Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default Instalare antena offset 100cm cu motor DM-3800 H-H, Amiko 8820

    Salut,
    Maine, a doua zi de craciun, vreau sa montez in regie proprie o antena cu motor.
    Receiver: Amiko Combo 8820
    Motor: DM-3800
    Antena: 100 cm fe (95;85)

    Locatie:
    44.0166 N
    25.1450 E
    Punct de reper - Alexandria (o comuna aflata la 14 km)

    Nu am mai montat niciodata anena satelit, insa nu sunt atehnic.
    Antena va fi montata pe un stalp unde se afla momentan o antena digi. Stalpul este perfect vertical.


    Ce am inteles eu:

    1. Antena trebuie sa fie montata pe bratul motorului astfel incat sa cada perfect perpendicular atunci cand motorul este la pozitia 0.
    2. Setez latitudinea motorului 45.27 (cat mai aproape de aceasta valoare)
    3. Incerc sa caut Arab Sat la 26grade.

    Poate cineva sa-mi spuna pas cu pas ce ar trebui sa fac?
    Multumesc!
    Last edited by perseus; 25th December 2012 at 14:00.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    243
    Posts Thanks / Likes

  3. #3
    Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Ineu-ARAD
    Posts
    94
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Latitudinea motorului ar trebui sa fie latitudinea locatiei,in cazul tau 44.Nu sunt sigur ca satelitul sudic in cazul tau este 26E,ai putea incerca in felul urmator,dupa ce ai montat tot ansamblul pe stalp chiar daca nu ai gasit satelitul sudic inca,in receptor introduci latitudinea si longitudinea locatiei tale,setezi receptorul pe USALS,presupun ca are aceasta functie,dai sa mute pe un satelit poate 13e,Hotbird ca are semnal mai puternic,dupa care dupa ce motorul s-a mutat,misti incet intreg ansamblul pe stalp pana gasesti semnal pe respectivul satelit,apoi poti sa muti din receptor pe alt satelit cu semnal mai slab,pe 26e pe arabi de ex.,pentru o reglare cat mai exacta,tot asa misti intreg ansamblul montura antena pe stalp pana gasesti semnal maxim.Daca ai facut toate astea ar trebui sa mearga,dar NEAPARAT stalpul sa fie perfect vertical,ca de nu te chinui degeaba.Succes!

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pune ansamblul pe 25,5 est[considera-l sudul]dupa aia te duci la un satelit spre west[sa zicem amos]si acolo tragi usor de antena spre west pina obtii semnal maxim posibil
    te duci spre est acum[sa zicem 42 est]ar trebui sa ai semnal bun[reglezi usor stinga dreapta]
    locatia ta[mavrodin] e intre 25,5 si 23,5 est,mai aproape de 25,5
    succes/
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pentru raspunsuri.

    Locatia este Plosca, intre Rosiori de Vede si Alexandria.

    Pentru USALS unde gasesc coordonatele? In receptor am coordonate de genul asta:000.00
    In meniul receptorului, la instalare satelit am DisEqC pe care il las disable si la Pozitioner selectez USALS?

  6. #6
    Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Ineu-ARAD
    Posts
    94
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Coordonatele tale sunt Latitude: 44.0333 - Longitude: 25.1333 le pui in rec. sub forma latitude 044.03 si longitude 025.13 si da activezi USALS,cu DISECQ nu ai treaba decat daca folosesti comutator Disecq,cee ce acum nu cred ce e cazul la tine.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dorinineu View Post
    Coordonatele tale sunt Latitude: 44.0333 - Longitude: 25.1333 le pui in rec. sub forma latitude 044.03 si longitude 025.13 si da activezi USALS,cu DISECQ nu ai treaba decat daca folosesti comutator Disecq,cee ce acum nu cred ce e cazul la tine.
    Ieri am cumparat receptorul impreuna cu antena, lnb si motor.
    Astazi l-am butonat putin, am receptionat terestru toate cele 15 canale terestre transmise in Bucuresti.
    Totusi nu am gasit in meniu unde anume introduc coordonatele USALS. Il gasesc la Pozitioner, in meniul Instalare Satelit. Insa nicicum nu gasesc unde introduc coordonatele. Ceea ce gasisem eu mai devreme era sub denumirea Ghid Satelit care imi calculeaza Orientarea si Elevatia antenei pe baza coordonatelor pozitiei mele si a satelitului ales.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vroiam sa mai intreb daca antena mai trebuie si ea inclinata pe langa inclinatia atribuita motorului. Adica daca motorul meu are inclinatia 30, ar trebui cat sa am inclinatia pe antena?

