Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Default Reset si reglaj dificil HH DM3800

    La multi ani colegilor de hobby!
    Obosit si enervat de setarea unui server OSCAM ()am dat dereglat HH-ul.
    - pe noul receiver nu am setat limitele e-v la hh-ului (am deschidere est doar pana la 16e)
    - l-am intepenit in zid (are un degajament, mai complicat de explicat, in fine) si eronat in loc sa il misc din butoane antena am rotit hh-ul pe suport
    - in eroare totala am dat recalculare resetare din soft din imaginea openaaf-2.0-gb800se-20130104_usb
    - am mutat din receptor manual HH-ul in diferite pozitii
    - cand incerc sa se duca direct pe sateliti din lista apare pe ecranu tv o pictograma ca se misca antena dar ea sta pe ;loc
    - din reglaj manual din receptor sau din butoanele lui HH-ul misca
    Ce fac acum? Am incercat reset tinand apasate ambele butoane ale hh-ului 5 secunde - nimic. Are vreo gaurica de reset?
    Evident nu mai am manualul - il are cineva?
    Ce vreau sa fac:
    1.Sper sa resetez manual controlerul din HH
    - la reset cred ca ar trebui sa se duca pe 0, asta insemnand ca o sa il invart eu in suport in sens contrar sa nu dea in perete
    - sa gasesc in lista de sateliti default memorata in controlerul din el 0.8 w si sa il fac din receptor (dezactivand USALS) sa se mute acolo
    2. Apoi rotind HH-ul in suport sa gasesc satelitul 0.8w reincadrand HH-ul pe curba lui si sa dau reenable pe USALS
    - jucandu-ma pe imagine am bifat ceva cu increase voltage (cablul e lung si mai facea probleme , e ok?)

    Asa ca va rog, sfaturi de la meseriasi si eventual un manual de dm3800

    multam fain SI anticipat (mai multumesc si la final da' sa mearga )

    Last edited by bigpriap; 8th January 2013 at 20:21.

  2. #2
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    resetarea se face apasind ambele butoane dar mai mult de 10 secunde si fara sa fie conectat la receptor , resetarea cred ca nu implica faptul ca la alimentare dupa resetare sa se mute singur la pozitia 0

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pentru a reseta motorul iti recomand sa il pui la 0 ... din meniul receptorului sau manual .. si apoi cu cablu de la receptor conectat in montura sa apesi simultan butoanele est si vest peste 10 sec ..
    raks67 .. eu nu am reusit sa resetez motorul fara alimentare

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Oradea
    Posts
    315
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe forumul celor de la satmultimedia am gasit link-ul acesta Manual Optibox DM3800 In cazul in care totusi vrei manualul chiar daca poate ai primit deja raspuns.
    http://forum.satmultimedia.ro/forum/...ox-dm3800.html

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc la toti pentru promptul ajutor. Manualul nu l-am putut lua din link-ul primit dar l-am gasit la http://www.receptoaredigitale.ro/mot...ko-dm3800.html.

    Cum am rezolvat (sper)

    2. Mută la poziția sateliților via receptor sau poziționer. Asteptați 30 secunde până la oprirea motorului.
    3. Mutați antena la Est sau Vest până când obțineți cea mai bună recepție.
    4. Utilizați funcția “Recalculare sau “Decalare” pentru corectarea poziției.

    Uitati ce mai e in manual - nu m-am prins exact de diferenta.

    RESET HARDWARE DIN MOTOR DiSEqC
    1. Opriți alimentarea prin deconectarea cablului coaxial.
    2. Apăsați și mențineți apăsate ambele butoane EST / VEST timp de 5 secunde.
    3. Reconectați cablul coaxial.
    4. LED1 și LED2 se vor aprinde timp de 5 secunde.
    5. Memoria se va șterge, receptorul va rescrie tabela inițială de sateliți și corectează decalajul la “0”
    RESETARE TABELĂ DE SATELIȚI
    1. Apăsați și mențineți apasate butoanele EST / VEST pentru 5 secunde.
    2. LED1 și LED2 se vor aprinde pentru 5 secunde.
    3. Memoria va fi ștearsă și tabela de sateliți va fi rescrisă.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top