Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema Orton X403p HD

    Salut,

    Am una bucata receptor pentru cablu, modelul din subj, care nu scoate sunet pe canalele cu pista audio Dolby. Pe restul merge uns. Am incercat si cu alte software-uri...dar nimic. A mai intalnit cineva problema, si daca da..exista vreun fix ?

    Multumesc.

    Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
    yada yada

  2. #2
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ceva setari in meniu la audio ?

  3. #3
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Problema Orton X403p HD

    Le-am butonat...dar nimic. De asemenea nu am semnal video decat pe hdmi nimic pe rca sau scart....weird. cu alta versiune de soft am sunet dar nu video pe rca/scart. La fel ...no sound pe track dolby

    Sent from my KFTT using Tapatalk 2
    yada yada

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi ca la Orton trebuie activat AC3 in menu la audio/video, altfel nu ai dolby!

  5. #5
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Problema Orton X403p HD

    Kroky : unde ? Poti te rog sa fii mai detaliat ? Caci sincer...nu am gasit

    Sent from my KFTT using Tapatalk 2
    yada yada

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai intai, ai un amplificator audio dolby digital prin care sa asculti canalele din receiver? Daca da, presupun ca este legat printr-un cablu coaxial tip RCA la iesirea SPDIF a receiverului. Cand apesi pe telecomanda receiverului tasta audio (are ca simbol un difuzor si un semn de intrebare), ai posibilitatea sa alegi AC3 (dolby digital).
    Daca nu merge, te duci in menu la System Settings, la Audio+Video si la ultima pozitie de jos alegi LPCM out sau Auto si vezi cu care merge.
    Cat priveste faptul ca nu ai semnal pe scart, si eu am avut probleme cu el, in sensul ca nu livreaza simultan semnal pe HDMI si scart. Ori HDMI, ori scart! Daca vrei pe scart, trebuie ca la Audio+Video sa setezi pe RGB sau CVBS.

  7. #7
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dupa alte cercetari treaba sta asa:

    Pare-se ca primul decodor care l-am luat, face el decodarea track-ului audio (dolby in cazul asta ) si o trimite spre televizort ( am incercat pe un LG si pe un Panasonic), pe ambele am sunet pe pista Dolby, bineinteles cum ziceai tu Kroky, cu LPCM setat la audio (pe auto nu am semnal audio )

    Decodorul al doilea, a fost testat pe un Panasonic, pe un LG, dar nici urma de sunet. Intr-un final, a fost pus la un coleg acasa, pe un Sony, si hopa...are sunet, insa tot la el pe un alt televizor, Samsung, no sound. Diferenta observata intre cele 2 televizoare este ca Sony e Dolby Digital si Samsung - Dolby Surround ( daca asta o fi vreo diferenta ) . Deci aproape sigur ca receiverul face doar passtrough la sunetul dolby si lasa televizorul sa il decodeze, pe cand versiunea mea de decodor, face el decodarea audio.


    Oricum, sunt confuz

    Kroky : inca odata multumesc.
    yada yada

  8. #8
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu alte cuvinte un decodor face downmix pe stereo din 5 canale pe hdmi, altul nu

    Nici un specialist pe aici care pana acum a intalnit problema? ca parca tot singur imi raspund )
    yada yada

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Above
    Posts
    9,207
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Inceraca sa schimbi cablurile HDMI intre ele si vezi daca nu se muta " buba" daca amandoua aparatele sunt setate identic.
    Macar excluzi o cauza.

  10. #10
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Problema Orton X403p HD

    Am testat cam tot ce se poate testa. Posibil sa fie soft...posibil sa fie hardware problema.
    Nu am nici un fir de unde sa plec ca sa rezolv asta e
    Insa iti multumesc de sugestie.

    Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
    yada yada

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top