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    HR
    Posts
    383
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la fiecare satelit trebuie sa ai setate pozitia lui, in varianta ta prin: DiSEqC 1.2 (varianta in care salvezi si memorezi pozitiile satelitilor de ex. 1 Turksat 2 Hellas 3 Astra28 etc.) sau USALS (dai pozitia antenei si daca ai pozitionat corect gaseste automat satelitii)

    daca vezi DiSEqC 1.2 apasa dreapta si 3sa fie acolo si USALS

    vad ca receptorul are DVB-C, sper ca are DVB-S sau DVB-S2?
    DIGIBOX HUMAX-I; AzBOX HD; 1.8m parab.;18Strong; Motech, SS2

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    935
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Manual nu are?Cauta la Ghid sateliti.La antena lasi usor destranse suruburile sa o poti misca,o cobori la maxim si ridici usor.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dammi View Post
    Manual nu are?Cauta la Ghid sateliti.La antena lasi usor destranse suruburile sa o poti misca,o cobori la maxim si ridici usor.
    Da, la Ghid Satelit pot introduce coordonatele, selectez si cordonata satelitului si apoi "apas" calculeaza. Si imi calculeaza elevatia si orientarea antenei, insa nu actioneaza motorul.

    Daca in Instalare Satelit selectez USALS imi spune ca se actioneaza motorul. Insa eu nu am introdus niciunde coordonatele locatiei mele.
    Am insa o optiune numita Auto Instalare, insa atunci cand accesez acest meniu receptorul porneste in cautarea de sateliti insa fara sa-mi ceara coordonatele pozitiei mele.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ronniee View Post
    la fiecare satelit trebuie sa ai setate pozitia lui, in varianta ta prin: DiSEqC 1.2 (varianta in care salvezi si memorezi pozitiile satelitilor de ex. 1 Turksat 2 Hellas 3 Astra28 etc.) sau USALS (dai pozitia antenei si daca ai pozitionat corect gaseste automat satelitii)

    daca vezi DiSEqC 1.2 apasa dreapta si 3sa fie acolo si USALS

    vad ca receptorul are DVB-C, sper ca are DVB-S sau DVB-S2?
    Este varianta fara DVB-C. 8840 are varianta de Cablu. Are si DVB-S si DVB-S2 + DVB-T.

    Later Edit:
    Am reusit sa descopar cum intri in manual. La optiunea Pozitioner, unde apare USALS, apas OK pe tastatura si apare un nou meniu unde introduc coordonatele.


    Este normal ca in receptorul meu Satelitul de la 25.5 E Eutelsat 25A sa nu apara?


    Maine la ora 09:00 voi fi calare pe antena.


    Uploaded with ImageShack.us
    Last edited by perseus; 25th December 2012 at 22:00.

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    935
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La ghid sateliti introduci coordonatele si apesi OK pt memorare,la calculeaza it da datele sa poti regla antena.La Instalare satelit alegi satelitul si un tp cu semnal maxim in zona ta,alegi USALS ai dai scanare,daca motoru se misca putin si nu ai semnal trebuie sa umbli la elevatia antenei usor si motorul pe stalp foarte usor .Daca mergi pe alt satelit probabil trebuie bifat fiecare cu USALS .
    OK incepi sa te descurci .Da se poate sa nu apara ,dar poti incerca 23.5

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am reusit astazi pe jumatate operatiunea.
    Dupa ce am incercat in zadar sa gasesc 23,5 sau 26, am pozitionat antena cat mai la sud (atat cat m-am priceput), am introdus motorul in actiune, am selectat Thor (Digi), beneficiind de inspiratie de la o antena Digi alaturata. Pozitia a fost perfecta cea oferita de motor, eu doar regland numai elevatia antenei.

    Am reusit ulterior sa prind HotBird 13E, Eutelsat 7E si Eurobird 9E. Nicicum nu am reusit sa reperez Amos si nici unul dintre satelitii sudici 26E sau 23,5E.
    Rusisem sa prin si 16E, insa l-am pierdut dupa ce am mai miscat putin pentru inca o incercare sudica. Teava perfect verticala si pe E-V si N-S.

    Am salvat pozitiile, am scanat satelitii. Pe toti acesti 4 sateliti am reusit sa am un semnal de nivel 87 si calitate 75.
    Pentru ca trebuia sa ma intorc in Bucuresti, am lasat ansamblul functionand doar cu cei 4 sateliti.

    Nu stiu exact ce mi-a lipsit... Poate putin noroc si mai mult timp la dispozitie.

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    512
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iti trebuie un satfinder si frecvente pe care exista semnal pe satelitii pe care nu-i gasesti.....Eu stau in Rosiori de Vede poate o sa am timp zilele urmatoare....in maxim un minut gasim 25.5 est , asta fiind cel mai "sudic" satelit pentru noi......

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top