    A mai intalnit cineva aceasta problema ?
    @mihai, ia incearcä cu altä sursä de curent, poate una de 3A

  12. #12
    om fain' Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Dublin
    Posts
    4,391
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by hexs View Post
    nu am intalnit inca pe nimeni sa dea gauri odata ce are ES8000.
    Asa e cred ca de la 7500 in sus nu se mai dau gauri + ca daca mi-am luat 7000 mi-a ramas bani si de un VU+ box

    Zic asta pt ca eu am dat gauri iar cind imi vine cam-ul conax mai dau una,adica trag un cablu separat pt Focussat pt ca asa cum zicea si hexs asta e cea mai buna varianta asa e cu tehnologia asta noua cabluri peste cabluri in spate,acum daca le asezi frumos nu deranjeaza

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top