Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default reglare antena fixa thor

    salutare,

    De curand mi-a cumparat o antena offset de 100cm, Al, cu scopul de a o monta fixa pe thor 0.8 pentru focussat/digi. Toate bune si frumoase, mi-am mai luat si un lnb inverto primium ,un suport fix si inarmat cu un sat finder m-am pus pe reglat. Locatia mea e in jud. Tulcea. Vreau sa zic ca de o saptamana ma chinui cu ea sa o reglez sa am semnal full macar pe focussat insa nu am reusit nici in ruptul capului. Am umblat din tot ce se putea umbla: azimut, elevatie, lnb..nimic...mai mult de semnal 80% insa calitate maxim 52-55% nu vrea sa intre pe niciun canal de focussat. De digi nici nu mai vorbesc, nici nu-l miroase. Nu stiu ce sa mai fac. Am crezut initial ca o fi problema de cablu sau de lnb. Am schimbat cablul, am schimbat lnb-ul, in sensul ca l-am montat pe alta antena (caci mai am una mobila de 1.80m) si pe aia arata calitate la semnal pe focussat in jur de 90-95%. Deci e o diferenta enorma. Chiar nu stiu ce sa-i mai fac. Antena e nou nouta, am achizitionat-o de la un magazin din Oradea (elstar), am primit-o prin curier, cei de la magazin au fost ok. Vizibilitate la antena am, antena e montata langa balconul blocului(intr-adevar intre palaria antenei si peretela blocului e distanta mica...dar nu vad de ce ar influenta).
    Nu-mi vine a crede ca nu pot prinde semnal ok pe focussat si digi cu antena de 1 m. Altii au antene de focussat de 60 cm si au semnal mai mare. Nu-mi ramane decat sa cred ca are ceva antena...

    Din experientele voastre care ar mai putea fi cauza ca nu pot sa obtin un semnal mai bun. V-ati mai lovit de astfel de probleme? Orice sfat e binevenit.

    multumesc
    Vu Duo + Vu Uno + Optibox EvoM7, 1.8m Al, focussat

  2. #2
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    braila
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by LUCIAN View Post
    salutare,

    De curand mi-a cumparat o antena offset de 100cm, Al, cu scopul de a o monta fixa pe thor 0.8 pentru focussat/digi. Toate bune si frumoase, mi-am mai luat si un lnb inverto primium ,un suport fix si inarmat cu un sat finder m-am pus pe reglat. Locatia mea e in jud. Tulcea. Vreau sa zic ca de o saptamana ma chinui cu ea sa o reglez sa am semnal full macar pe focussat insa nu am reusit nici in ruptul capului. Am umblat din tot ce se putea umbla: azimut, elevatie, lnb..nimic...mai mult de semnal 80% insa calitate maxim 52-55% nu vrea sa intre pe niciun canal de focussat. De digi nici nu mai vorbesc, nici nu-l miroase. Nu stiu ce sa mai fac. Am crezut initial ca o fi problema de cablu sau de lnb. Am schimbat cablul, am schimbat lnb-ul, in sensul ca l-am montat pe alta antena (caci mai am una mobila de 1.80m) si pe aia arata calitate la semnal pe focussat in jur de 90-95%. Deci e o diferenta enorma. Chiar nu stiu ce sa-i mai fac. Antena e nou nouta, am achizitionat-o de la un magazin din Oradea (elstar), am primit-o prin curier, cei de la magazin au fost ok. Vizibilitate la antena am, antena e montata langa balconul blocului(intr-adevar intre palaria antenei si peretela blocului e distanta mica...dar nu vad de ce ar influenta).
    Nu-mi vine a crede ca nu pot prinde semnal ok pe focussat si digi cu antena de 1 m. Altii au antene de focussat de 60 cm si au semnal mai mare. Nu-mi ramane decat sa cred ca are ceva antena...

    Din experientele voastre care ar mai putea fi cauza ca nu pot sa obtin un semnal mai bun. V-ati mai lovit de astfel de probleme? Orice sfat e binevenit.

    multumesc
    Incearca so o reglezi pe alt satelit ex.amos 4*W si vezi cum se receptioneaza hotbid 13*e. sa faci niste comparati cu cealalta antena.Eu am patit sa ma chinui cu o antena deformata cateva ore dar era sh. mai ramane si pozitia,nu uita ca este offset!

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Verifica sa nu fie deformata antena, cel mai probabil asta s-a intamplat in timpul transportului cu cei de la firma de curierat. Pune reflectorul pe o suprafata perfect plata si vezi sa atinga marginile peste tot in acelasi timp.
    Daca nu se intampla asta inseamna ca trebuie sa o "indrepti" astfel incat sa fie contactul perfect intre margini si suprafata.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristo4 View Post
    Verifica sa nu fie deformata antena, cel mai probabil asta s-a intamplat in timpul transportului cu cei de la firma de curierat. Pune reflectorul pe o suprafata perfect plata si vezi sa atinga marginile peste tot in acelasi timp.
    Daca nu se intampla asta inseamna ca trebuie sa o "indrepti" astfel incat sa fie contactul perfect intre margini si suprafata.
    Multumesc pentru idee, o sa incerc cu urmatoarea ocazie sa testez si asta (sa nu fie deformata, insa la prima vedere nu pare...)....
    Vu Duo + Vu Uno + Optibox EvoM7, 1.8m Al, focussat

