Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default Nu pot accesa Dreambox din browser-ul PC?

    In primul rand, sunt incepator in domeniul TV satelit / receiovere. Tocmai am achizitionat un dreambox care stiu ca se poate teoretic accesa prin browserul PC-ului daca este conectat la acelasi router. Dreambox-ul functioneaza daca il pun la TV, dar din browser nu il pot accesa. Am intrat in meniu folosind TV-ul si scrie clar IP-ul e 192.168.0.0 dar pur si simplu nu merge. Network e enabled, DHCP e enabled. Am incercat sa si dezactivez DHCP si i-am pus eu o adresa manual, tot nu vrea. Am incercat sa il conectez direct la PC si tot nu merge.

    Sunt in impas....nu are nici o logica pentru mine de ce nu merge. Uite mai jos ce am gasit sa configurez din meniu (prin TV):

    Enable Network - e bifat
    Enable DHCP - bifat (am incercat si cu el debifat si am pus un IP manual dar tot nu merge)

    IP: 192.168.0.0 (nu merge din browser)
    Netmask: 255.255.255.0 (la local area connection din PC, am vazut ca IPv4 subnet mask era 255.255.0.0, asa ca am dibifat DHCP si am introdus manual aceasta adresa dar nici asa nu merge)
    Nameserver: 192.168.0.9 (asta e IP-ul routerului meu. Acesta merge ca sa imi accesez routerul)
    Gateway: 192.168.0.0

    La Web Interface:
    Port - 80
    Use HTTP authentication am incercat si bifat si debifat
    Show EPG in channel list - debifat
    Use zapstream - debifat

    Stie cineva care poate fi problema?

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Germany
    Posts
    766
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Gateway: 192.168.0.0
    Nameserver: 192.168.0.9
    IP: 192.168.0.0
    Gateway este ruterul, asa ca trebuie sa fie la Namenserver la fel
    pune asa
    IP: 192.168.0.10
    Gateway: 192.168.0.9
    Nameserver: 192.168.0.9

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De ce vrei sa-l accesezi?
    La Gateway trece adresa routerului tau.
    SHALOM

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Il accesez deoarece cu plug in VLC se pot vedea canalele direct pe PC. Am sris eu gresit la gateway, tot 0.9 era. Oricum m-a ajutat alt prieten sa aflu care a fost problema, acum merge. Hai sa spun si cum pentru cei care au probleme asemenatoare pe viitor si au gasit pe google topicul asta

    Problema era ca routerul meu aloca ip-uri incepand de la 192.168.0.100 pana la 192.168.0.199, si de aceea nu mergea 192.168.0.0. Totusi, nu am putut seta 192.168.0.0 ca si "start IP" asa ca am pus .0.1 in schimb. Apoi am dezactivat DHCP din dreambox si i-am pus adresa IP manual 192.168.0.5. Pentru ca aceasta se afla in intervalul alocat de router, acum pot accesa dreambox-ul de pe PC.

    Este posibil sa existe si o solutie mai usoara care sa functioneze si daca lasati DHCP activat dar la mine asta a functionat.

  5. #5
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    regula numarul 1 in dreambox este DHCP = NO , iar IP normal ca doar in intervalul dat de router

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    europa mare
    Posts
    178
    Posts Thanks / Likes

    Default

    o solutie buna e si xbmc, trebuie sa pui doar adresa ip de la dreambox si merge struna
    http://xbmc.org/download/
    n principiu, ne va fi foarte uşor să ne trezim, dacă retinem ca nu există hazard şi nici haos, ci totul este planificat n beneficiul cuiva şi nu al omenirii, deocamdată.

    Iar iniţirea redresării noastre este, de asemenea, simplă: eliminarea tuturor partidelor politice şi sistemelor monetare, indiferent ct de benefice ar ncerca să pară.

    Şi abia după aceea vom avea şi şanse de vindecare.

    Ama et fac quod vis !

  7. #7
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,783
    Posts Thanks / Likes

    Default

    scrie comanda asta in START - RUN - CMD - ipconfig /all ! si dane paste la ce ip ai pe desktop ! apoi pune pe dream acelasi ip ca pe desktop +1 / restul setarilor raman la fel ( mask / dns1/dns1 / gw )
    dai ping de pe pc catre ip dreambox si vezi daca ai reply ! In dream setarile pe pui din tastatura .

    succes
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top