Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2003
  Location
  West of Romania
  Posts
  380
  Posts Thanks / Likes

  Default Spliter si amplificator pt. semnalul de la LNB?

  Eu folosesc cabluri separate de la un LNB cu mai multe ieşiri, dar un prieten are un singur cablu şi īn casă are un spliter de satelit (cumpărat de la Hornbach), la care a conectat două receptoare (nu are cablată casă astfel īncāt să vină cel puţin cu o īntoacere din loop outul unuia din receptoare īn intrarea celuilalt). Cānd alimentează ambele receptoare nu vede nimic (chiar dacă sunt pus epe acelaţi canal), cānd īntrerupe alimentarea unuia celălalt funcţionează OK.

  Voi ce credeţi că se īntāmplă? Scade semnalul sub ce e necesar pentru a funcţiona fiecare? ...că aşa ar pune un amplificator, tot pe la Hornbach au ceva la 4 zeci şi ceva de lei...
  sau aveţi alte sugestii, īn afară de a veni cu clasicul cablu de la loopul unuia sau chiar de la LNB (care ar trebui să fie dublu īn acest caz)
  SkyStar1, SkyStar2 USB Plus, Humax Digi II+, Kaon (FocusSat) & Dolce, antenă mobila 1,4m, 63E-30W + antene fixe Dolce & Focus/Digi

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2003
  Location
  West of Romania
  Posts
  380
  Posts Thanks / Likes

  Default

  M-a ajutat cineva să elucidez misterul, un DC blocker pe unul din receptoare ar putea fi o soluţie (sau un spliter cu o ieşire activă şi una pasivă, care să blocheze alimentarea.

  Tot căutānd pe internet am dat (fiind vorba de Dolce, scuze că n-am precizat) de soluţia de a elimina acestă dependenţă, mai exact de de a īnsuma semnalele VL (low) şi VH(high) de la un LNB Quad cu un sumator de genul DI-213. Ea se pretează mai degrabă pentru instalaţii comune, unde există distribuitoare după acel cablu unic care vine de la antenă şi poate să nu mai fie o soluţie dacă Dolce va folosi cāndva şi polaritatea orizontală.

  Sărbători fericite īn continuare tuturor!

 3. #3
  Junior Member Junior
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2009
  Location
  Bucharest
  Posts
  7
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Exista si splittere cu 4 cabluri care comuta de pe un LNB pe 4 pozitii : Freq HI + Orizontal, Freq HI + Vertical, Freq LOW + Orizontal, Freq LOW + Vertical. Si merge pe digi, pentru instalatii comune, pot fi si zeci de receptoare. Dezavantajul ca trebuie cablate 4 cabluri la toate prizele de SAT plus cate un comutator din asta la fiecare priza. Pt pensiuni este perfect.
  PopcornHour C200 and DreamBox 800HD on Sony Bravia 32w4500.

 4. #4
  Multi Banned User Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Posts
  11,217
  Posts Thanks / Likes

  Default

  mai exact de de a īnsuma semnalele VL (low) şi VH(high) de la un LNB Quad
  vrei sa spui quattro ? cred ca da. in rest, fabulatii.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top