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valesco View Post
    Incearca so o reglezi pe alt satelit ex.amos 4*W si vezi cum se receptioneaza hotbid 13*e. sa faci niste comparati cu cealalta antena.Eu am patit sa ma chinui cu o antena deformata cateva ore dar era sh. mai ramane si pozitia,nu uita ca este offset!
    Am prins semnal si pe 13 est insa nu era nici el foarte mare..insa nu-mi mai aduc aminte cat era,caci nu ma concentrasem pe 13 est. Antena de 1.8m e tot offset.
    Daca cineva a mai reglat tipul acesta de antena poate imi spune daca a avut probleme:

    http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...fbc034343e19c9

    merci
    Vu Duo + Vu Uno + Optibox EvoM7, 1.8m Al, focussat

  6. #6
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca nu-i bine focalizat LNBul, adica sa nu-ti fi pus in pachet bratul de la alta antena mai mica sau sa nu fie bine in suportul lui sau deformat (unghiul, etc) plimba putin LNBul mai in fara sa-l prinzi de suport si vezi ce semnal are, poate asta o fi cauza.
    dar daca mai ai alta antena mai mica probeaza LNBul nou pe ea si vezi daca scoate macar acelasi semnal ca cel vechi, am mai intalnit LNBuri de marca dar puturoase la care a trebuit sa renunt.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    269
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am instalat o astfel de antena la un prieten pe un HH cam de vreo 5,6 ani , antena din fier ... dupa atatia ani este in stare destul de buna estetic si tehnic ...la reglajul antenei nu am avut probleme doar ca la semnal eu nu am vazut vreo diferenta intre asta si o antena de 0, 9 model standard.
    nu cred ca problema este la antena , (lnb ul l ai miscat inainte inapoi sau l ai si rotit cand era pe antena fixa ? o poza nu ne poti arata ?eu asa fara sa vad locatia cred ca ceva iti blocheaza vizibilitatea la satelit balconul vecinului de sus ceva ....
    Strong 6130 ,Strong 4401 evo, HH srt dm 2100 , 0,90 offset

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut, Pentru ca titlul topicului descrie exact nevoia mea am decis sa postez aici.
    Am nevoie de putine ajutor,
    Dupa ce saptamana trecut am reusit montarea unui sistem h-h la tatal meu in Teleorman, acum m-am gandit ca n-ar fi rau sa imi montez si eu o antena la mine la bloc cu care sa prin Thor, respectiv Focus Sat.

    Stau cu vedere spre Sud-Vest la etajul 8. In partea spre sud, tangential am un bloc de 11 etaje. In directia satelitului din pozitia mea (gasita cu Satellite Finder) sunt aprox 20 ml pana in bloc pe orizontala, iar acesta mai are inca 3 etaje peste mine, adica inca vreo 9 ml pe verticala.
    Credeti ca am vreo sansa sa prind satelitul?
    Maine pe lumina am sa pun si o poza.

    M-am chinuit mai devreme cu un televizor DVB-S2 sa prind satelitul si nu am reusit nimic. Ce-i drept s-a facut noapte si nu am mai rezistat pe balcon. Maine as vrea sa reiau operatiunea. Vreo sugestie?

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Adaug si un jpg pentru clarificari.



    Uploaded with ImageShack.us

  10. #10
    Platinum member Expert
    Join Date
    Dec 1999
    Posts
    6,931
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by LUCIAN View Post
    ...
    Daca cineva a mai reglat tipul acesta de antena poate imi spune daca a avut probleme:

    http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...fbc034343e19c9

    merci
    Salut Luciane
    Am cumpărat eu de la Elstar acel tip de lighean pe care-l ai tu astă primăvară
    Aceiaşi problemă am avut-o,m-am ofticat foarte mult la reglare pt că aveam semnal minim şi canalele HD nu-mi intrau deloc.
    Părerea mea este că problema este la braţul lnb-ului.
    Am reglat antena ct de bine am putut,am fixat-o si apoi am ndoit uşor braţut stnga-dreapta,sus,jos.
    Am reuşit să aduc Semnal 98 Calitate 69(calitatea oscileaza intre 66 si 69)
    Incearcă
    ----------------------------------------------

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Adaug Foto.



  12. #12
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    braila
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut! nu te limita numai la thor incearca si sateliti stanga dreapta al 0,8-ului respectiv amos4w;astra(sirius)4,8est ca sa-ti faci o idee de semnal

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din pacat nu reusesc sa pic pe thor.
    Acum am prins sute de canale. TV-ul imi arata ca ar fi nilesat insa nu am gasit posturile pe lyngsat. Am Rusia Today, Ava Movie, Wedding Tv, ESP Hd mai multe tari, Al Jazeera Int etc

    In acelasi timp prind si cateva sute ce ar pare a fi thor MontBlank8, Trentino TV.


    Poate sa-mi spuna cineva pe ce am semnal?

  14. #14
    Old Men Mentor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    50.49/4.26
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by perseus View Post
    Din pacat nu reusesc sa pic pe thor.
    Acum am prins sute de canale. TV-ul imi arata ca ar fi nilesat insa nu am gasit posturile pe lyngsat. Am Rusia Today, Ava Movie, Wedding Tv, ESP Hd mai multe tari, Al Jazeera Int etc

    In acelasi timp prind si cateva sute ce ar pare a fi thor MontBlank8, Trentino TV.


    Poate sa-mi spuna cineva pe ce am semnal?
    spre norocul tau esti pe Hotbird deci trebuie sa o misti inspre dreapta vo 10-13 cm in orice caz in felul asta scapi de blocul din stanga care daca era pe directia lui ii spuneai adio la receptie.

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    935
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pt semnal 11747 si 1900 ambele cu 28000 H.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top