Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10

Thread: intrebare

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    265
    Posts Thanks / Likes

    Question intrebare

    se da un decodor dublu digi tv cu lnb twin, in camaera 1 merg toate programele H+V, iar in camera 2 doar H, care ar putea fi problema?

  2. #2
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    poate e picata una din iesiri inverseaza-le ....
    dm500s Vu+Zero hss1170...şî maxim şasă cai frumoşi

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    265
    Posts Thanks / Likes

    Default facut

    Quote Originally Posted by delsat View Post
    poate e picata una din iesiri inverseaza-le ....
    am facut-o, cu acelasi rezultat

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai lnb dublu sau loop ?
    DM-800 clona SIM201 bl84 , Cristor Atlas 100HD

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    265
    Posts Thanks / Likes

    Default lnb

    Quote Originally Posted by mariust5 View Post
    Ai lnb dublu sau loop ?
    lnb twin (dublu)

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    DOICESTI
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default raspuns

    Daca ai inversat intrarile de la lnb si tot asa merge inseamna ca rom 2 nu mai comuta polaritatea 13v vertical respectiv 18v orizontal cu un voltmetru conectat la esirea di receptor poti sati dai seama repede daca comuta sau nu .Pe un pr.H AI 18V pe V AI 13V.

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ceva aproape similar am patit si eu cu 2 receptoare gigi humax +/- IV. In prima camera aveam semnal..vedeam fara pb...in a 2`a semnal la fel de ok, numai ca din 3 in 3 secunde blank, se oprea imaginea...negru..pornea din nou (fara sa se micsoreze semnalul in vrun fel). Verificat cablu/schimbat cablu, mufe ok, verificat lnb...schimbat lnb....identic si la fel. Chemat "specialistii" pwlii mele de la gigi....stat si holbat ca curca in lemne la el 2 ore (timp in care mi`au facut muci si antena, chiar daca am incercat sa le arat vizual pe satfinder ca semnalul e mai mult decat au vazut ei vreodata la vreo antena montata de ei)....plecat acasa cu replica/excplicatia, citez: "ne depaseste". Intr`un final l`am aruncat in debara si cel mai probabil il voi face guler/cadou inaptilor la casierie in ianuarie cand predau gunoaiele de echipamente digi (cu toate ca`i al meu platit cu varf si indesat)
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    265
    Posts Thanks / Likes

    Default da

    Quote Originally Posted by MEMOSAT View Post
    Daca ai inversat intrarile de la lnb si tot asa merge inseamna ca rom 2 nu mai comuta polaritatea 13v vertical respectiv 18v orizontal cu un voltmetru conectat la esirea di receptor poti sati dai seama repede daca comuta sau nu .Pe un pr.H AI 18V pe V AI 13V.
    da asta pare sa fie, se poate face ceva?

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    DOICESTI
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default nu prea ai cei face

    Foarte sinplu il ei la subbrat fuga la o caserie rcs rds si til schinba pentru ca ca alta solutie nu exista o defectiune ca asta este foarte complicata de reparat tio spun din experienta ca sunt electronist.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    265
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MEMOSAT View Post
    Foarte sinplu il ei la subbrat fuga la o caserie rcs rds si til schinba pentru ca ca alta solutie nu exista o defectiune ca asta este foarte complicata de reparat tio spun din experienta ca sunt electronist.
    ms mult pentru informatie.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top